Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα: Πρόκριση στον ημιτελικό των 60μ. για τον Ζήκο

Σπορ
Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα: Πρόκριση στον ημιτελικό των 60μ. για τον Ζήκο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φετινό ρεκόρ από την άλλη για τον Γιάννη Νυφαντόπουλο

Στον ημιτελικό των 60μ. στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Τορούν, προκρίθηκε ο Κώστας Ζήκος μετά τα σημερινά προκριματικά.

Ο σπρίντερ του Βαγγέλη Κατσιάβα, τερμάτισε πρώτος στην έβδομη σειρά, ύστερα από δύο άκυρες εκκινήσεις και αρκετή καθυστέρηση. Παρόλα αυτά ο Ζήκος έδειξε την απαιτούμενη αυτοσυγκέντρωση και τερμάτισε πρώτος σε 6.67 δίχως να πιέσει τον εαυτό του στα τελευταία μέτρα.

Ο Βαν Γκολ (Ολλανδία) ήταν ο αθλητής που ακυρώθηκε σε αυτή τη σειρά και θα χάσει την ευκαιρία να διεκδικήσει ακόμη και το μετάλλιο. Την κορυφαία επίδοση του Ημιτελικού πέτυχε. Την κορυφαία επίδοση του προκριματικού πέτυχε ο Ιταλός Λαμόντ Τζέικομπς με 6.59.​​​​​​​

Ο Γιάννης Νυφαντόπουλος ξεπέρασε το φετινό του ρεκόρ, που ήταν το βασικό του ζητούμενο στη διοργάνωση. Ο αθλητής του Περικλή Χατζηαναστασιάδη τερμάτισε τρίτος στην πρώτη προκριματική σειρά της απόστασης σε 6.74 και βελτίωσε το 6.77, με το οποίο ταξίδεψε στην Πολωνία και κατέλαβε την 29η θέση στον προκριματικό, κοντά στην 24η που έκλεινε η πρόκριση για τον επόμενο γύρο.

Ο Νυφαντόπουλο ήταν για μεγάλο διάστημα εκτός δράσης, αφού πέρυσι το καλοκαίρι αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού και έμεινε για καιρό μακριά από τη δράση.

«Δεν υπήρχε λόγος να το πιέσω περισσότερο. Αν καταφέρω να φτάσω στον τελικό εκεί όλα θα είναι ανοιχτά. Είμαι σε πολύ καλή κατάσταση, θεωρώ πως αν όλα πάνε όπως τα έχω στο μυαλό μου, θα έχω μια καλή θέση στον τελικό. Στις προπονήσεις έχω δείξει πως μπορώ να τρέξω κάτω από 6.60, όμως πρέπει να κάνεις και στον αγώνα», είπε ο Ζήκος. Από την πλευρά του, ο Νυφαντόπουλος, δήλωσε: «Ήταν μια καλή κούρσα για το πρωί, αφού πέτυχα φετινό ρεκόρ, ήμουν μέσα στην κούρσα ήταν αυτό που ήθελα. Θα προτιμούσα βέβαια να τερματίσω δεύτερος και να προκριθώ στον ημιτελικό».

Ο μμιτελικός θα γίνει σήμερα στις 14.50.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News