Πειραματικό Λύκειο Ηρακλείου: Οι μαθητές... έμαθαν το Κουνγκ Φου

Σπορ
Πειραματικό Λύκειο Ηρακλείου: Οι μαθητές... έμαθαν το Κουνγκ Φου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γνωριμία των παιδιών του Λυκείου με μια σπουδαία πολεμική τέχνη...

Το Κουνγκ Φου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν στο Πειραματικό Λύκειο Ηρακλείου.

Αυτό έγινε από τον προπονητή του συλλόγου "Καλλίρροον" που βρέθηκε κοντά στους μαθητές για μία επίδειξη.

Η σχετική ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρει:

"Κατόπιν πρόσκλησης του Πειραματικού Λυκείου Ηρακλείου και πιο συγκεκριμένα της Γυμνάστριας κας. Μαρίνας Τουπογιάννη ο προπονητής του Α. Σ. ΚΑΛΛΙΡΡΟΟΝ Μάνος Ταμιωλάκης πραγματοποίησε τρίωρο εισαγωγικό σεμινάριο πάνω στις βασικές αρχές του Κουνγκ Φου.

Οι μαθητές της Α΄ Λυκείου είχαν την ευκαιρία με έναν απλό και ψυχαγωγικό τρόπο να ακούσουν την ιστορία του Κουνγκ Φου ως μαχητική τέχνη και ως άθλημα και να ασκηθούν σε βασικές τεχνικές αυτοάμυνας. Η προθυμία τους στη συμμετοχή, η ενεργητικότητα τους κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, καθώς και η χαρά που αποτυπωνόταν στα πρόσωπά τους απέδειξε οτι η δράση αυτή απάντησε σε μια ανάγκη των μαθητών για εναλλακτικούς τρόπους εκγύμνασης και βοήθησε στο να έρθουν σε επαφή με ένα σημαντικό κομμάτι ενός άλλου μακραίωνου πολιτισμού, του κινέζικου.

Ο Μάνος Ταμιωλάκης είναι πιστοποιημένος από τη Γ.Γ. Α και ανήκει στη λίστα των εγκεκριμένων προπονητών του Γ.Γ.Α. που έχουν την άδεια να εισέρχονται σε σχολεία του Νομού Ηρακλείου στα πλαίσια της γνωριμίας των μαθητών με το άθλημα, στο οποίο εκπαιδεύει."

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News