Ολυμπιάδα με κρητικό ενδιαφέρον λόγω του Πέρι Σιγανού

Σπορ
Ολυμπιάδα με κρητικό ενδιαφέρον λόγω του Πέρι Σιγανού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο 22χρονος Ελληνοαμερικανός surfer εξασφάλισε την πρόκριση του για την μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση του 2020…

Η Ολυμπιάδα του Τόκιο θα έχει αυξημένο ενδιαφέρον για τους Κρητικούς αφού ένα «δικό μας» παιδί θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση του 2020! Ο λόγος για τον Πέρι Σιγανό, τον 22χρονο Ελληνοαμερικανό surfer με Κρητική καταγωγή. Το surfing συμπεριλαμβάνεται για πρώτη φορά στα Ολυμπιακά αθλήματα και την ελληνική ομάδα θα εκπροσωπήσει, μεταξύ των άλλων, και ο Πέρι Σιγανός που ασχολείται με την κυματοδρομία (το ελληνικό όνομα του surfing) από πέντε χρονών!

Ο ταλαντούχος πρωταθλητής βρίσκεται αυτές τις ημέρες στην πόλη Μιγιαζάκι της Ιαπωνίας όπου διεξάγονται τα World Games για την Ολυμπιακή πρόκριση, πραγματοποιώντας εντυπωσιακές εμφανίσεις. Πιο συγκεκριμένα, ο Ελληνοαμερικανός surfer στον α΄γύρο των World Games κατετάγη δεύτερος με 9.23 βαθμούς, πίσω από τον Κάρλος Μιούνοζ από την Κώστα Ρίκα που συγκέντρωσε 10.66 βαθμούς ενώ τρίτος ήταν ο Βρετανός Νάθαν Ελμς με 8.90.

Σήμερα ο Πέρι Σιγανός κατάφερε να πετύχει την πρόκριση του και στον 3ο γύρο των ρεπεσάζ στο Πρωτάθλημα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας surfing αφού τερμάτισε και πάλι στην 2η θέση με βαθμολογία 8.7, με πρώτο τον Ισραηλινό Ταλ Ασαγιάγκ (10.5 βαθμούς).

Τώρα στον 3ο γύρο των ρεπεσάζ ο πρωταθλητής μας θα αγωνιστεί απέναντι στους Κέχου Μπάτλερ από τη Νέα Ζηλανδία, Κασπάρ Χαμίνγκα από την Ολλανδία και Μισέλ Μπουρέζ από την Γαλλία με στόχο μία ακόμη πρόκριση στον επόμενο γύρο και γιατί όχι μέχρι και το τέλος των ρεπεσάζ.

Στους αγώνες που είναι σε εξέλιξη στην Ιαπωνία (ολοκληρώνονται την Κυριακή) συμμετέχει για την ελληνική ομάδα και ο 24χρονος Νίκος Πλυτάς που αγωνιζόμενος στον 1ο γύρο των ρεπεσάζ, τερμάτισε τρίτος με βαθμολογία 4.26 και δεν προκρίθηκε για τη συνέχεια των αγώνων.

Την ελληνική εθνική ομάδα surfing αποτελούν εκτός από τον Πέρι Σιγανό, ο Νίκος Πλυτάς και ο Κωνσταντίνος Οικονομίδης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συγκεκριμένη διοργάνωση της Ιαπωνίας θα δοθούν τέσσερις ονομαστικές Ολυμπιακές θέσεις για το Τόκιο σε Άνδρες και Γυναίκες, οι οποίες θα έχουν ηπειρωτικό χαρακτήρα. Πιο συγκεκριμένα από τους αθλητές της πρώτης 30άδας της διοργάνωσης την πρόκριση θα πάρουν για τις ηπείρους της Ευρώπης, της Ασίας, της Ωκεανίας και τη Αφρικής οι αθλητές που θα βρεθούν στην υψηλότερη θέση. Ξεχωριστά θα προκύψει η πρόκριση για την Αμερική αφού προβλέπεται πρωτάθλημα surf στους Παναμερικανικούς. Άλλες τέσσερις θέσεις για Άνδρες και έξι για Γυναίκες θα δοθούν στους καλύτερους αθλητές στο σύνολο της αντίστοιχης διοργάνωσης του 2020, που θα διεξαχθεί τον επόμενο Απρίλιο ή Μάιο. Τέλος οι καλύτεροι δέκα αθλητές και οι οκτώ καλύτερες αθλήτριες της κατάταξης της σειράς αγώνων World League (WSL) Championship Tour (CL) που θα ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο του 2019 θα συμπληρώσουν τις τελικές 19 θέσεις που προσφέρονται σε κάθε κατηγορία φύλου στο Τόκιο.

Ποιος είναι ο Πέρι Σιγανός

Ο 22χρονος Πέρι Σιγανός γεννήθηκε στη Φιλαδέλφεια των Ηνωμένων Πολιτειών. Ζει στο Νιου Τζέρσεϊ ενώ έχει πτυχίο bachelor στην επιχειρηματικότητα και συμμετέχει σε πρόγραμμα ΜΒΑ στη διαχείριση της επιχειρηματικότητας. Η οικογένεια του πατέρα του ζει στην Κρήτη την οποία επισκέπτεται τουλάχιστον μία φορά το χρόνο…

Ξεκίνησε το surfing από την ηλικία των 8 αφού ζούσε δίπλα στην παραλία… Η ενασχόληση του με το surf είναι τρόπος ζωής για τον Πέρι που έχει φίλους στην Ελλάδα οι οποίοι και τον παρακίνησαν να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην Ολυμπιάδα του Τόκιο. «Νομίζω ότι το surf στην Ελλάδα είναι σε καλό επίπεδο και οι άνθρωποι αρχίζουν να ασχολούνται με αυτό όλο και περισσότερο. Είναι πολύ ωραίο ότι όλοι στην κοινότητα του surf στην Ελλάδα γνωρίζονται μεταξύ τους. Επίσης, πιστεύω ότι εδώ μπορείς να βρεις μερικά κύματα παγκόσμιας κλάσης. Νομίζω ότι η Ελλάδα μπορεί να διακριθεί στο surfing τα επόμενα χρόνια με τα νέα παιδιά», έχει δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξη του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News