Ανησυχία από το Σύλλογο Αθλούμενων Νεφροπαθών

Σπορ
Ανησυχία από το Σύλλογο Αθλούμενων Νεφροπαθών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξαιτίας του ορισμού των Πανελλήνιων Αγώνων Bowling εν μέσω πανδημίας…

Έκδηλη είναι η ανησυχία που υπάρχει στις τάξεις του Συλλόγου Αθλούμενων Νεφροπαθών μετά τον ορισμό των Πανελλήνιων Αγώνων Bowling την 1η Σεπτεμβρίου, εν μέσω δηλαδή της πανδημίας του κορωνοϊού και ενώ βέβαια μιλάμε για ευπαθείς αθλούμενους.

Με επιστολή του ο Σύλλογος δεν κρύβει την ανησυχία του για την κίνηση αυτή καθώς η συμμετοχή αθλητών σε αγώνες αυτή την δύσκολη περίοδο κρύβει αυξημένους κινδύνους καλώντας ΄την ΑΟΝΜ έστω και την ύστατη ώρα να προστατεύσει την υγεία των αθλητών-μελών των σωματείων και να αναβάλλει τους εν λόγω αγώνες.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

Ιδιαίτερη ανησυχία έχει προκαλέσει στους νεφροπαθείς και μεταμοσχευμένους αθλητές η προκήρυξη Πανελλήνιων αγώνων bowling εν μέσω της πανδημίας κορωνοϊού από το σωματείο "Αθλητική Ομοσπονδία Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων" (ΑΟΝΜ).

Η ΑΟΝΜ προγραμματίζει τους αγώνες για την 1η Σεπτεμβρίου. Με δεδομένο ότι η εν λόγω προκήρυξη απευθύνεται σε αθλητές, οι οποίοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες (αιμοκαθαιρόμενοι-μεταμοσχευμένοι, δηλ. με ανοσοκαταστολή και ιδιαίτερα ευαίσθητους στις λοιμώξεις, πόσο μάλλον στον covid19) οι συγκεκριμένοι αγώνες προκηρύχθηκαν με χαρακτήρα επείγοντος χωρίς να υφίσταται κάποιος συγκεκριμένος λόγος, παρόλο που τα κρούσματα κορωνοϊού αυξάνονται καθημερινά, ενώ μάλιστα οι Πανελλήνιοι Αγώνες Νεφροπαθών Μεταμοσχευμένων, που διοργανώνει η ίδια, ήδη αναβλήθηκαν με απόφασή της για το έτος 2021.

Ως Σύλλογος Αθλουμένων Νεφροπαθών με μέλη μας αιμοκαθαιρόμενους και μεταμοσχευμένους αθλητές από συμπαγή όργανα (καρδιά, πνεύμονες, νεφρούς, ήπαρ, πάγκρεας) και έχοντας υψηλό αίσθημα ευθύνης, στην περίοδο αυτή που η χώρα και ο πλανήτης αντιμετωπίζει πλέον το δεύτερο κύμα πανδημίας προ των πυλών, θεωρούμε πως η συμμετοχή των αθλητών μας αλλά και των αθλητών των υπολοίπων σωματείων της ΑΟΝΜ σε οποιαδήποτε αγωνιστική δραστηριότητα την τρέχουσα περίοδο, είναι εξαιρετικά επισφαλής καθώς οι αθλητές αιμοθαιρόμενοι-μεταμοσχευμένοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και δη στις ομάδες υψηλού κινδύνου του πληθυσμού.

Επιπλέον, αυτή τη στιγμή στην Αττική, όπου έχουν προγραμματιστεί οι αγώνες, υπάρχει μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων και η ύπαρξη αυξημένης συγκέντρωσης ατόμων από όλη την Ελληνική επικράτεια σε ένα κλειστό χώρο, όπως είναι ο χώρος ενός bowling, με όποια υγειονομικά πρωτόκολλα και μέσα ασφαλείας τηρηθούν, δεν διασφαλίζει την υγεία και ασφάλεια των μελών μας.

Είναι απορίας άξιο το γεγονός ότι, το Υπουργείο Εσωτερικών έχει βγάλει εγκύκλιο για την αποφυγή επαφών με το κοινό των εργαζομένων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες (νεφροπαθείς-μεταμοσχευμένοι), ενώ η ΑΟΝΜ θέλει να συγκεντρώσει δεκάδες αθλητές που ανήκουν στις εν λόγω κατηγορίες σε κλειστό χώρο για πραγματοποίηση αγώνων αρκετών ωρών.

Ο Σ.Α.Ν. με επιστολή του προς τους αρμόδιους φορείς, εκφράζει την έντονη ανησυχία των μελών του για την διασφάλιση της υγείας τους και τους καλεί να προστατέψουν την δημόσια υγεία, γνωμοδοτώντας για την ασφαλή ή μη πραγματοποίηση των συγκεκριμένων αγώνων.

Καλούμε την ΑΟΝΜ έστω και την ύστατη ώρα να προστατεύσει την υγεία των αθλητών-μελών των σωματείων και να αναβάλλει τους εν λόγω αγώνες

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News