Κακλαμανάκης για Μπεκατώρου: «Έπρεπε να μπει τέλος στην ομερτά»

Σπορ
Κακλαμανάκης για Μπεκατώρου: «Έπρεπε να μπει τέλος στην ομερτά»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόλυτη στήριξη του Έλληνα Ολυμπιονίκη στη συναθλήτριά του

Την απόλυτη στήριξή του στη Σοφία Μπεκατώρου εξέφρασε ο ολυμπιονίκης Νίκος Κακλαμανάκης, μιλώντας στην εκπομπή «Έλα Χαμογέλα» του OPEN TV, δηλώνοντας: «Από τα 19 μου έλεγα ότι η Ομοσπονδία είναι κράτος εν κράτει», ενώ τόνισε πως «πρέπει να μπει ένα τέλος στην ομερτά».

Ο χρυσός ολυμπιονίκης δήλωσε την αμέριστη συμπαράστασή του στη Σοφία Μπεκατώρου, αναφέροντας πως δεν είναι μόνο σπουδαία αθλήτρια αλλά και άνθρωπος και πως τα όσα κατήγγειλε έρχονται να προστεθούν σε όσα ο ίδιος είχε κάνει γνωστά από χρόνια για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία.

Ο Νίκος Κακλαμανάκης κατήγγειλε πως παράγοντες της ομοσπονδίας «απειλούσαν παιδιά για να μην μιλήσουν». Αναφορικά με το εάν είχαν έρθει σε γνώση του άλλα τέτοια περιστατικά κακοποίησης, ο ολυμπιονίκης απάντησε: «Είχα ακούσει διάφορα πράγματα δεξιά και αριστερά...».

Πρόεδρος Ομοσπονδίας: «Μπράβο της που μίλησε»

Την ίδια ώρα, στην εκπομπή «Έλα Χαμογέλα», μίλησε και ο πρόεδρος της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, Αντώνης Δημητρακόπουλος, δηλώνοντας για ακόμη μία φορά πως δεν ήταν σε γνώση του όσα κατήγγειλε η Σοφία Μπεκατώρου.

Ο κ. Δημητρακόπουλος σημείωσε πως η δεύτερη ανακοίνωση της Ομοσπονδίας ήρθε σε συνέχεια της πρώτης, στην οποία ανέφεραν πως μόλις γνωστοποιηθεί το όνομα του φερόμενου ως δράστη της κακοποίησης της Σοφίας Μπεκατώρου, η Ομοσπονδία θα πράξει τα δέοντα. Αναφορικά με τη δυσαρέσκεια που προκάλεσε η πρώτη ανακοίνωση σε μεγάλη μερίδα του κόσμου, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας είπε πως δεν είχαν καμία πρόθεση να υποτιμήσουν το γεγονός. Παράλληλα, τόνισε ότι μόλις γνωστοποιήθηκε το όνομα του φερόμενου ως δράστη, η Ομοσπονδία «άμεσα ζήτησε και έλαβε την παραίτησή του».

«Δηλώσαμε συγκλονισμένοι... Έχω κόρη στην ηλικία της Σοφίας, είναι αθλήτρια και συμμετείχε σε αποστολές. Είμαι ιδιαίτερα συγκλονισμένος. Τώρα, δεν είχαμε καμία ένδειξη, καμία καταγγελία, κανέναν ψίθυρο ότι μπορεί να συμβαίνουν αυτά στην Ομοσπονδία», ανέφερε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, κάλεσε όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες εάν γνωρίζουν κάτι ή έχουν βιώσει αντίστοιχη εμπειρία, να μιλήσουν. «Είμαστε πάντα υπέρ των αθλητών», δήλωσε.

Τέλος, στη ερώτηση τι θα έλεγε ο ίδιος στη Σοφία Μπεκατώρου εάν την συναντούσε, ο κ. Δημητρακόπουλος ανέφερε πως θα της έλεγε «μπράβο» που μίλησε και πως στο εξής η Ομοσπονδία θα είναι δίπλα της σε ό,τι χρειαστεί.

Πρώην σύζυγος Μπεκατώρου: «Απλώς δεν το ξέχασε ποτέ»

Ο πρώην σύζυγος της Σοφίας Μπεκατώρου και πατέρας των παιδιών της, Ανδρέας Κοσματόπουλος, δήλωσε πως ούτε ο ίδιος γνώριζε όσα πέρασε η ολυμπιονίκης πριν από 23 χρόνια.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Κοσματόπουλος είπε: ««Την έχω δει να κουβαλάει την αδερφή της στην πλάτη της κατάκοιτη και να πεθαίνει στα χέρια της. Και μετά από δυο μήνες να παίρνει την ολυμπιακή πρόκριση και να γίνεται σημαιοφόρος στην ολυμπιακή μας ομάδας. Την έχω δει να βγαίνει με αυτή την καταγγελία, που πιστεύω ότι δεν τη θυμήθηκε τώρα, αλλά δεν την ξέχασε ποτέ. Και πιστεύω αυτό ήταν πολύ πιο δύσκολο να το κάνει από όλα τα προηγούμενα που κατάφερε. Τη Σοφία την ξέρω τη θαυμάζω και τη σέβομαι. Είναι πολύ γενναία».

Πηγή: ethnos.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News