Δεύτερος στον κόσμο ο Γιάννης Καργιωτάκης

Σπορ
Δεύτερος στον κόσμο ο Γιάννης Καργιωτάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ηρακλειώτης παλαιστής εντυπωσίασε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πάλης στην Άμμο...

Μία ακόμη σπουδαία επιτυχία έγραψε στο ενεργητικό του ο ηρακλειώτης πρωταθλητής πάλης Γιάννης Καργιωτάκης αφού ήταν 2ος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πάλης στην άμμο (Beαch Wrestling 90 κιλών) μετά από τέσσερα παγκόσμια τουρνουά που έγιναν με το σύστημα ranking. Πιο συγκεκριμένα, ο πρωταθλητής μας τον Απρίλιο στο Τσάβες της Πορτογαλίας, έφτασε στον τελικό και κατέλαβε την 2η θέση, το Μάιο στο Ρίο Ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας ήταν 3ος, τον Αύγουστο στην Οδησσό της Ουκρανία τερμάτισε 4ος επηρεασμένος από έναν τραυματισμό που τον άφησε εκτός βάθρου ενώ τώρα στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας, στο τελευταίο παγκόσμιο τουρνουά, πήρε την 2η θέση.

" Ήταν το πιο δύσκολο και απαιτητικό παγκόσμιο πρωτάθλημα που έχω ως τώρα συμμετάσχει… Είχε παρά πολλούς αγώνες και έπρεπε και στα τέσσερα τουρνουά να έχεις όσο καλύτερη βαθμολογία μπορείς για να ανέβεις στο βάθρο στην τελική κατάταξη…», δήλωσε ο Γιάννης Καργιωτάκης και συνέχισε: «Θέλω να ευχαριστήσω την Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης που μας έδωσε την δυνατότητα αφενός να συμμετάσχουμε και αφετέρου κάλυψε ένα κομμάτι των εξόδων. Επίσης ένα τεράστιο ευχαριστώ στους Ομοσπονδιακούς προπονητές Βασίλη Μπαταλα και Κώστα Παπακωνσταντίνου γιατί από την αρχή πίστεψαν σε εμένα και γενικώς για το πόσο πολύ έχουν συνδράμει έτσι ώστε να υπάρχει και να αναπτύσσεται η πάλη στην άμμο στην Ελλάδα αλλά και να υπάρχουν Έλληνες παλαιστές στο Παγκόσμιο στερέωμα. Επιπλέον, ευχαριστώ τους γιατρούς του νοσοκομείου «Ελπίς» και συγκεκριμένα της χειρουργικής κλινικής, κ. Ιωάννα Τριάντη και Βασιλική που λίγο πριν τους αγώνες με βοήθησαν πάρα πολύ να ξεπεράσω έναν τραυματισμό… Αυτήν την επιτυχία την αφιερώνει στην σύζυγο του Μπέτυ».

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τον τελικό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος και την κατάκτηση της 2ης θέσης, ο ηρακλειώτης παλαιστής παρέδωσε το σορτσάκι του στον διεθνή διαιτητή Στυλιανό Κανίδη. «Έναν άνθρωπο τον οποίο τον γνωρίζω από τα οχτώ μου χρόνια ,από τότε δηλαδή που ξεκίνησα την πάλη και μόνο τα καλύτερα έχω να πω γι΄ αυτόν!»

Από κει και πέρα, κορυφαία αθλήτρια στο Beach Wrestling ήταν η Ελληνίδα Πιτσιάβα Αικατερίνη Ειρήνη που κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των +70 κιλών Γυναικών .

Τα υπόλοιπα μετάλλια για την Ελληνική ομάδα κέρδισαν οι Σαμαρτσίδης Χρήστος στα 90 κιλά και Γιώργος Κουλουχίδης στα 80 κιλά.

Συγχαρητήρια Αυγενάκη

Μήνυμα στον παλαιστή Γιάννη Καργιωτάκη για την επιτυχία του, έστειλε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης

«Ασημένιος ο Κρητικός γίγαντας, ο παλαιστής μας Γιάννης Καργιωτάκης, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα άμμου! Θερμά συγχαρητήρια και στους προπονητές του και στην ομοσπονδία Πάλης. Η κορυφή σύντομα θα γίνει δική του», τόνισε ο κ. Αυγενάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News