Ράλλυ Ακρόπολις: Επιστρέφει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα τον Σεπτέμβριο

Σπορ
Ράλλυ Ακρόπολις: Επιστρέφει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα τον Σεπτέμβριο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανακοινώθηκε επίσημα ότι εντάσσεται στο WRC

Το εφετινό Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ράλι θα έχει και πάλι… άρωμα Ελλάδας, καθώς το Ράλλυ Ακρόπολις επιστρέφει.

Όπως ανακοινώθηκε επίσημα από το WRC και την οργανωτική επιτροπή του αγώνα, θα διεξαχθεί στις 9-12 Σεπτεμβρίου.

Το Ακρόπολις θα αντικαταστήσει το Ράλι Χιλής, καθώς οι επιπτώσεις του κορονοϊού και οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί οδήγησαν στη ματαίωση του αγώνα της χώρας της Λατινικής Αμερικής.

Κατά συνέπεια το Ακρόπολις, που δεν διεξήχθη τα δύο τελευταία χρόνια, επιστρέφει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ μετά από απουσία 8 ετών.

Ο ιστορικός αγώνας, που από τα πρώτα του χρόνια, στις αρχές της δεκαετίας του 1950, κέρδισε δικαιωματικά μία θέση στο διεθνές σκηνικό του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Η τελευταία χρονιά που προσμετρούσε στο WRC ήταν το 2013 -με έδρα το Λουτράκι και νικητή τον Γιάρι Μάτι Λάτβαλα της Volkswagen-, ενώ την πενταετία 2014-’18 περιλαμβανόταν στο πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι (ERC).

Για τη διοργάνωση του Ράλλυ Ακρόπολις έχει ήδη συσταθεί Οργανωτική Επιτροπή, με σημαντικές προσωπικότητες από το χώρο του αυτοκινήτου, η οποία εργάζεται πάνω στο σχεδιασμό και στην υλοποίησή του. Λεπτομέρειες, όπως η πόλη που θα φιλοξενήσει τον αγώνα, θα ανακοινωθούν στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Ο πρόεδρος της FIA, Ζαν Τοντ δήλωσε σχετικά: «Το Ράλλυ Ακρόπολις δε χρειάζεται συστάσεις. Πρόκειται για ένα θρυλικό γεγονός, όπου ο μηχανοκίνητος αθλητισμός και η τεχνολογία συναντούν την ιστορία, στη “γη των Θεών”. Ο αγώνας είναι γνωστός για ορισμένες από τις σκληρότερες ειδικές διαδρομές στον κόσμο και προσωπικά έχω κάποιες ιδιαίτερες αναμνήσεις, έχοντας αγωνιστεί ως συνοδηγός σε πέντε Ράλλυ Ακρόπολις, μεταξύ 1970 και 1981. Χαίρομαι για την επιστροφή του στο υψηλότερο επίπεδο και θα ήθελα να ευχαριστήσω την ελληνική Κυβέρνηση για την πολύτιμη υποστήριξη, όπως και τους διοργανωτές για την ισχυρή τους δέσμευση».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News