Ιππική Ακαδημία Κρήτης: Γιόρτασε για την επιτυχημένη δεκαετία και το ελπιδοφόρο μέλλον της

Σπορ
Ιππική Ακαδημία Κρήτης: Γιόρτασε για την επιτυχημένη δεκαετία και το ελπιδοφόρο μέλλον της

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τίμησε, σε μία επετειακή εκδήλωση, τους αθλητές-τριες που διακρίθηκαν και τους υποστηρικτές της επιτυχημένης πορείας της…

Σε μία εντυπωσιακή βραδιά γεμάτη αναμνήσεις από την απόλυτα επιτυχημένη πορεία της, σε μία επετειακή εκδήλωση για τα 10 χρόνια πορείας της στο χώρο, η Ιππική Ακαδημία Κρήτης γιόρτασε παρουσία αθλητών-τριών , φίλων και υποστηρικτών της!

Δέκα χρόνια που με πολλή δουλειά από την επικεφαλής της προσπάθειας αυτής, Μαριάννα Γραμματικάκη, έχει δημιουργηθεί μία Ακαδημία πρότυπο για την εξέλιξη της Ιππασίας σε ολόκληρη της Ελλάδα, δημιουργώντας ισχυρές βάσεις για πολλά περισσότερα στις δεκαετίες που ακολουθούν.

«Είναι μία βραδιά γεμάτη χαρά γιατί ολοκληρώσαμε 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας στην Κρήτη, στην Αθλητική Ιππασία, σε ένα χώρο που δεν υπήρχε… Είναι όλοι εδώ… Οι μαθητές μας που έχουν διαπρέψει όλα αυτά τα χρόνια, επιχειρηματίες που μας στήριξαν, άνθρωποι της Περιφέρειας, του Δήμου και φορείς που ήταν κοντά μας και μας στήριξαν και χαιρόμαστε που το μοιραζόμαστε», δήλωσε η απαστράπτουσα οικοδέσποινα της βραδιάς Μαριάννα Γραμματικάκη ενώ αναφορικά με τη νέα δεκαετία που ανοίγεται μπροστά της σημείωσε: «Η Κρήτη έχει καταφέρει την προηγούμενη δεκαετία να βγάλει πραγματικούς πρωταθλητές. Αθλητές και αθλήτριες που έχουν βγει εκτός Κρήτης και Ελλάδας, σε εθνικά και βαλκανικά πρωταθλήματα. Τα επόμενα 10 χρόνια, θα είναι τα χρόνια που θα φέρουν το άθλημα ακόμα ψηλότερα. Θα έχουμε ακόμη περισσότερες συμμετοχές σε πρωταθλήματα του εξωτερικού και εύχομαι σιγά σιγά η Ιππική Ακαδημία Κρήτης να προσφέρει επαγγελματίες του χώρου».

Για το γεγονός ότι η Ιππική Ακαδημία Κρήτης, αποτελεί οδηγό εξέλιξης της Ιππασίας στην Ελλάδα μίλησε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Αγωνιστικής Περιφέρειας Κρήτης και μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας Δημήτρης Γουναράς. «Η Ακαδημία Κρήτης ήταν πρωτοπόρος στο άθλημα και έβαλε τις βάσεις για να ακολουθήσουν τα επόμενα χρόνια και άλλοι. Έτσι γίνονται τοπικοί αγώνες στην Περιφέρεια Κρήτης υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας και οι καλύτεροι παίρνουν μέρος στους Πανελλήνιους και Βαλκανικούς αγώνες. Καλλιεργεί με μεγάλη επιτυχία την Ιππική δεξιοτεχνία αλλά και την παραολυμπιακή Ιππασία . Γενικά είναι παράδειγμα προς μίμηση και οδηγός για την Ομοσπονδία ώστε να ακολουθήσουν και άλλες Περιφέρειες».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης που απένειμε τα εύσημα στην Μαριάννα Γραμματικάκη για τα αποτελέσματα της δουλειάς της, δεσμευόμενος για στήριξη του αθλήματος… «Η Ιππική Ακαδημία Κρήτης και η κ. Γραμματικάκη πίστεψε στο όνειρο της και δούλεψε πολύ σκληρά και μετά από 10 χρόνια μέσα από το άθλημα αναδεικνύονται αθλητές και πρωταθλητές στο νησί μας. Το μπράβο είναι λίγο… Η στήριξη που θα προσφέρει του Υπουργείο Αθλητισμού είναι δεδομένη και ελπίζω σύντομα τα όνειρα και τα πλάνα για την επόμενη δεκαετία να γίνουν πράξη και να δούμε ο τόπος μας να βγάζει πρωταθλητές σε μεγάλες διοργανώσεις».

