Μαραθώνιος: Με την Κρήτη παρούσα ταξίδεψε στην Κίνα η φλόγα

Σπορ
Μαραθώνιος: Με την Κρήτη παρούσα ταξίδεψε στην Κίνα η φλόγα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο Ντανζού ο Δημήτρης Μανελάκης, μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθηνών και Πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Ηρακλείου όπως και ο Παναγιώτης Αντωνακάκης, σαν εκπρόσωπος του ΣΕΓΑΣ...

H Κρήτη και ο αθλητισμός της βρέθηκαν σε ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός για την Κίνα: Συγκεκριμένα με 8μελή αποστολή ταξίδεψε η φλόγα του Αυθεντικού Μαραθωνίου για την ασιατική χώρα συμμετέχοντας στον εορτασμό της επετείου των 10 χρόνων της διοργάνωσης του Μαραθωνίου στην πόλη Ντανζού του τροπικού νησιού Χαινάν της Κίνας.

Στην αποστολή συμμετέχουν ο Δήμαρχος Μαραθώνα Τσίρκας Στέργιος μετά της σύζυγου του Μαρίας, ο Αντωνακάκης Παναγιώτης ως εκπρόσωπος του ΣΕΓΑΣ και τη διοργάνωση του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθηνών, ο Δημήτρης Κυριακίδης (με τη σύζυγό του Φαίη) ο οποίος είναι πρεσβευτής του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθηνών στην Κίνα και γιός του Νικητή του Μαραθωνίου της Βοστώνης το 1946 Στυλιανού Κυριακίδη, ο Μιχάλης Καλομοίρης Ολυμπιονίκης στο Ρίο της Βραζιλίας στο Μαραθώνιο, ο Δημήτρης Μανελάκης, μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθηνών και Πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Ηρακλείου και ακόμα η Αγγελική Καλομοίρη Αγγελική και η Μαρία Παπαϊωάννου οι οποίες συμμετέχουν στην τελετή παράδοσης της φλόγας του Μαραθωνίου.

Το μακρινό ταξίδι της φλόγας ξεκίνησε στις 10 Νοεμβρίου στην αφή της φλόγας στο Μαραθώνα πριν από τη διοργάνωση του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθηνών όπου ήταν παρών ο Qiu Bo διοργανωτής του Μαραθωνίου του Ντανζού.

Σήμερα Σάββατο στις 06:00 το πρωί στον πολύ όμορφο κήπο του Υπουργείου Αθλητισμού έγινε η επίσημη τελετή όπου ο Δήμαρχος Μαραθώνα κ.Τσίρκας παρέδωσε τη φλόγα στον Δήμαρχο του Ντανζού για να αρχίσει η λαμπαδηδρομία μέχρι την φαντασμαγορική εκκίνηση και τερματισμό της διοργάνωσης.

Στην Λαμπαδηδρομία συμμετείχαν 47 δρομείς όσα και τα χρόνια επίσημων διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Είχε προηγηθεί το προηγούμενο βράδυ η επίσημη τελετή υπογραφής φιλίας και συνεργασίας του Δήμου Μαραθώνα με τον αντίστοιχο Δήμο της πόλης του Ντανζού όπου εκφράστηκαν οι προθέσεις για ακόμα μεγαλύτερη αλληλοβοήθεια των δύο πλευρών.

Την Κυριακή στις 07:30 Θα δοθεί η εκκίνηση των αγωνισμάτων του China Danzhou International Marathon 2019 με συμμετοχή της αποστολής στα 42.195μ. με το Μανελάκη Δημήτρη, στα 21.1 km, με τον Καλομοίρη Μιχάλη και στα 5 km με την Παπαϊωάννου Μαρία και την Καλομοίρη Αγγελική.

Το μήνυμα της φλόγας του Μαραθωνίου για φιλία, συνεργασία, αλληλοβοήθεια και όλα όσα πρεσβεύει το αθλητικό ιδεώδες μεταφέρει η φλόγα του Μαραθωνίου ανά την υφήλιο με αφετηρία την πόλη του Μαραθώνα.

«Οι δύο αρχαιότεροι πολιτισμοί αν και γεωγραφικά απέχουν, συγκλίνουν στο αθλητικό πνεύμα και στη ζέστη φιλοξενία που αμφότερους διακρίνει», τονίζει από την Κίνα στο neakriti.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Ηρακλείου Δημήτρης Μανελάκης…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News