Γεωργία Θεοδοσάκη: Η πυγμάχος της Κρήτης είναι εδώ!

Σπορ
Γεωργία Θεοδοσάκη: Η πυγμάχος της Κρήτης είναι εδώ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεύτερη στην Ελλάδα στο μποξ και παράλληλα σπουδές, μεταπτυχιακό και οικογένεια...

Οι διακρίσεις των τμημάτων του Ερασιτέχνη ΟΦΗ είναι πολλές και σημαντικές τα τελευταία χρόνια, τόσο στον κλασικό αθλητισμό όσο και στα ομαδικά αθλήματα. Ωστόσο μια μεγάλη διάκριση σε πανελλαδικό επίπεδο από το άθλημα της πυγμαχίας, ήταν... το κερασάκι στην τούρτα! Μια κοπέλα με πανεπιστημιακές σπουδές, μια κοπέλα με μεγάλες οικογενειακές υποχρεώσεις, ένα κορίτσι-θαύμα, η Γεωργία Θεοδοσάκη έπαιξε μπάσκετ στα παιδικά της χρόνια στα Μάλια, έφτασε μέχρι και τη Μικτή Κρήτης, αλλά όταν μεταπήδησε στις μαχητικές τέχνες και δη στην πυγμαχία...απογειώθηκε! Δεύτερη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Σπάρτης πριν ένα μήνα η Γεωργία και η συνάντηση μαζί της ήταν κάτι περισσότερο από μια συνέντευξη...

"Αποφάσισα να πάω στην πυγμαχία από το κικ μποξ.Είναι κάτι διαφορετικό, είναι άλλο άθλημα παρόλο που εσεις βλέπετε πολλές ομοιότητες. Πραγματικά αγαπώ αυτό που κάνω και με τη βοήθεια του προπονητή μου κ. Κουγιουμτζάκη πετύχαμε κάτι σημαντικό. Χαίρομαι που αυτό έγινε με το σωματείο του ΟΦΗ, είναι μεγάλο σωματείο και το ευχαριστώ για τη στήριξή του!"

Η Γεωργία Θεοδοσάκη δεν έχει στα πλάνα της τη διεκδίκηση Ολυμπιάδας καθώς πρέπει να κατέβει από τα 64 κιλά στα 60 και αυτό απαιτεί προετοιμασία για ένα χρόνο και κατι παραπάνω, ωστόσο σίγουρα θέλει και νέες διακρίσεις στο μέλλον: "Μέχρι τα 41 μπορεί μια γυναίκα να είναι πυγμάχος ερασιτεχνικά. Θα συνεχίσω γιατί το αγαπώ αυτό που κάνω και θα προσπαθήσω να έχω και άλλα θετικά αποτελέσματα. Η Γεωργία μάλιστα είναι και προπονήτρια πυγμαχίας σε παιδικό τμήμα και ο προπονητής της κ. Κουγιουμτζάκης είναι ιδιαίτερα περήφανος: "Η Γεωργία μπορεί να πετυχαίνει σε κάθε τομέα. Συνεργάζεται μαζί μου και δεν είναι μόνο αθλήτριά μου πλέον. Και στους αγώνες στη Σπάρτη πήρε τη δεύτερη θέση μετά από σκληρή προετοιμασία αλλά προερχόταν από τραυματισμό που την άφησε 14 μήνες εκτός! Είναι όμως αθλήτρια και γυναίκα με μεγάλα ψυχικά αποθέματα"...

           

                             "Η Νίκολα Άνταμς είναι πρότυπο"

Η πυγμαχία είναι το γνωστό σε όλους μας μποξ και αναμφίβολα σήμερα αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή αγωνίσματα και μαχητικές πολεμικές τέχνες. Σε όλα τα είδη αγώνων απαγορεύεται τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη (δηλαδή χαμηλότερα από τος γοφούς), στην πλάτη, στο πίσω μέρος του κεφαλιού ή στον αυχένα.

Ο πρώτος γνωστός πρωταθλητής σε παγκόσμια κλίμακα ήταν ο Άγγλος Τζων Μπράουτον κι αυτός είναι που εφάρμοσε τους κανονισμούς του αθλήματος. Μάλιστα πριν οκτώ χρόνια φιλοξενήσαμε στην ΚΡΗΤΗ TV και την εφημερίδα "Νέα Κρήτη" την Αγγλίδα πυγμάχο Νίκολα Άνταμς που λίγους μήνες μετά τη συνέντευξη αναδείχτηκε χρυσή Ολυμπιονίκης στην Ολυμπιάδα του Λονδίνου (2012) ενώ επανέλαβε τον θρίαμβό της και στην Βραζιλία το 2016 (Ρίο). "Είναι μια πυγμάχος που έχω πρότυπο, τη θαυμάζω πραγματικά", μας είπε η Θεοδοσάκη για την Άνταμς που είχε αγωνιστεί στο διεθνές τουρνουά του Μίνωα και των αδελφών Γιαννακόπουλου.

Το αγώνισμα της πυγμαχίας μετά την Αγγλία μεταφέρθηκε στην Αμερική, όπου και διαδόθηκε πολύ. Με αυτό πιο πολύ ασχολήθηκαν οι μαύροι της χώρας αυτής, που ανάδειξαν κατά καιρούς πολλά αστέρια της πυγμαχίας όπως τον Μοχάμεντ Άλι και τον Μάικ Τάισον. Την Ελλάδα στην επαγγελματική πυγμαχία στις ΗΠΑ εκπροσωπεί ο Μιχάλης Αρναούτης στην κατηγορία ελαφρών βαρών (κάτοχος του τίτλου WBO-NABO). Το αμερικάνικο κανάλι μετάδοσης αθλημάτων, ESPN, έχει κατατάξει την πυγμαχία ως το πιο δύσκολο άθλημα στον κόσμο.

Η πυγμαχία τέλος, ήταν ένα από τα πιο αγαπημένα αθλήματα των αρχαίων Ελλήνων, που πρώτοι απ' ό,τι φαίνεται την καθιέρωσαν και που διεξαγόταν σε κάθε Ολυμπιακό αγώνα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News