Τώρα να στηρίξουμε εμείς, γερά, τον Πετρούνια στους κρίκους...

Σπορ
Τώρα να στηρίξουμε εμείς, γερά, τον Πετρούνια στους κρίκους...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νιώσαμε περίεργα το απόγευμα του Σαββάτου. Περιμέναμε-είναι η αλήθεια-από τον Λευτέρη Πετρούνια, από συνήθεια, όχι απλά να ανέβει στο βάθρο και να καθαρίσει την πρόκριση για την Ολυμπιάδα στο Τόκιο αλλά να πανηγυρίσει και την πρώτη θέση και τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή! Ωστόσο δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε και να σκεφτούμε ο, τι δήποτε αρνητικό για τον συγκεκριμένο αθλητή...

Τώρα πρέπει να τον στηρίξουμε εμείς, όλοι, γερά στους κρίκους...

Στα δύσκολα φαίνονται οι φίλοι για όλους, στα δύσκολα πρέπει να έχει στήριξη από ολόκληρο τον ελληνικό αθλητισμό και την Πολιτεία ο αθλητής αυτός που ανήκει στους κορυφαίους Έλληνες αθλητές όλων των εποχών. Ένας αθλητής που θα με θυμηθείτε, και στο Τόκιο θα πάει και στο βάθρο θα ανέβει και αν έχει υγεια πλέον θα ακούσει και τον εθνικό μας ύμνο ξανά! Πως ομως θα πάει στο Τόκιο;

Ο Λευτέρης που ανέβασε ψηλά τον ελληνικό αθλητισμό έλειψε για 11 μήνες από τουρνουά, όμως... βροντοφώναξε «παρών» στη Γερμανία. Μπορεί τελικά να έμεινε τέταρτος και να έχασε την ευκαιρία για πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, όμως η προσπάθειά του ήταν αξιέπαινη και η επίδοσή του αξιόλογη.

Έπειτα από σχεδόν 3,5 χρόνια (σ.σ τελευταία φορά είχε χάσει τον Απρίλιο του 2016), ο Έλληνας πρωταθλητής ηττήθηκε κι έπειτα από εννιά διαδοχικές νίκες σε διεθνείς αγώνες, καλείται να επιστρέψει στα χρυσά μετάλλια για να βρεθεί στην Ιαπωνία. Συγκεκριμένα για να διεκδικήσει την πρόκριση για το «Τόκιο 2020» μέσω της προ-Ολυμπιακής παγκόσμιας κατάταξης των κρίκων, θα πρέπει να ανέβει τρεις φορές στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου σε Κότμπους (Νοέμβριος 2019), Μελβούρνη (Φεβρουάριος 2020), Μπακού και Ντόχα (Μάρτιος 20200, έχοντας ούτως ή άλλως απουσιάσει λόγω τραυματισμού από τα τέσσερα παγκόσμια κύπελλας της περσινής σεζόν.

Ο Κινέζος Γιανγκ Λιου προηγείται με δυο χρυσά και 60 πόντους στην ειδική βαθμολογία των κρίκων και ο Πετρούνιας καλείται να τον προσπεράσει, αφού θα ληφθούν υπόψη τα τρία καλύτερα αποτελέσματα κάθε αθλητή, με τον κορυφαίο σε κάθε όργανο να κατακτά το ένα και μοναδικό εισιτήριο για το Τόκιο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News