Οι ξεχωριστές παρουσίες του φετινού Run Greece

Σπορ
Οι ξεχωριστές παρουσίες του φετινού Run Greece

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

O σπουδαίος Γιώργος Αφορδακός έτρεξε ξανά μετά από 11 χρόνια και κοντά του ο 83χρονος Κωνσταντίνος Νικολάου...

Οι συμμετοχές στο "Run Greece Ηράκλειο" που πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία και τη σφραγίδα των Super Markets "Χαλκιαδάκης" μπορεί να πλησίασαν τις 5.000, ωστόσο τρεις (3) μπορούν να χαρακτηριστούν ξεχωριστές, τουλάχιστον από αυτές που αφορούν σε ανθρώπους του αθλητισμού (για να μην δημιουργήσουμε λάθος εντυπώσεις).

Ο Γιώργος Αφορδακός που πολλοί θεωρούν κορυφαίο μαραθωνοδρόμο που έβγαλε η Κρήτη έτρεξε μετά από 11 ολόκληρα χρόνια (σήμερα είναι 61 ετών) αφού το Run Greece τον έπεισε να φορέσει ξανά τα αθλητικά του παπούτσια για 10 χιλιόμετρα! Και ο συντοπίτης του (στον Άγιο Νικόλαο) Κωνσταντίνος Νικολάου πήρε μέρος. Ο γηραιότερος του Run Greece έτρεξε στα 5 χιλιόμετρα αν και έχει περάσει τα 83 του χρόνια (!) και πρέπει να σημειώσουμε πως είναι ενεργός και στην ποδηλασία! Αμφότεροι φιλοξενήθηκαν χθες στην αθλητική ενότητα της εκπομπής "Κρήτη Σήμερα" της ΚΡΗΤΗ TV και έστειλαν τα καλύτερα μηνύματα με φωτεινά παραδείγματα...

"Δεν είχα τρέξει για 11 χρόνια αλλά στο μυαλό μου ήταν πάντα ο αθλητισμός και οι αγώνες. Από την 6η Γυμνασίου (σημερινή Γ΄Λυκείου) που ξεκίνησα με σχολικούς αγώνες μέχρι σήμερα που είμαι 61 ετών ο αθλητισμός είναι η ζωή μου! Χαίρομαι όμως γιατί τότε ελάχιστοι στην Ελλάδα και την Κρήτη έπαιρναν μέρος σε αγώνες και σήμερα γεμίζει από συμμετοχές κάθε διοργάνωση και δη αυτή του Run Greece στο Ηράκλειο!, μας είπε ο σπουδαίος Αφορδακός. 

                                     "Με το ποδήλατο στα Χανιά"

Ο Κωνσταντίνος Νικολάου προκάλεσε αίσθηση με όσα είπε: "Μου αρέσει το τρέξιμο αλλά λατρεύω και το ποδήλατο! Έχω συνολικά οκτώ ποδήλατα, κυκλοφορώ μόνο με ποδήλατο στον Άγιο Νικόλαο. Και σύντομα θα παω σε αγώνα ποδηλασίας στη Γερμανία αφού με κάλεσαν όταν είχα πάρει μέρος στο Παγκοσμιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας για δημοσιογράφους στον Άγιο Νικόλαο! Έχω όμως και ένα όνειρο, να πάω με το ποδήλατο στα Χανιά", μας είπε ο κ. Νικολάου που θέλησε όπως να βγει μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες για να βγάλει τον κόσμο από τα σπίτια του!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News