Πανελλήνιο πρωτάθλημα: Εξαιρετική παρουσία από τους Κρητικούς αθλητές

Σπορ
Πανελλήνιο πρωτάθλημα: Εξαιρετική παρουσία από τους Κρητικούς αθλητές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρία χρυσά μετάλλια, τρία αργυρά και δύο χάλκινα ο απολογισμός

Πολύ καλή παρουσία είχαν οι αθλητές-τριες της Κρήτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στο ΣΕΦ, αφού ο απολογισμός ήταν τρία χρυσά μετάλλια, τρία αργυρά και δύο χάλκινα!

Η Ηρακλειώτισσα πρωταθλήτρια Ειρήνη Βασιλείου (Α.Ε. Μεσογείων) έκανε το νταμπλ, αφού μετά τα 400 μ. έφτασε στη νίκη και στα 200 μ. με το εξαιρετικό 23.53. Η πρωταθλήτριά μας βρέθηκε πολύ κοντά στο ατομικό της 23.51 και παράλληλα απέδειξε πως με αυτές τις επιδόσεις στα 200 μ. είναι σε θέση να κυνηγήσει ακόμη καλύτερους χρόνους στο βασικό της αγώνισμα, τα 400 μέτρα. Η Ειρήνη Βασιλείου μπορεί να έμεινε ικανοποιημένη από τις δύο νίκες της στο Πανελλήνιο, ωστόσο ήθελε καλύτερο χρόνο στα 400 μ., όπου πλήρωσε ένα λάθος στο πρώτο πέρασμα... Με θετική, ωστόσο, ψυχολογία στρέφει το βλέμμα της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Τορούν (5-7 Μαρτίου), αφού δε θα λάβει μέρος στο Βαλκανικό, που θα γίνει το Σάββατο στην Κωνσταντινούπολη. Στα 400 μ. δεν αγωνίστηκε τελικά η Μαρία Μπελιμπασάκη.

Εκτός από τα δύο χρυσά μετάλλια της Βασιλείου, στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε και ο Κώστας Δουβαλίδης (Ελ. Βενιζέλου) στα 60 μ. εμπόδια με χρόνο 7.67. Ο έμπειρος αθλητής δείχνει να κερδίζει το χαμένο έδαφος από τον τραυματισμό της Κύπρου και να είναι σε θέση να διεκδικήσει μια καλή παρουσία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, πριν από το οποίο θα επιδιώξει να κάνει δύο ακόμη αγώνες.

Αργυρό μετάλλιο κατέκτησε ο Γιάννης Νυφαντόπουλος (Ελ. Βενιζέλου) στα 60 μ. με 6.77, επίδοση που πέτυχε δύο φορές σε προκριματικό και τελικό και είναι παράλληλα όριο και για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Το όριο για τους αγώνες έχει από πέρυσι και ο Κώστας Δουβαλίδης. Δεύτερος ήταν στα 5.000 μ. στο βάδην ο Ζαχαρίας Τσαμουδάκης του ΟΦΗ με 19.58.73, όπως και η Παναγιώτα Δόση (Ελ. Βενιζέλου) στο ύψος με 1,83 μ.

Ο 18χρονος αδελφός της, Γιώργος Δόσης (Ελ. Βενιζέλος), στο ίδιο αγώνισμα ήταν 3ος με 1,93 μ. Στην 3η θέση βρέθηκε και ο Χαρίδημος Ξενιδάκης (Σητειακός) στα 400 μ. με χρόνο 49.16. Στον προκριματικό του αγωνίσματος, ο Γιώργος Καλογεράκης του ΟΦΗ ήταν 12ος με 51.36 και ο Γιώργος Τουλούμης του Ελ. Βενιζέλου 14ος με 51.62, ενώ ο Γιάννης Μαυρουδής του ΟΦΗ 19ος με 53.09. Στα 200 μ. ο Γιώργος Τουλούμης (Ελ. Βενιζέλος) ήταν 6ος με 22.72, ενώ στα 200 μ. Γυναικών η Ελένη Τσαλουκίδου (Ελ. Βενιζέλου) ήταν 7η με 25.89.

Στο Τόκιο η Πόλακ

Στα αξιοσημείωτα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος ήταν η 1η θέση της Ελένης Πόλακ (Α.Ο. Μεγάρων) στο επί κοντώ με ατομικό ρεκόρ 4,71 μ. που της έδωσε και το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, αφήνοντας πίσω της τη Στεφανίδη (4,61 μ.). Η “χρυσή” ολυμπιονίκης του 2016 αποφάσισε να μη λάβει μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού και να συνεχίσει την προετοιμασία της για τη θερινή σεζόν και συγκεκριμένα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Από ’κει και πέρα, η Αντιγόνη Ντρισπιώτη (Αλέξανδρος Μακεδονίας) κατάφερε να συνδυάσει την παρουσία της στον κλειστό στίβο με ένα σπουδαίο πανελλήνιο ρεκόρ. Η έμπειρη αθλήτρια τερμάτισε τα 3.000 μ. βάδην σε 12.21.43 για να συντρίψει το δικό της 12.27.18 από την περσινή χρονιά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News