Χάλκινο μετάλλιο ο Στριλιγκάς στο πρωτάθλημα πάλης στην άμμο

Σπορ
Χάλκινο μετάλλιο ο Στριλιγκάς στο πρωτάθλημα πάλης στην άμμο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο αθλητής του «Α.Π.Ο.ΡΕΘΥΜΝΟΥ» συμμετείχε στα 80 κιλά στη διοργάνωση που έγινε στην Κατερίνη

Με το χάλκινο μετάλλιο επέστρεψε ο Χρήστος Στριλιγκάς από την Κατερίνη όπου έγινε το πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών πάλης στην άμμο.

Ο αθλητής του «Α.Π.Ο.ΡΕΘΥΜΝΟΥ» συμμετείχε στα 80 κιλά που ήταν η κατηγορία με τη μεγαλύτερη συμμετοχή (36 αθλητές) και με 4 νίκες και 1 ήττα κατάφερε να πάρει το μετάλλιο.

Στους αγώνες συμμετείχε και ο αδερφός του Στέλιος Στριλιγκάς στα 90 κιλά όπου από ένα λάθος στο 2ο αγώνα ενώ ήταν μπροστά στο σκορ του στοίχισε τη συνέχεια στη διοργάνωση. Στα 70 κιλά έλαβε μέρος ο Τανσέυ Σον Γρηγόρης που έχασε στον 2ο αγώνα και αποκλείστηκε από τη συνέχεια.

Τους αθλητές συνόδευε ο προπονητής του «Α.Π.Ο.Ρ.» Καραβάνος Μανώλης που έμεινε ικανοποιημένος από την μεγάλη επιτυχία με τις 6 νίκες συνολικά και το μετάλλιο του Χρήστου Στριλιγκά και εξέφρασε την άποψη ότι θα μπορούσε και ο Στέλιος να μπει στα μετάλλια. 

Λίγα λόγια για το beach wrestling

Να θυμίσουμε ότι ο «Α.Π.Ο.Ρ.» το 2012 είχε πάρει το πανελλήνιο κύπελλο σαν σύλλογος στον Άγιο Νικόλαο. Το άθλημα γνωρίζει τεράστια άνθηση παγκοσμίως (στην Κατερίνη ήταν 400 αθλητές) και υπάρχουν σοβαρές προϋποθέσεις να μπει το άθλημα στην ολυμπιάδα του 2024. Οι αθλητές που παίρνουν μέρος είναι οι κορυφαίοι αθλητές από τα ολυμπιακά αθλήματα της ελεύθερης και της ελληνορωμαϊκής πάλης κατά το πλείστον αλλά και από άλλα μαχητικά αθλήματα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News