Sports

Το 3ο ΓΕΛ Ηρακλείου διαθέτει πλέον ένα πρωτοποριακό γυμναστήριο

Το μοναδικό σχολείο με τοίχο αναρρίχηση στην Ελλάδα μαζί με αίθουσα crossfit…

Όταν υπάρχει όραμα, διάθεση, συσπείρωση δυνάμεων και κοινός σκοπός δεν μπορεί παρά το αποτέλεσμα να είναι εντυπωσιακό! Ο λόγος για το νέο κλειστό γυμναστήριο που διαθέτει πλέον το 3ο ΓΕΛ Ηρακλείου και το οποίο είναι πρωτοποριακό σε επίπεδο ολόκληρης της χώρας. Μία αποθήκη με μπάζα στο υπόγειο των εγκαταστάσεων του σχολείου, μετατράπηκε σε μία σύγχρονη αίθουσα εκγύμνασης, η οποία διαθέτει μάλιστα και τοίχο αναρρίχησης.

«Σκεφτήκαμε να φτιάξουμε αυτό το χώρο που θα μπορούν τα παιδιά να γυμνάζονται, να τους δώσουμε νέες λύσεις για τη ζωή τους. Το «νους υγιής εν σώματι υγιεί», το υποστηρίζουμε με πάθος. H προσπάθεια αυτή είχε αρωγούς τους γονείς και τους χορηγούς προμηθευτές μας… Τους ευχαριστούμε όλους πάρα πολύ και θα ήθελα να αφιερώσω αυτή την ημέρα στον Μπάμπη Αρμάο που δεν είναι πια μαζί μας…», τόνισε ο διευθυντής του 3ου ΓΕΛ Μανώλης Αλεξάκης και συνέχισε: «Τα παιδιά θα δουλεύουν στο γυμναστήριο σε ομάδες, κυκλικά και στον τοίχο και στα όργανα. Έτσι το σχολείο μαζί με ότι υπάρχει επάνω θα έχει μία ολοκληρωμένη πρόταση στο κομμάτι του αθλητισμού».


Tα εγκαίνια του νέου γυμναστηρίου έγιναν εν μέσω ενθουσιασμού, σήμερα Πανευρωπαϊκή ημέρα σχολικού αθλητισμού. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, ο προϊστάμενος του Γραφείου Φυσικής Αγωγής Γιάννης Νιστικάκης, η Σχολική Συμβούλος Φυσικής Αγωγής Λύδα Ζαμπετάκη, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Μιχάλης Δελάκης, το εκπαιδευτικό προσωπικό και το μαθητικό δυναμικό του Σχολείου.
«Στόχος είναι όλοι μας, με οποιονδήποτε τρόπο να συμβάλουμε ώστε τα απιδιά μας να αγαπήσουν το αθλητισμό, να εντάξουν την άσκηση στην καθημερινότητα τους. Είναι αποδεδειγμένο ότι ο αθλητισμός είναι υγεία, χαρά, ζωντάνια, γιορτή, πολιτισμός. Η Περιφέρεια Κρήτης με τις πολλές δράσεις που πραγματοποιεί θέλει να εντάξει όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά στον αθλητισμό», επισήμανε μεταξύ άλλων ο Νίκος Συριγωνάκης.


Η ιδέα δημιουργίας του γυμναστηρίου γεννήθηκε πέρσι, όταν οι καθηγητές Φυσικής Αγωγής Μανώλης Πλουμάκης και Αλέξης Οικονόμου θέλησαν να εκμεταλλευτούν το χώρο, κάνοντας τον πιο λειτουργικό και χρήσιμο για την εκπαιδευτική οικογένεια του σχολείου τους. Με την παρότρυνση του διευθυντή και την βοήθεια σύσσωμου του προσωπικού του σχολείου και ιδιαιτέρως του φύλακα της εγκατάστασης αλλά και των γονέων, των προμηθευτών και χορηγών το όραμα έγινε πραγματικότητα. Ένα σύγχρονο γυμναστήριο που διαθέτει παράλληλα και πολυμηχάνημα άσκησης, τμήμα crossfit με μπάλες, βάρη, στρώματα και τηλεόραση έρχεται να προτείνει έναν εναλλακτικό και πιο ελκυστικό για τα παιδιά τρόπο γυμναστικής. «Η πίστα αναρρίχησης είναι πιστοποιημένη, κατασκευασμένη από επαγγελματία και ασφαλής για τα παιδιά. Η αίθουσα τύπου crossfit δίνει τη δυνατότητα για ένα μεγάλο ασκησιολόγιο και αυτό αρέσει στα παιδιά», δήλωσε ο Αλέξης Οικονόμου ενώ ο Μανώλης Πλουμάκης πρόσθεσε: «Είναι σημαντικό που υλοποιήθηκε αυτή η ιδέα και υπάρχει ένας επιπλέον χώρος άσκησης για τα παιδιά. Το νέο γυμναστήριο αποτελεί επιπλέον κίνητρο για άσκηση και οι μαθητές το έχουν δει πολύ θετικά. Όλο αυτό εντάσσεται στο πρόγραμμα που υλοποιούμαι στην περιβαλλοντική και έχει να κάνει με windsurfing, πεζοπορία κ.τ.λ.».

Αρωγός στην όλη προσπάθεια είναι και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου ΓΕΛ, με τον πρόεδρο του Μιχάλη Δελλάκη να τονίζει: «Τα μοναδικά πράγματα γίνονται από κει που δεν το περιμένεις γιατί ο Λυκειάρχης, ο Σύλλογος και οι γονείς είχαν δει τελειωμένο το χώρο όταν ήταν ακόμη με τα μπάζα… Είναι ευτυχής συγκυρία που ο Νίκος Συριγωνάκης είναι αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου γιατί υπηρετεί χρόνια τον αθλητισμό…»

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια