Δυο μετάλλια ο Μίνωας στο Πανελλήνιο Ανδρών Πάλης

Σπορ
Δυο μετάλλια ο Μίνωας στο Πανελλήνιο Ανδρών Πάλης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αργυρό μετάλλιο ο Κωνσταντίνος Δαμιανάκης και χάλκινο ο Νικόλαος Δαμιανάκης…

Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία των αθλητών του Μίνωα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών Ελληνορωμαϊκής πάλης που έγινε στο κλειστό του Βύρωνα της Αθηνάς.

Το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία των 60 κιλών κατέκτησε ο Κωνσταντίνος Δαμιανακης ο οποίος ήταν ο μεγάλος άτυχος των αγώνων καθώς μετά από τρεις νίκες έφτασε στον τελικό στον οποίο τελικά δεν συμμετείχε καθώς είχε έντονη αδιαθεσία (πιθανόν από κάποια ίωση) και ο προπονητής δεν ρίσκαρε να τον αφήσει να αγωνιστεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κώστας είναι μόλις 18 χρονών και ανήκει στην κατηγορία των έφηβων πράγμα που δεν τον εμπόδισε να αγωνιστεί με κατά πολύ μεγαλύτερους αθλητές και να διακριθεί.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Νικόλαος Δαμιανάκης στην κατηγορία των 67 κιλών μετά από τρεις συγκλονιστικές νίκες και μια ήττα. Επίσης ο Νίκος ανήκει στην κατηγορία U23 και επίσης και αυτός διακρίθηκε αγωνιζόμενος με μεγαλύτερους αθλητές.

Την τριάδα των αθλητών του Μίνωα συμπλήρωσε ο Δημήτριος Αθανασάκης ο οποίος αγωνίστηκε στα 97 κιλά και κατέλαβε την 8η θέση στην Ελλάδα μετά από μια νίκη και μια ήττα.

Ο Μίνωας κατέλαβε την 7η θέση στο ομαδικό στην Ελλάδα παρότι συμμετείχε μόνο με 3 αθλητές μαζεύοντας 23 βαθμούς ξεπερνώντας πολλές ιστορικές και μεγάλες ομάδες.

«Η διοργάνωση ήταν άψογη, οι αγώνες είχαν μεγάλη συμμέτοχη και πολύ υψηλό ανταγωνισμό. Τα αδέρφια Δαμιανάκη έδειξαν ακόμα μια φορά ότι είναι το μέλλον της Ελληνικής Πάλης και παρά το νεαρό της Ηλικίας τους κατάφεραν να διακριθούν σε ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα. Ειδικά φέτος που είναι Ολυμπιακή χρονιά η πίεση ήταν ακόμα μεγαλύτερη», τόνισε ο προπονητής του Μίνωα, Χριστόφορος Κων/νος και συνέχισε:

«Ξέρω ότι ο Κώστας θα μπορούσε παρά το νεαρό της ηλικίας του να κατακτήσει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών αλλά εφόσον δεν ήταν καλά εκείνη τη στιγμή δεν ήθελα να ρισκάρω την υγεία του παιδιού. Με τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού των αγώνων αποφάσισα να μην τον αφήσω να παλέψει καθώς για μένα προέχει η υγεία των αθλητών. Θέλω να ευχαριστήσω την Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης για την άψογη διοργάνωση αλλά πάνω από όλα τους αθλητές όλων των ομάδων που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News