Πολύ κοντά στην πρόκριση στους Ολυμπιακούς ο Πετρούνιας

Σπορ
Πολύ κοντά στην πρόκριση στους Ολυμπιακούς ο Πετρούνιας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Διεθνής Ομοσπονδία Γυμναστικής δέχθηκε να κατακυρώσει ως τελικά τα αποτελέσματα των προκριματικών της διοργάνωσης του Μπακού…

Mια ανάσα από την κατάκτηση της Ολυμπιακής πρόκρισης απέχει ο Λευτέρης Πετρούνιας, έπειτα από την επικύρωση της νίκης του στο ημιτελές παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης γυμναστικής του Μπακού, η οποία τον φέρνει σε ιδιαίτερα προνομιούχο θέση στην προ-Ολυμπιακή κατάταξη των κρίκων.

Ύστερα από την καίρια παρέμβαση και το σχετικό αίτημα της Ε.Γ.Ο., η Διεθνής Ομοσπονδία Γυμναστικής (FIG) δέχθηκε να κατακυρώσει ως τελικά τα αποτελέσματα των προκριματικών της διοργάνωσης του Μπακού, η οποία είχε διακοπεί στις 13 Μαρτίου πριν από τη διεξαγωγή των τελικών, λόγω των έκτακτων μέτρων της κυβέρνησης του Αζερμπαϊτζάν για την αντιμετώπιση της νόσου Covid-19.

Χάρη στην επικράτησή του στον προκριματικό των κρίκων με 15,100 βαθμούς, ο Έλληνας πρωταθλητής θα πιστωθεί με τους πόντους της νίκης στην ειδική παγκόσμια κατάταξη, όπου εξασφαλίζει ήδη τη 2η θέση και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου αυτή θα αποδειχθεί αρκετή για να του χαρίσει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, έναντι του προπορευόμενου Κινέζου Γιανγκ Λιου.

Κάτι τέτοιο θα συμβεί επειδή η Κίνα δικαιούται να πάρει μόνο ένα Ολυμπιακό εισιτήριο μέσω των παγκοσμίων κυπέλλων οργάνων και το προβάδισμα ανήκει πλέον στον σπεσιαλίστα του πλάγιου ίππου Χάο Γουένγκ, ο οποίος με την εξαιρετική εμφάνισή του στο Αζερμπαϊτζάν έφτασε σε σαφώς υψηλότερο μέσο όρο βαθμολογίας από τον Γιανγκ Λιου.

Οι τρεις βαθμολογούμενες νίκες του Χάο Γουένγκ δίνουν συνολικά 45,932 β. (15,266 + 15,233 + 15,433), ενώ οι αντίστοιχες του συμπατριώτη του στους κρίκους βγάζουν άθροισμα 45,499 β. (15,200 + 15,166 + 15,133).

Έτσι, στο τελευταίο παγκόσμιο κύπελλο της Ντόχα, που είχε αναβληθεί για τις 3-6 Ιουνίου 2020 αλλά θα οριστεί εκ νέου αφότου ξεπεραστεί η πανδημία, με επικρατέστερο το ενδεχόμενο να γίνει τελικά την άνοιξη του 2021, ο Λευτέρης Πετρούνιας αναμένεται να σφραγίσει την Ολυμπιακή πρόκριση στους κρίκους ανεξαρτήτως της επίδοσης και του πλασαρίσματός του, όπως και ο Χάο Γουένγκ στον πλάγιο ίππο, αφού για να ανατραπούν τα υπέρ τους δεδομένα θα πρέπει να γίνει κάτι απίθανο:

- Είτε να φτάσει ο Γιανγκ Λιου σε υψηλότερο μέσο όρο βαθμών στους κρίκους, επικρατώντας στην Ντόχα με τουλάχιστον 15,566 β., επίδοση που είναι εξωπραγματική για οποιονδήποτε αθλητή βάσει του Κώδικα Βαθμολογίας που ισχύει από το 2017

- Είτε να χάσει ο Χάο Γουένγκ την πρωτιά στην συνολική κατάταξη του πλάγιου ίππου από κάποιον ανταγωνιστή, πράγμα που θα μπορούσε να πετύχει μόνο ο Ιάπωνας Κόχεϊ Καμεγιάμα εφόσον συμμετείχε και κέρδιζε στον τελευταίο αγώνα με βαθμολογία 15,300 β. και άνω. Ωστόσο, ο συγκεκριμένος αθλητής έλειψε από το Μπακού και δεν είναι καν δεδομένο ότι θα δηλώσει παρών στην Ντόχα, όποτε κι αν γίνει ο αγώνας εκεί.

Έτσι, η διοργάνωση του Κατάρ πρόκειται απλώς να αποτελέσει το επιστέγασμα της μεγάλης προσπάθειας του Έλληνα «άρχοντα των κρίκων», ο οποίος επανήλθε δυναμικά μετά τον τραυματισμό του, έκανε το «2 στα 2» στα φετινά παγκόσμια κύπελλα και πλέον είναι έτοιμος να κατακτήσει πανηγυρικά το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον Ολυμπιακό τίτλο του στο Τόκιο.

Μέσα από την σειρά των παγκοσμίων κυπέλλων οργάνων της FIG, την Ολυμπιακή πρόκριση θα εξασφαλίσουν ένας αθλητής και μία αθλήτρια σε κάθε όργανο, δηλαδή συνολικά έξι άνδρες και τέσσερις γυναίκες.

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News