Τίμησε τους υποστηρικτές της…

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς η Ιππική Ακαδημία Κρήτης τίμησε τους φορείς και επιχειρηματίες που στήριξαν την όλη προσπάθεια της, αποκομίζοντας πλέον τα αποτελέσματα της συνεργασίας αυτής μέσα από τις επιτυχίες των αθλητών-τριιών της. Μεταξύ των τιμώμενων ήταν και ο Όμιλος της Κρήτη TV, για λογαριασμό του οποίου παρέλαβε το βραβείο η δημοσιογράφος Μαρία Πετρούτσου. «Εκ μέρος του Ομίλου της Κρήτη ΤV σας ευχαριστούμε για την βράβευση. Ο Όμιλος της Κρήτη TV ήταν, είναι και θα είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια που κοσμεί το χώρο του αθλητισμού. Σας ευχόμαστε η δεκαετία αυτή να είναι η απαρχή για πολλές μελλοντικές επιτυχίες».

Την Περιφέρεια εκπροσώπησε η εντεταλμένη σύμβουλος Γεωργία Μηλάκη. «Είμαστε υπερήφανοι που είμαστε εδώ να στηρίξουμε την προσπάθεια και να δώσουμε το έναυσμα για κάτι παραπάνω στο μέλλον… Είναι σημαντική η ανάπτυξη της Ιππασίας στην Κρήτη και στηρίζουμε κάθε προσπάθεια που αφορά στα παιδιά μας».

Στην εκδήλωση βρέθηκε και το τακτικό μέλος του ΔΟΠΑΦΜΑΗ και μέλος της επιτροπής αθλητισμού Νεκτάριος Ανδρεαδάκης. «Είναι αξιέπαινη η προσπάθεια της Ιππικής Ακαδημίας Κρήτης για όλα όσα έχει προσφέρει γι΄ αυτό και ο Δήμος Ηρακλείου και ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ τη στηρίζει έμπρακτα. Είμαστε αρωγός και συμπαραστάτης και τους ευχόμαστε με τον ίδιο ζήλο να συνεχίσουν να προσφέρουν στους Ηρακλειώτες».

Μία ιδιαίτερα υποστηρικτική σχέση με την Ιππική Ακαδημία έχει αποκτήσει ο Δήμος Αρχανών Αστερουσίων αφού στηρίζει την προσπάθεια της Δήμητρας Ελένης Παντεχάκη να κερδίσει τη συμμετοχή της στην Παραολυμπιάδα του Τόκιο. «Ως δήμαρχος είμαι εδώ για να τιμήσω κυρίως την παρουσία της δεσποινίδας Παντεχάκη στους αγώνες. Είμαστε δίπλα της προκειμένου να καταφέρει να πάει στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο το καλοκαίρι. Ευχαριστούμε όσους βοηθούν την προσπάθεια», επισήμανε ο Δήμαρχος Μανώλης Κοκοσάλης.

Η πιο συγκινητική στιγμή…

Αναμφίβολα η πιο συγκινητική στιγμή της βραδιάς ήταν η απονομή βραβείου από την επιτυχημένη επιχειρηματία Μαρίτα Καράτζη στον Μιχάλη Καλαράκη, τον οποίο στήριξε χορηγικά στην αθλητική του πορεία και πλέον καμαρώνει ως τελειόφοιτο του τμήματος ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. «Σε γνώρισα πολύ μικρό παιδάκι. Σε θαύμαζα από τότε για τη δύναμη της ψυχής και του μυαλού σου… Με έχεις κάνει υπερήφανη. Σε αγαπώ πολύ! Πάντα να κάνεις τα όνειρα σου πραγματικότητα», του είπε κατά τη διάρκεια της απονομής, συγκινησιακά φορτισμένη η Μαρίτα Καράτζη με τον Μιχάλη Καλαράκη να απαντάει: «Η Ιππική Ακαδημία Κρήτης μου έδωσε την ευκαιρία και τα φτερά να πραγματοποιήσω τους στόχους μου να ζω όπως ο μέσος άνθρωπος… Θωρώ υποχρέωση και καθήκον μου να παλέψω για τα Άτομα με Αναπηρία, για να δημιουργήσουμε μία κοινωνία περισσότερο προσβάσιμη».

Στη σπουδαία σχέση που έχει αναπτύξει με το άλογο της και στα κέρδη που έχει από την ενασχόληση της με την Ιππασία, μίλησε η Δήμητρα Ελένη Παντεχάκη. Η πρώτη Ελληνίδα αμαζόνα που διεκδικεί συμμετοχή στους Παραολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο, στην Ιππασία. «Νιώθω φανταστικά για τις μεγάλες στιγμές που έχω ζήσει με την Ιππική Ακαδημία Κρήτης. Έχω κερδίσει πολλά από την Ιππασία, έχω αποκτήσει πολλές εμπειρίες. Το σημαντικότερο είναι η αγάπη του αλόγου προς εμένα και η αγάπη η δική μου προς το άλογο μου».

Δείτε φωτογραφικό υλικό (που παραχώρησε στο neakriti.gr ο κ. Βενέρης)  από την πολύ όμορφη εκδήλωση της Ιππικής Ακαδημίας Κρήτης: 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News