Γιώργος Βαρβεράκης: Τεράστια τιμή, έγινε μέλος του ΕΣΚΑΝ

Σπορ
Γιώργος Βαρβεράκης: Τεράστια τιμή, έγινε μέλος του ΕΣΚΑΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κρητικός Ομοσπονδιακός προπονητής ΑμεΑ στην Επιτροπή του Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης Ντόπινγκ-Από τον χώρο του αθλητισμού, εκτός του Βαρβεράκη, έγιναν μέλη ο Ολυμπιονίκης Δημοσθένης Ταμπάκος και η προπονήτρια του ΑΣΑΕΔ, γνωστή από το TaeKwonDo, Μαρία Καρπαθάκη...

Μετά απο πολύχρονη παρουσία στα αθλητικά δρώμενα και δη σε κορυφαίο επίπεδο, ο προπονητής των μεγάλων επιτυχιών Γιώργος Βαρβεράκης κερδίζει με το σπαθί του μια τιμητική θέση ευθύνης! Μια θέση στο Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης Ντόπινγκ (ΕΣΚΑΝ). Συγκεκριμένα ο Κρητικός προπονητής θα είναι μέλος της Πρωτοβάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής του ΕΣΚΑΝ που αποτελείται αναλυτικά από τα παρακάτω πρόσωπα:

*Παναγιωτόπουλος Δημήτρης (καθηγητής Αθλητικού Δικαίου ως πρόεδρος)

*Ηλιάδης Χρήστος (δικηγόρος, ως α΄αντιπρόεδρος)

*Αρβανίτης Εμμανουήλ (δικηγόρος, ως β΄αντιπρόεδρος)

*Τσακωτός Γεώργιος (ιατρός)

*Φανδρίδης Εμμανουήλ (ιατρός)

*Χιώτης Ιωάννης (ιατρός)

*Βαρβεράκης Γεώργιος (ομοσπονδιακός προπονητής ποδηλασίας ΑμεΑ)

*Καρπαθάκη Μαρία (πρώην αθλήτρια TaeKwonDo, προπονήτρια ΑΣΑΕΔ)

*Ταμπάκος Δημοσθένης (πρώην αθλητής ενόργανης γυμναστικής, Ολυμπιονίκης).

Η επιτροπή αυτή είναι αποκλειστικά αρμόδια για τις παραβάσεις τον κανόνων αντιντόπινγκ. Η θητεία κάθε μέλους είναι τετραετής και λήγει Μάιο του 2024.

                          Μέσα στους τρεις του αθλητισμού

Πρόκειται για πραγματική αναγνώριση λοιπόν για τον Γιώργο Βαρβεράκη. Αναγνώριση και διάκριση που γίνεται μεγαλύτερη αν κρίνουμε από το γεγονός ότι η επιτροπή έχει τρία μέλη από τον χώρο του αθλητισμου και μάλιστα το ένα μέλος είναι Ολυμπιονίκης (Ταμπάκος). Μια μεγάλη τιμή λοιπόν για έναν άνθρωπο που έχει αφιερώσει τη ζωή του στον αθλητισμό, στην πιο αγνή, καθαρή και όμορφη έκφρασή του. Ο Γιώργος Βαρβεράκης που υπήρξε αθλητής στίβου με μεγάλες διακρίσεις, έχει συνδέσει το όνομά του σαν προπονητής με το άθλημα της ποδηλασίας, αλλά να μας επιτρέψετε να σταθούμε στα όσα έχει δώσει στον αθλητισμό Ατόμων με Αναπηρία! Παρά τις μεγάλες δυσκολίες στο ξεκίνημά του, κατάφερε μέσα από σκληρή δουλειά και απολαμβάνοντας την εμπιστοσύνη των αθλητών- τριών του και στη συνέχεια και της Ομοσπονδίας, να φέρει αποτελέσματα καλύτερα και από τα...επιθυμητά!

Επίσης προκάλεσε το ενδιαφέρον συναδέλφων του από το εξωτερικό ενώ ο τρόπος της δουλειάς του αποτέλεσε αντικείμενο σχολιασμού σε διεθνείς αθλητικές συγκεντρώσεις. Βλέπετε, στο εξωτερικό το επίπεδο του αθλητισμού ΑμΕΑ βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο, κάτι που μπορεί να διακρίνει εύκολα άλλωστε κανείς παρακολουθώντας διοργανώσεις όπως οι Παραολυμπιακοί Αγώνες. Η δουλειά του Γιώργου Βαρβεράκη, η άριστη γνώση του αντικειμένου του, η συνεχής επιμόρφωση και εξέλιξη του αποτελούν τα μέσα που διαθέτει για να βγάλει σπουδαίους πρωταθλητές απέναντι στις υλικοτεχνικές υποδομές που έχουν να επιδείξουν πολλές χώρες στο εξωτερικό. Εμείς δεν έχουμε παρά να του ευχηθούμε και εις ανώτερα...

«Η στιγμή που πρέπει να ελέγξεις , να δώσεις οδηγίες και να ενθαρρύνεις ταυτόχρονα! Οι σφυγμοί σου....όσοι και των αθλητών, όμως θα πρέπει να έχεις ψυχραιμία και εμπιστοσύνη.. Απίστευτα συναισθήματα! Η μαγεία του αθλητισμού!», έγραψε ο ίδιος ως σχόλιο στη φωτογραφία του στο facebook (φωτογραφία κειμένου). Ένας προπονητής κόσμημα για το Ηράκλειο, ο αθλητισμός του οποίου στηρίζει πολλά σε αυτόν!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News