Συναρπαστικές μονομαχίες στο Σκακιστικό Τουρνουά Παλαιόχωρας

Σπορ
Συναρπαστικές μονομαχίες στο Σκακιστικό Τουρνουά Παλαιόχωρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξεχωρίζει ο Ρουμάνος GM Vl. Nevednichy…

Συναρπαστικές μονομαχίες και ψηλού επιπέδου παρτίδες βρίσκονται σε εξέλιξη στο 13ο Διεθνές Τουρνουά Σκακιού Παλαιόχωρας. Οι παίκτες εκμεταλλεύονται τις άριστες αγωνιστικές συνθήκες και μετά την περίοδο της αγωνιστικής απραξίας λόγω της καραντίνας δίνουν με περίσσια διάθεση τον καλύτερο αγωνιστικό τους εαυτό. Αυτός που ξεχωρίζει όμως είναι ο Ρουμάνος GM Vl. Nevednichy που με τη νέα του νίκη την Τρίτη είναι ο μόνος παίκτης που έχει το απόλυτο των πέντε βαθμών σε ισάριθμους αγώνες και απολαμβάνει την μοναξιά της κορυφής! Στη δεύτερη θέση με μόλις μισό βαθμό λιγότερο βρίσκεται το νούμερο ένα των αγώνων, ο Γάλλος Maxime Lagarde που ανέκαμψε μετά την απρόσμενη ισοπαλία του 1ου γύρου και σίγουρα η σημερινή αναμέτρησή των δύο πρωτοπόρων αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον! Εντυπωσιακό πάντως είναι το γεγονός ότι στην τρίτη θέση με 4 βαθμούς ισοβαθμούν 19 παίκτες από τους οποίους ξεχωρίζουμε των πολυπρωταθλητή μας Χρήστο Μπανίκα, τον φετινό Πρωταθλητή Ελλάδος Σταμάτη Κούρκουλο Αρδίτη, και τους νεαρούς Νίκο Σπουρόπουλο, Γιαννουλάκη Λάμπρο, Παπαδόπουλο Γεώργιο, Πατρελάκη Ευάγγελο και Ανατόλ Βλάχο. Μία πολλαπλή ισοβαθμία που προμηνύει και την μεγάλη μονομαχία που θα γίνει για το ποιος θα κατακτήσει τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδος!

Στις γυναίκες η Σλοβένα WGM Unuk Laura μετά την χτεσινή της ισοπαλία αποσπάστηκε στην κορυφή με 3,5 βαθμούς. Ακολουθεί η IM Irina Bulmaga η Γιαννοπούλου Αναστασία, η Άννα Μαρία Δρακάκη με 3 βαθμούς με τις δύο τελευταίες να βρίσκονται παράλληλα και στην κορυφή της βαθμολογίας του Ανοικτού Πρωταθλήματος Ελλάδος Γυναικών. Να τονίσουμε τέλος τρεις μεγάλες εκπλήξεις από τρεις νεαρούς σκακιστές μας τον Γιώργο Παπαδόπουλο που κέρδισε τον Ιταλό GM Basso Pier Luigi (2595), τον Λάμπρο Γιαννουλάκη που κέρδισε τον GM David Alberto (2526) και τον Ευάγγελο Πατρελάκη που κέρδισε τον IM Vroliik Liam (2502).

Διοργανωτές των αγώνων είναι ο Δήμος Καντάνου Σελίνου με την Σκακιστική Ακαδημία Χανίων - ΣΑΜΑΡΙΑ με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης και την Π.Ε. Χανίων. Το τουρνουά διεξάγεται με την αιγίδα της ΓΓΑ και του ΕΟΤ. Σημαντική είναι όμως και η στήριξη από τον Εμπορικό Σύλλογο και τον Σύλλογο ενοικιαζόμενων δωματίων Παλαιόχωρας, την ΗΛΕΚΤΩΡ, την AEGEAN που είναι ο επίσημος χορηγός Αερομεταφορών της ΣΑΧ, την ΣΥ.ΦΑΧ, τις ΠΙΣΙΝΕΣ Κρήτης, και το τουριστικό γραφείο STATUS.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News