«Σχέδιο άλωσης από Αυγενάκη» καταγγέλλει η Ομοσπονδία ιστιοπλοΐας

Σπορ
«Σχέδιο άλωσης από Αυγενάκη» καταγγέλλει η Ομοσπονδία ιστιοπλοΐας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαϊτανάκι εξελίξεων μετά τις καταγγελίες της Μπεκατώρου με εμπλοκή του Υφυπουργού

Για «σχέδιο άλωσης» της ιστιοπλοϊκής ομοσπονδίας από τον Λευτέρη Αυγενάκη κάνει λόγο η ΕΙΟ σε ανακοίνωση που εξέδωσε. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ανακοίνωση του Υφυπουργού Αθλητισμού αμέσως μετά τη χθεσινή προκήρυξη εκλογών για αναστολή της χρηματοδότησης της ΕΙΟ και διενέργεια ενός ακόμα οικονομικού ελέγχου αποδεικνύει περίτρανα το σχέδιο άλωσής της με οποιονδήποτε τρόπο. Αυτός, άλλωστε, ήταν ο στόχος από την αρχή και σιγά σιγά η κοινή γνώμη καταλαβαίνει τι ακριβώς συμβαίνει. Οι μάσκες έπεσαν.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ

Ο πρώτος έλεγχος αποφασίστηκε από τον  Υφυπουργό την ίδια ημέρα που στείλαμε εξώδικο στον εκλεκτό του, στέλνοντας τέσσερα άξια στελέχη της Οικονομικής Υπηρεσίας του Υφυπουργείου.

Δημιούργησε δεύτερο έλεγχο με ανάθεση σε εταιρεία ορκωτών λογιστών για να μπορέσει να αποδείξει τυχόν οικονομικά προβλήματα της Ομοσπονδίας και την σχετική έκθεση να χρησιμοποιούσε για την υπεράσπιση των εκλεκτών του.

Η ΕΙΟ με αλλεπάλληλες επιστολές ζήτησε από το Υφυπουργείο  τα πορίσματα των ελέγχων τα οποία δεν μας δόθηκαν. Κατόπιν τούτου με εισαγγελική παραγγελία αιτηθήκαμε τις εκθέσεις των ελέγχων εντός 20 ημερών. Αν και έχουν περάσει περίπου δύο μήνες ο Υφυπουργός δεν σεβάστηκε ούτε την εισαγγελική παραγγελία.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του Υφυπουργού προκηρύξαμε νόμιμα εκλογές για τις 14 Μαρτίου. Τι πιο δημοκρατικός τρόπος για την ανάδειξη νέας διοίκησης μέσα από τα σωματεία.

Αυτή είναι η απάντησή μας στο «δεν έχουμε τσίπα» του κ. Αυγενάκη.

Ο κ. Αυγενάκης δεν καταλαβαίνει ότι η αναγγελία του νέου ελέγχου προσβάλλει τα πανάξια στελέχη της Οικονομικής Υπηρεσίας που διενήργησε τον πρώτο έλεγχο, καθώς επίσης ότι δυσφημεί με αυτόν τον τρόπο και την εταιρεία ορκωτών λογιστών τους οποίους αυτός επέλεξε με ανάθεση και όχι με διαγωνισμό.

Ο έλεγχος της ΑΑΔΕ είναι χαρά για εμάς, γιατί αναγγέλλοντάς τον λίγες ώρες μετά την προκήρυξη εκλογών, που θα γίνουν σύμφωνα με το δικό του νόμο, δείχνει ξεκάθαρα τον πανικό των εκλεκτών του για τη συντριβή τους στις επερχόμενες εκλογές.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News