Ανοίγει αύριο η αυλαία στο διεθνές πρωτάθλημα Ζίου Ζίτσου

Σπορ
Ανοίγει αύριο η αυλαία στο διεθνές πρωτάθλημα Ζίου Ζίτσου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεταμορφώθηκε το κλειστό στα «Δύο Αοράκια»…

Στο επίκεντρο του διεθνούς ερασιτεχνικού μαχητικού αθλητισμού θα βρεθούν από αύριο και μέχρι την Κυριακή η Ελλάδα, η Περιφέρεια Κρήτης και ο Δήμος Ηρακλείου φιλοξενώντας ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα της χρονιάς, το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ζίου Ζίτσου -18 και -21 ετών και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ζίου Ζίτσου -16 ετών.

Πρόκειται για ένα από τα κορυφαία αθλητικά γεγονότα, όλων των εποχών, που θα λάβει χώρα στην Κρήτη, καθώς θα λάβουν μέρος 35 κράτη, 750 αθλητές και αθλήτριες, 130 προπονητές και 41 διεθνείς διαιτητές.

Οι διοργανωτές πραγματοποιούν τις τελευταίες εργασίες και όλα αναμένεται να είναι έτοιμα αύριο το πρωί. Ήδη το κλειστό στα «Δύο Αοράκια» που θα φιλοξενήσεις τους αγώνες έχει μεταμορφωθεί…

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του αθλήματος που θα διεξαχθούν ταυτόχρονα Πανευρωπαϊκό και Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στις κατηγορίες Εφήβων-Νεανίδων, Νέων Ανδρών-Νέων Γυναικών, Παίδων -Κορασίδων. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία (JJIF) επιχειρεί να καθιερώσει ένα ακόμα μεγάλο διεθνές τουρνουά και αυτή την πρώτη «ενιαία» διοργάνωση European & World Championships την εμπιστεύτηκε στην Ελλάδα και στην Ελληνική Ομοσπονδία ΕΦΕΟΖΖ, η οποία κάθε φορά που αναλαμβάνει ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός κερδίζει τα εύσημα της διεθνούς κοινότητας.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Ζίου Ζίτσου προετοιμάζει ένα διεθνές event υψηλού οργανωτικού, αγωνιστικού και αριθμητικού επιπέδου. Οι υπερσύγχρονες τεχνικές υποδομές θα προσφέρουν θέαμα και εμπειρία ανάλογη των ολυμπιακών διοργανώσεων ενώ η συνεχής αγωνιστική δράση στους οκτώ ειδικά διαμορφωμένους αγωνιστικούς χώρους, θα δώσει επί τρεις μέρες την ευκαιρία στο κοινό της Κρήτης να γνωρίσει το ευγενές και ταχέως αναπτυσσόμενο μαχητικό άθλημα του Ζίου Ζίτσου.

Στο Ηράκλειο θα βρεθούν όλοι οι κορυφαίοι παράγοντες του διεθνούς Ζίου Ζίτσου, ο Έλληνας Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Παν.Θεοδωρόπουλος, ο Πρόεδρος της Πανευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, κ. Robert Perc, ο Γεν. Γραμματέας της Πανευρωπαϊκής κ. Rick Frowyn, ο Πρόεδρος της Ελληνικής και Βαλκανικής Ομοσπονδίας κ. Ανέστης Πουλικίδης.

Οι αγώνες και τις τρεις ημέρες θα ξεκινάνε στις 9:00 το πρωί και θα ολοκληρώνονται περίπου στις 7:00 το απόγευμα. Υπολογίζεται ότι περίπου στις 4:30 το απόγευμα θα ξεινούν οι τελικοί αγώνες. Η τελετή έναρξης θα γίνει το Σάββατο στις 13:00.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News