default-image

Νικητής ο Χάμιλτον: Πανηγύρισε την πρωτιά στο Γκραν Πρι της Ισπανίας

Σπορ
Νικητής ο Χάμιλτον: Πανηγύρισε την πρωτιά στο Γκραν Πρι της Ισπανίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χωρίς προβλήματα η κούρσα του Βρετανού Παγκόσμιου πρωταθλητή

Ο Λούις Χάμιλτον ήταν ο νικητής του Γκραν Πρι της Ισπανίας στη Formula 1.

Ο Βρετανός παγκόσμιος πρωταθλητής έκανε έναν καθαρό αγώνα χωρίς να αντιμετωπίσει προβλήματα. Μάλιστα έφτασε τα 156 podium της καριέρας του και πέρασε τον Μίχαελ Σουμάχερ.

Ο Μαξ Φερστάπεν ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε η Mercedes του Βαλτέρι Μπότας. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Στην εκκίνηση του αγώνα ο Χάμιλτον κατάφερε να κρατηθεί μπροστά, ενώ ο Μπότας έχασε την θέση από τον Στρόλ και από τον Φερστάπεν, με τον Ολλανδό της Red Bull να σκαρφαλώνει στην 2η θέση.

Ο Χάμιλτον άρχισε να χτίζει διαφορά, αφού αισθανόταν πιο άνετα στα μαλακά ελαστικά του, εν αντιθέσει με τον Φερστάπεν ο οποίος εξέφραζε τα παράπονά του στους μηχανικούς του. Όσον αφορά την 3η θέση, ο Μπότας μπόρεσε να περάσει μπροστά από την Racing Point του Στρολ.

Οι πρωτοπόροι άργησαν να μπουν για το πρώτο τους pit stop και όταν συνέβη αυτό μετά τον 22ο γύρο δεν άλλαξε κάτι, παρά την μικρή αργοπορία των δύο Mercedes. Στο 37ο γύρο ο Σαρλς Λεκλέρ, ο οποίος έδινε μάχη για την 10άδα αντιμετώπισε πρόβλημα με τον κινητήρα του και τελικά έπειτα από τέσσερις γύρους αναγκάστηκε να εγκαταλείψει.

Στον 43ο γύρο τα βλέμματα τράβηξε μία μάχη μεταξύ του Σάινθ και του Αλμπόν, με τον Ισπανό σε πρώτη φάση να βγαίνει κερδισμένος κρατώντας την 9η θέση. Τα δεύτερα pit stops των πρωτοπόρων δεν άλλαξαν τα πράγματα με τον Μπότας να επιλέγει μαλακά ελαστικά, εν αντιθέσει με τους Χάμιλτον και Φερστάπεν που χρησιμοποίησαν τη μεσαία γόμα.

Οι ομάδες είχαν προειδοποιήσει για μικρή πιθανότητα βροχής, η οποία θα μπορούσε να αλλάξει τους συσχετισμούς, αλλά τελικά δεν προέκυψε ένα τέτοιο σενάριο. Ο Σεμπάστιαν Φέτελ αποφάσισε να πάει μέχρι το τέλος με την μαλακή γόμα και τελικά πήρε την 7η θέση, εντός πόντων.

Ο αγώνας ολοκληρώθηκε με τον Χάμιλτον να περνάει πρώτος την καρό σημαία και τον 3ο Μπότας να καταγράφει τον ταχύτερο χρόνο πίστας.

Η κατάταξη του αγώνα:

1.Lewis HAMILTON Mercedes Νικητής

2.Max VERSTAPPEN Red Bull Racing +24.177

3.Valtteri BOTTAS Mercedes +44.752 

4.Lance STROLL Racing Point 1L

5.Sergio PEREZ Racing Point 1L

6.Carlos SAINZ McLaren 1L 

7.Sebastian VETTEL Ferrari 1L

8.Alexander ALBON Red Bull Racing 1L

9.Pierre GASLY AlphaTauri 1L

10.Lando NORRIS McLaren 1L

11.Daniel RICCIARDO Renault 1L

12.Daniil KVYAT AlphaTauri 1L

13.Esteban OCON Renault 1L

14.Kimi RÄIKKÖNEN Alfa Romeo Racing 1L 

15.Kevin MAGNUSSEN Haas F1 Team 1L

16.Antonio GIOVINAZZI Alfa Romeo Racing 1L

17.George RUSSELL Williams 1L 

18.Nicholas LATIFI Williams 2L

19.Romain GROSJEAN Haas F1 Team2 L

20.Charles LECLERC Ferrari --  2

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News