Γιάννης Καργιωτάκης: Ο αστυνόμος και παλαιστής από το Ηράκλειο στα έδρανα της Νομικής

Σπορ
Γιάννης Καργιωτάκης: Ο αστυνόμος και παλαιστής από το Ηράκλειο στα έδρανα της Νομικής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ηρακλειώτης πρωταθλητής ανοίγει έναν νέο κύκλο στη ζωή του με την επιστροφή του στο Πανεπιστήμιο...

Είναι ένας ακούραστος, επιτυχημένος αθλητής πολύ υψηλού επιπέδου που δε σταματά να ανεβάζει συνεχώς τον πήχη τόσο σε αθλητικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο, αφού επιδιώκει συνεχώς να βελτιώνεται και να αναπροσαρμόζει τους στόχους του! Βρίσκεται στην ελίτ της πάλης σε πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο, είναι μέλος της Ελληνικής Αστυνομίας, απόφοιτος της Γυμναστικής Ακαδημίας, και πλέον φοιτητής στη Νομική Αθηνών! Ο λόγος για τον παλαιστή Γιάννη Καργιωτάκη από τα Πάρτιρα, που ανδρώθηκε αθλητικά στο Ηράκλειο και πλέον διαπρέπει σε όλους τους τομείς της ζωής του.

Ο πρωταθλητής μας, μετά τη διάκρισή του σε παγκόσμιο επίπεδο, εξασφάλισε την εισαγωγή του στη Νομική της Αθήνας, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή του.

«Βγαίνοντας από τη Σχολή Αστυφυλάκων έδωσα πανελλαδικές εξετάσεις και πέρασα στη Γυμναστική Ακαδημία. Η μεγαλύτερή μου αγάπη ήταν και είναι ο αθλητισμός. Ένιωθα ότι όλα αυτά που ξέρω - και πολλά περισσότερα που δεν ξέρω - εμπειρικά για τον αθλητισμό θα μπορέσω τώρα να τα μάθω και επιστημονικά. Το 2010, όντας αστυφύλακας, εισάγομαι στη Γυμναστική Ακαδημία», τονίζει στη “Ν.Κ.” ο Γιάννης Καργιωτάκης, που θυμάται τις δυσκολίες που αντιμετώπισε εκείνο το διάστημα ως εργαζόμενος... φοιτητής. «Το πρόγραμμά μου ήταν πλήρες. Κάθε πρωί ήμουν στο πανεπιστήμιο και κάθε απόγευμα στη δουλειά. Αν και όποτε είχα ελεύθερο χρόνο έκανα προπονήσεις, γιατί ήμουν ταυτόχρονα και αθλητής Εθνικής ομάδας. Δεν ξέρω πώς τα προλάβαινα. Το 2014, ακριβώς σε 4 χρόνια, πήρα το πτυχίο μου από τη Γυμναστική Ακαδημία Αθηνών».

Και τώρα αποφάσισε να καθίσει ξανά στα έδρανα του πανεπιστημίου, έχοντας μπροστά του μια νέα πρόκληση. Τη Νομική... «Τώρα, μετά από πέντε χρόνια, περνάω στη Νομική Αθηνών. Ο ενθουσιασμός είναι ο ίδιος. Όπως τότε που πέρασα στην Αστυνομία, και όπως τότε που πέρασα στα ΤΕΦΑΑ. Επέλεξα τη Νομική γιατί έχει άμεση σχέση με το επάγγελμά μου. Στην Αστυνομική Ακαδημία είχαμε μαθήματα Νομικής, όπως Ποινική Δικονομία, Ποινικό Δίκαιο, Συνταγματικό και Διοικητικό Δίκαιο κ.ά., τα οποία μου είχαν κεντρίσει το ενδιαφέρον και είχα βάλει στόχο από τότε τη Νομική. Θα προσπαθήσω όσο πιο γρήγορα μπορώ να τελειώσω και αυτό το πανεπιστήμιο. Είμαι σίγουρος ότι θα μάθω πάρα πολλά από αυτό, και εξυπακούεται ότι θα με βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό και στη δουλειά μου».

Στην όλη του προσπάθεια, έχει βέβαια την αμέριστη στήριξη της συζύγου του, της Μπέτυς: «Χάρηκε πάρα πολύ! Με στηρίζει σε όλο αυτό και ακόμα και εκείνη, ενώ δουλεύει και έχει ένα πτυχίο, παράλληλα βγάζει και δεύτερη ειδικότητα... Δε θα μπορούσε οπότε να το δει κάπως αλλιώς! Έχει και αυτή όνειρα για τη ζωή και θέληση για μάθηση!».

Αφιερωμένη στον μπαμπά του

Ο Γιάννης Καργιωτάκης αφιερώνει αυτή του την επιτυχία στον πατέρα του. «Αυτή μου την επιτυχία την αφιερώνω στον πατέρα μου Αριστόδημο Καργιωτάκη. Και να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γονείς μου, που είναι πάντα δίπλα μου και πιστεύω ότι από μικρός που ήμουν μού έδιναν σωστές βάσεις για το μέλλον!».

Ο παλαιστής μας, μάλιστα, δίνει και μια συμβουλή σε όλους τους γονείς: «Σε όλους τους γονείς/κηδεμόνες, αν θα μπορούσα να δώσω μια συμβουλή για τα παιδιά τους, θα τους έλεγα τα εξής: να πάνε τα παιδιά τους ασυζητητί στον αθλητισμό - είναι τεράστια τα οφέλη αυτού... Αν κάποια παιδιά τολμήσουν και συνεχίσουν στον υψηλό πρωταθλητισμό, η Πολιτεία έχει προνοήσει και υπάρχουν (ευτυχώς) ακόμα τα προνόμια για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Απλώς πρέπει να προσέξουν οι Ομοσπονδίες του εκάστοτε αθλήματος να είναι αναγνωρισμένες από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Όπως η δικιά μας, η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης, η οποία είναι αναγνωρισμένη, και έτσι οι αθλητές της μπορούν να χρησιμοποιούν τα προνόμια της Πολιτείας».

Γνωρίζοντας ωστόσο την αγωνία κάθε μαθητή-αθλητή που περνάει τη δοκιμασία των πανελλαδικών εξετάσεων, στέλνει το μήνυμά του: «Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλα τα παιδιά που πέτυχαν φέτος καλή σταδιοδρομία και, ανεξαρτήτως ηλικίας, να προσπαθούν και να υλοποιούν τους στόχους τους... Η μάθηση εξάλλου είναι διά βίου...».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News