default-image

Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: "Θα γίνουν κανονικά και θα νικήσουν την πανδημία!"

Σπορ
Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: "Θα γίνουν κανονικά και θα νικήσουν την πανδημία!"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ανακοίνωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) Τζον Κόουτς...

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο θα διεξαχθούν το 2021 ανεξάρτητα από την πανδημία COVID-19, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), Τζον Κόουτς.

Σε τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP), ο πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής της ΔΟΕ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2020, επιβεβαίωσε ότι οι Αγώνες του Τόκιο «θα διεξαχθούν με ή χωρίς κορονοϊό και θα αρχίσουν στις 23 Ιουλίου του χρόνου».

«Θα είναι οι Αγώνες που έχουν νικήσει τον COVID-19, το φως στο τέλος του τούνελ», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Κόουτς και πρόσθεσε: «Το θέμα των Αγώνων θα είναι η ανοικοδόμηση μετά την καταστροφή που προκλήθηκε από το τσουνάμι», αναφερόμενος στον σεισμό και το τσουνάμι που κατέστρεψε τη βορειοανατολική Ιαπωνία το 2011.

Όπως είναι γνωστό, οι ιαπωνικές αρχές έχουν καταστήσει σαφές ότι δεν θέλουν να αναβληθούν οι Αγώνες για δεύτερη φορά. Ωστόσο, τα σύνορα της Ιαπωνίας, παραμένουν επί του παρόντος και σε μεγάλο βαθμό, κλειστά για ξένους, ενώ πολλοί ειδικοί αμφιβάλλουν ότι η πανδημία θα τεθεί υπό έλεγχο μέχρι το επόμενο καλοκαίρι.

Σύμφωνα με πρόσφατες δημοσκοπήσεις, μια σαφής πλειοψηφία των Ιαπώνων θέλουν να αναβληθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες ή να ακυρωθούν λόγω του κορονοϊού.

 Ο Κόουτς, επεσήμανε ότι η ιαπωνική κυβέρνηση «δεν έχει παραιτηθεί καθόλου μετά την αναβολή, παρά την μνημειακή αποστολή της καθυστέρησης ενός έτους». Πριν από την Covid-19, ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, είπε ότι «ήταν οι καλύτερα προετοιμασμένοι Αγώνες που έχουμε δει ποτέ. Οι χώροι ήταν σχεδόν όλοι τελειωμένοι, τώρα έχουν ολοκληρωθεί, το Ολυμπιακό Χωριό είναι καταπληκτικό, όλα είναι καλά».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News