Τριπλή εκπροσώπηση στις Εθνικές κατηγορίες πινγκ πονγκ

Σπορ
Τριπλή εκπροσώπηση στις Εθνικές κατηγορίες πινγκ πονγκ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χανιά και Ρέθυμνο θα αγωνιστούν στην Α1 Ανδρών και το Ηράκλειο στην Α2...

Διπλή εκπροσώπηση στην Α1 πινγκ πονγκ των Ανδρών και μονή στην Α2 Ανδρών θα έχει η Κρήτη στα νέα πρωταθλήματα. Συγκεκριμένα ο Όμιλος Αντισφαίρισης Χανίων και ο Όμιλος Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Ρεθύμνου θα μετάσχουν στην Α1 Ανδρών και ο Ο.Α.Α. Ηράκλειο στην Α2. Και οι δύο κατηγορίες θα ξεκινήσουν στις 10 Οκτωβρίου με στόχο να έχουν δυναμική παρουσία.

Αναλυτικά η ενημέρωση της Ομοσπονδίας: 

«Στην Α1 ανδρών (που κάνει έναρξη στις 10 Οκτωβρίου) δεν δήλωσε ο Γ.Σ. Φιλία Ορεστιάδας. Δήλωσαν οι 11 από τις 12 ομάδες, που είχαν το δικαίωμα και είναι οι ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Ο.Α. Χανίων, Ίφιτος Πατρών, Α.Ο. Ταταύλα, Α.Σ. Πέρα Αθηνών, Ε.Α. Βόχας, Ο.Ε.Α. Ρεθύμνου, Γ.Α.Σ. Ελευσίς και Φοίνικας Αγίας Σοφίας Πειραιά.

Στην Α1 γυναικών (αρχίζει 24 Οκτωβρίου) έχουμε δύο απουσίες και φέτος. Έμειναν έξω ο Φοίνικας Πειραιά και το Π.Κ.Δ. Ταύρου. Αντί για 9 αναμένεται να έχει 7 ομάδες το πρωτάθλημα κι αυτές είναι οι: Δ.Α.Ο. Ταύρου, Ολυμπιακός, Πέρα Αθηνών, Σάρισες Φλώρινας, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης.

Στην Α2 ανδρών (πρώτο διήμερο στις 10-11 Οκτωβρίου) δικαίωμα συμμετοχής απέκτησαν 14 ομάδες, ωστόσο έμειναν 13 γιατί δεν δήλωσε ο Γ.Α.Ο. Πειραιά. Στην κλήρωση θα είναι οι: Α.Ο. Πεύκης, Άρης Νικαίας, Α.Ε. Αθηνά Μαγκουφάνας, Π.Κ.Δ. Ταύρου, Απόλλων Καλαμαριάς, Α.Σ. Γυμνάσιο, ΑΛΦΑ Καλλιθέας, Δ.Α.Ο. Ταύρου, ΑΣΕΑ Καβάλας, Φάρος Αλεξανδρούπολης, Παγώνα Πάτρας, Ο.Α.Α. Ηρακλείου Κρήτης και Νηρέας Καρδαμύλων Χίου.

Μία είναι η απουσία και στην Α2 γυναικών (επίσης προγραμματισμένη έναρξη του πρωταθλήματος στις 10/10). Έμεινε εκτός ο Α.Ο. Ταταύλα και αντί για 9 βρίσκονται 8 ομάδες στον πίνακα: Γ.Α.Ο. Πειραιά, Α.Ο Άρης 2006, Εθνικός Αλεξανδρούπολης, Παγχιακός, Αθηνά Μαγκουφάνας, Δύναμη Λάρισας, Πανιώνιος Χίου και ΠΑΛ Φοίνικες Πάτρας.»

Επίσης έγινε γνωστό ότι η κλήρωση των διασυλλογικών πρωταθλημάτων θα πραγματοποιηθεί δύο ημέρες αργότερα από την αρχική ορισθείσα ημερομηνία. Η ΕΦΟΕπΑ αιτιολογεί την απόφασή της:

«Εν αναμονή της δημοσίευσης στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης του αθλητικού νόμου που ψηφίσθηκε στις 17/09/2020 και ο οποίος επιβάλλει αποκλεισμό των σωματείων, που δεν κατέχουν την ΕΑΑ από τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα, γεγονός που επηρεάζει το δικαίωμα συμμετοχής στο Πανελλήνιο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Ιεραρχίας, η κλήρωση μετατίθεται για την Πέμπτη 24/09/2020.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News