default-image

«Σίφουνας» ο Τσιτσιπάς: Στους «8» του Roland Garros, με νίκη 3-0 επί του Ντιμιτρόφ

Σπορ
«Σίφουνας» ο Τσιτσιπάς: Στους «8» του Roland Garros, με νίκη 3-0 επί του Ντιμιτρόφ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα προημιτελικά για πρώτη φορά στην καριέρα του Έλληνας τενίστας

Το… άστρο του Στέφανου Τσιτσιπά λάμπει και στο Roland Garros, όπου προκρίθηκε στους «8» για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Ο Έλληνας τενίστας πέρασε… άερα, αφού πρώτα έστειλε... σπίτι του με σκούπα τον Ντιμιτρόφ (Νο 20) με 6-3, 7-6 (9), 6-2.

Στην πρώτη του παρουσία σε προημιτελική φάση του γαλλικού Grand Slam o κορυφαίος Έλληνας τενίστας θα κληθεί να ξεπεράσει το εμπόδιο του του Αντρέι Ρούμπλεφ ο οποίος με ανατροπή πήρε τη νίκη με 6-7 (4), 7-5, 6-4, 7-6 (3) κόντρα στον Μάρτον Φούτσοβιτς.

Ο Τσιτσιπάς ήταν εξαιρετικός στο ξεκίνημα του ματς και έφτασε πολύ γρήγορα στο 3-0 στο πρώτο σετ στο οποίο δεν είχε κανένα πρόβλημα να το κατακτήσει με 6-3.

Η αντίδραση του Βούλγαρου ήρθε στο δεύτερο σετ, εκεί προσπάθησε να στριμώξει τον Έλληνα τενίστα, που πάντως βρήκε τις λύσεις όταν χρειάστηκε. Ο Τσιτσιπάς έφτασε σε 3 μπρέικ πόιντ στο 5ο γκέιμ αλλά ο Ντιμιτρόφ άντεξε και προηγήθηκε αρχικά 3-2 και στη συνέχεια 4-3, ενώ ο Βούλγαρος πήρε το 9ο γκέιμ για το 5-4 και ο Έλληνας θα ισοφαρίσει σε 5-5. Η απάντηση του Ντιμιτρόφ ήρθε με το σετ να φτάνει στο 6-5, αλλά ο Τσιτσιπάς έστειλε το σετ στο τάι μπρέικ, όπου μετά από μια σκληρή μάχη κατάφερε και το κατέκτησε για το 2-0 σετ.

Στο τρίτο η υπεροχή του Τσιτσιπά που ξεκίνησε με ένα γρήγορο 3-0, μεταφράστηκε σε ένα άνετο 6-2 που τον έστειλε στη δεύτερη παρουσία του σε προημιτελικά Grand Slam μετά την Αυστραλία το 2019.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News