Ελπιδοφόρα μηνύματα από τους αθλητές Ζίου Ζίτσου του "Φιλόνικου"

Σπορ
Ελπιδοφόρα μηνύματα από τους αθλητές Ζίου Ζίτσου του "Φιλόνικου"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ψηλά τον πήχη έχει θέσει ο Αλέξης Ζαϊμάκης και οι αθλητές του Βάσω και Μαρία Ριζάκη όπως και ο Ζαχαρίας Σαμωνάκης...

Ελπιδοφόρα είναι τα μηνύματα για το μέλλον των Μαχητικών Τεχνών στην Κρήτη, σε ό,τι αφορά στο ζίου ζίτσου, η ανάπτυξη του οποίου ολοένα και μεγαλώνει τα τελευταία χρόνια, κάτι που αποτυπώθηκε άλλωστε και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που φιλοξενήθηκε τον περασμένο Οκτώβρη στο κλειστό στα Δύο Αοράκια.

«Η Ελλάδα βγήκε 3η στο Παγκόσμιο με τέσσερα χρυσά μετάλλια και το ένα το κατέκτησε η Βάσω Ριζάκη. Ήταν πολύ δύσκολοι αγώνες - το επίπεδο ήταν πολύ υψηλό. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι συμμετείχαν 35 χώρες με 750 αθλητές-τριες, με την Εθνική μας να εκπροσωπείται από 155 συμμετέχοντες», τόνισε στην εκπομπή “Κρήτη Σήμερα” ο προπονητής του Αθλητικού Συλλόγου Μαχητικών Τεχνών Αλέξης Ζαϊμάκης.

«Ήταν όνειρό μου να βγω παγκόσμια πρωταθλήτρια και μετά από σκληρή προπόνηση τα κατάφερα και είμαι πολύ χαρούμενη γι’ αυτό», επισήμανε η 16χρονη χρυσή παγκόσμια πρωταθλήτρια στην κατηγορία -16U στο Fight System, ενώ ήταν και 3η στο Ne Waza.

Στην ίδια διοργάνωση ο Ζαχαρίας Σαμωνάκης ήταν 3ος στο Fighting, γεγονός που επίσης τον ικανοποίησε μετά από πολύχρονη δουλειά. «Ήταν μια μοναδική εμπειρία που ήθελα χρόνια να τη ζήσω. Ήταν η πρώτη μου φορά σε Παγκόσμιο. Προσπάθησα πολύ και τα κατάφερα».

Η δίδυμη αδελφή της Βάσως, η Μαρία Ριζάκη, είναι επίσης πρωταθλήτρια με σημαντικές επιτυχίες στο ενεργητικό της, αφού στο Βαλκανικό της Ρουμανίας ήταν 2η στο Fight System και 3η στο Ne Waza. «Αυτή ήταν η δεύτερη φορά που ανέβηκα στο βάθρο και ήταν το καλύτερο συναίσθημα γιατί πήγα σε μια ξένη χώρα και έκανα την Ελλάδα υπερήφανη».

Όπως εξήγησε ο δάσκαλος του Φιλόνικου, πίσω από αυτές τις επιτυχίες υπάρχει πολύωρη και επίπονη προετοιμασία, κάτι που κάνουν αγόγγυστα τα παιδιά που έχουν ανεβάσει τον πήχη πολύ υψηλά. «Τα παιδιά για να φτάσουν σε αυτό το επίπεδο δουλεύουν πολύ σκληρά και έχουν σημειώσει επιτυχίες προηγουμένως σε πανελλήνιο επίπεδο. Δεν επαναπαυόμαστε όμως, συνεχίζουμε... Ο πρωταθλητισμός θέλει υπομονή και επιμονή. Στόχος τώρα είναι το Πανελλήνιο τον Γενάρη και θέσεις στην πρώτη τριάδα για να πάμε στο Βαλκανικό στη Βοσνία τον Μάιο. Μετά ακολουθεί η Ρωσία Σεπτέμβρη ή Οκτώβρη και ο δυσκολότερος αγώνας στο Άμπου Ντάμπι τον Νοέμβριο...».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News