Επιτυχημένη παρουσία για την Αθλητική Λέσχη Μεσαράς στο Πανελλήνιο για το ξίφος μονομαχίας

Σπορ
Επιτυχημένη παρουσία για την Αθλητική Λέσχη Μεσαράς στο Πανελλήνιο για το ξίφος μονομαχίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συμμετείχε με έξι ξιφομάχους

Η Αθλητική Λέσχη Μεσαράς συμμετείχε στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ανδρών στο Ξίφος Μονομαχίας, όπου είχε πολύ καλές επιδόσεις.

Η παρουσία των έξι αθλητών άφησε υποσχέσεις για το μέλλον, ενώ συνολικά συμμετείχαν 113 ξιφομάχοι από όλη την Ελλάδα.

Από την Αθλητική Λέσχη Μεσαράς πέρασαν όλοι το πρώτο γύρο έπαιξαν για τους «64».

Ο 15χρονος Μπουχαλάκης Ανδρέας δε κατάφερε να νικήσει τον έμπειρο Καρακασιλιώτη (ΠΑΟ) και κατέλαβε την 78η θέση.

Ο Αειθαλής Χαριστάκης Μιχάλης που η εμπειρία του και η οξυδέρκεια του ήταν τα όπλα του στους αγώνες μιας και δεν προπονείται όσο χρειάζεται (ζει οικογενειακώς στον Άγιο Νικόλαο) δε κατάφερε να περάσει το εμπόδιο που ακούει στο όνομα Αβραμίδης ( Κορδελιό ) και κατέλαβε την 61η θέση.

Οι υπόλοιποι 4 αφού νίκησαν τους αντιπάλους τους μπήκαν 32 και νικώντας ξανά όλοι πέρασαν στους 16 καλύτερους αθλητές.

Η μοίρα και η βαθμολογία όμως έφεραν αντιμέτωπος για την 8αδα τους 2 μικρούς μεταξύ τους Γρηγοριάδης Γιάννης εναντίον Χατζηγεωργίου Νίκου με το πρώτο να περνάει στην 8αδα αλλά ο Χατζηγεωργίου είναι αυτός που με τη 15 η τελική θέση κατάφερε να αναρριχηθεί  στην 13 θέση της γενικής κατάταξης της Ελλάδας και να είναι ο μοναδικός έφηβος στη πρώτη 16αδα της χρονιάς.

Αλλά και ο Γρηγοριάδης ο Παύλος ο οποίος έχασε 15-14 από τον παλιό πρωταθλητή Πέτρου ( Καρδιανή ) δεν κατάφερε να περάσει στην 8αδα και κατέλαβε την 16η θέση έτσι ο προπονητής της ομάδας κος Φουστανάκης Δημήτρης είδε 2 αθλητές του να προσπαθούν να μπουν στη πρώτη τετράδα του Πανελληνίου πρωταθλήματος .Κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στα χρονικά της ΑΛΜΕΣΣΑΡΑΣ. Ο έμπειρος Καββαδίας Νο 1 Στην Ελλάδα ήταν αυτός που ο 14χρονος Γρηγοριάδης Γιάννης στάθηκε απέναντι του ίσος προς ίσο με το πρώτο να μπαίνει στα μετάλλια και τον ξιφομάχο της Αθλητικής Λέσχης Μεσσαράς να καταλαμβάνει την 6η θέση και να είναι ο μόνος έφηβος στην 8αδα και με το Χατζηγεωργίου οι μόνοι στη 16αδα.

Ο Στέλιος Φουστανάκης όμως δε σταμάτησε .Αφού νίκησε το Φιλιππούση μπήκε στους 4 και για ένα πόντο (15-14) έχασε από το μετέπειτα πρωταθλητή Ελλάδος Καββαδία )την είσοδο του στο τελικό. Η τελική 3η θέση βρίσκει το νεαρό αθλητή με τη λήξη της φετινής χρονιάς να φιγουράρει στη 4η θέση της γενικής Πανελλήνιας κατάταξης! !!!!!.

Με τις εκπληκτικές αυτές θέσεις τη Κυριακή η ΑΛΜ ξεκίνησε τα ομαδικά σαν Νο 1 της αρχικής κατάταξης και νικώντας τον Μ Αλέξανδρο πέρασε στους 8. Στη συνέχεια αφού κατάφερε σχετικά εύκολα να περάσει το εμπόδιο του Αρίστων Παιανίας βρέθηκε στις 4 καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος.

Με το Φουστανάκη Στέλιο Γρηγοριάδη Παύλο Χατζηγεωργίου Νίκο και Γρηγοριάδη Γιάννη δε κατάφερε στις λεπτομέρειες να νικήσει τη πολύ πιο έμπειρη ομάδα του ΟΞΙΦΛΩΡΙΝΑΣ (μετέπειτα πρωταθλήτρια ) και ηττήθηκε 45-41.

Στο μικρό τελικό απέναντι από την ομάδα της Βικτώρια που κι αυτή προέταξε την εμπειρία δεν κατάφερε να ανέβει στο βάθρο χάνοντας 45 -37.

Ο προπονητής της ομάδας εξήρε την απόδοση το χαρακτήρα και την δυναμική των αθλητών του και μιλάει ίσως για την μεγαλύτερη και πιο ελπιδοφόρα εμφάνιση αθλητών του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News