Παγκόσμιο ποδηλασίας ΑμεΑ: Εξαιρετικό φινάλε για την ελληνική αποστολή

Σπορ
Παγκόσμιο ποδηλασίας ΑμεΑ: Εξαιρετικό φινάλε για την ελληνική αποστολή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

4η θέση στο σπριντ για Σανδαλάκη/Μπρέτα στην 5αδα και Καλατζή/Μηλάκη

Ολοκληρώθηκε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας ΑμεΑ, με πολύ καλό φινάλε για τους Έλληνες αθλητές.

Μετά το χάλκινο μετάλλιο στο ομαδικό tandem, κατέκτησαν 4η και 5η θέση στο σπριντ, φτάνοντας ξανά μια… ανάσα από την 3αδα.

Οι Χρήστος Σανδαλάκης/Σωτήρης Μπρέτας (πιλότος) τερμάτισαν στην 4η θέση, φτάνοντας μέχρι τον «μικρό» τελικό των σπριντ όπου συμμετείχαν συνολικά 18 πληρώματα.

Στα προημιτελικά απέκλεισαν τους Ολλανδούς «χρυσούς» Παραολυμπιονίκες του Ρίο στην ατομική χρονομέτρηση, Μπάνγκμπα/Μπος.

Το ελληνικό δίδυμο, το οποίο είχε προκριθεί στην οκτάδα με την 4η καλύτερη επίδοση (10.233), στα ημιτελικά ηττήθηκε από τους Βρετανούς κάτοχους τριών Παραολυμπιακών μεταλλίων, Φατσί/Ρόθραμ, ενώ στον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο έχασε από τους Πολωνούς Μπροζόφσκι/Κουζίνσκι.

Στις γυναίκες, οι Ελένη Καλατζή/Ηρώ Μηλάκη (πιλότος), μπήκαν στα προημιτελικά με την τέταρτη καλύτερη επίδοση (μεταξύ 12 πληρωμάτων), η οποία μάλιστα ήταν και νέο πανελλήνιο ρεκόρ. Κάλυψαν την απόσταση των 200 μέτρων σε 11.646 καταρρίποντας το ρεκόρ των Χαλκιαδάκη/Μηλάκη από τις 13 Απριλίου 2014 στο Μεξικό. Στην οκτάδα ηττήθηκαν από τις Αμερικανίδες Ζούντελ/Γκρέι, επέστρεψαν όμως στις νίκες στον αγώνα κατάταξης για τις θέσεις 5-6 με αντίπαλο την Πολωνία (Μπιεντρζίτσκα/Γιαζίνσκα).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News