Στο Πανελλήνιο πρόκρισης Tae Kwon Do οι Gerontis Fighters

Σπορ
Στο Πανελλήνιο πρόκρισης Tae Kwon Do οι Gerontis Fighters

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λιαπάκης, Τζανάκη και Καραντινάκης εκπροσώπησαν την ομάδα…

Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα πρόκρισης διοργάνωσε η Αθλητική Ομοσπονδία Tae kwondo Ελλάδος σε συνεργασία με τον Α.Σ Πρωτέας και τον προπονητή κ. Παπαδιώτη Γιώργο, υπεύθυνο διαιτησίας στην Ελλάδα , στα Ιωάννινα 21 έως 23 Ιουνίου για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα γίνει στη Βουλγαρία στα τέλη του Αυγούστου.

Η πρώτη θέση στελεχώνει εθνική ομάδα, που σημαίνει ότι αν διακριθεί στο εξωτερικό από πρώτη μέχρι τέταρτη θέση, ο αθλητής εισάγεται σε οποιοδήποτε Ακαδημαϊκό ίδρυμα ( ΑΕΙ ή ΤΕΙ ) της επιλογής του χωρίς εξετάσεις, με εξαίρεση τις σχολές Ικάρων και Ευελπίδων. Η πέμπτη, η έκτη και η έβδομη θέση μπορεί να εισαχθεί στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α- Γυμναστική ακαδημία) , το οποίο συμβάλλει στην πρόοδο του Ελληνικού αθλητισμού και ταυτόχρονα καλλιεργεί και διαδίδει την αθλητική ιδέα.

Η δεύτερη θέση από την πρόκριση αυτή δεν στελεχώνει εθνική ομάδα αλλά εθνική αποστολή που σημαίνει ότι όποια θέση και να πάρει στο εξωτερικό δεν διεκδικεί τα παραπάνω προνόμια του νόμου 2725 του 99 που προβλέπεται από το κράτος και τη Γενική γραμματεία του αθλητισμού. Ακόμα και αν διακριθεί στο εξωτερικό δεν λαμβάνει τα μόρια και η προσπάθειά του χαρακτηρίζεται καθαρά σαν προσπάθεια εμπειρίας.

Οι Gerontis Fighters ήταν παρόν για ακόμη μια φορά και πήραν μέρος με τρείς έμπειρους αθλητές, τον Λιαπάκη Ιωάννη, ο οποίος αποτελεί ήδη μέλος της εθνικής ομάδας στο kick boxing , τη Τζανάκη Μαρία, η οποία έχει μαύρη ζώνη, 1 Dan και τον Καραντινάκη Δημήτρη, μαύρη ζώνη , 2 Dan.

Ο ανταγωνισμός ήταν φανερά πολύ μεγάλος σε όλες τις κατηγορίες όμως όλοι οι αθλητές κατάφεραν να δώσουν το καλύτερό τους εαυτό, δίνοντας μια πολύ δυναμική παρουσία.

Ο κ. Γεροντής δήλωσε χαρακτηριστικά ότι “Το Τae kwon do καθημερινά γίνεται όλο και πιο δυνατό και πιο ανταγωνιστικό, εφόσον έχει φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα. Δεν είναι τυχαίο ότι η Ελλάδα έρχεται αυτή τη στιγμή στη γενική κατάταξη της Ευρώπης , που αυτό πηγάζει από την πολύ καλή δουλειά που γίνεται τόσο από την πλευρά της Ομοσπονδίας και του Διοικητικού Συμβούλιο, όσο και από τους συλλόγους και τους προπονητές που ανεβάζουν κάθε μέρα τον πήχη όλο και υψηλότερα. Είδαμε τα λάθη μας, θα επανέλθουμε δριμύτεροι και είμαι της άποψης ότι αυτός που επιμένει , δουλεύει και προσπαθεί να πετύχει το στόχο του είναι ήδη κερδισμένος. Εξάλλου, δεν μπορείς πάντα να είσαι ηγέτης αλλά πρέπει να λαμβάνεις υπόψιν σου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News