Εξαιρετικές διακρίσεις στο Πανευρωπαϊκό για τους Gerontis Fighters

Σπορ
Εξαιρετικές διακρίσεις στο Πανευρωπαϊκό για τους Gerontis Fighters

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολύ καλή παρουσία από την αποστολή της ομάδας του Ηρακλείου στο Πρωτάθλημα Taekwondo ITF που έγινε στο Ρίμινι της Ιταλίας…

Δυναμικό παρών που συνοδεύθηκε από εξαιρετικές διακρίσεις για την αποστολή των Gerontis Fighters στο Πρωτάθλημα Ευρωπαϊκής και Διεθνούς αναγνώρισης που έγινε στο Ρίμινι της Ιταλίας.

Το υψηλό επίπεδο στο οποίο αγωνίζονται οι αθλητές του σε συνδυασμό με τη σκληρή προπόνηση οδήγησε στη διάκριση σε όλες τις αγωνιστικές κατηγορίες παρά την ιδιαίτερη δυσκολία και ανταγωνισμό με τον οποίο ήρθαν αντιμέτωποι.

Οι συμμετέχοντες αθλητές Δ. Κουτάντος, Α. Μυλωνά, Ε. Γραφανάκης, Γ. Πετούσης καθώς και ο προπονητής του συλλόγου Ιωάννης Γεροντής μπορούν να αισθάνονται υπερήφανοι που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό δίπλα στην εθνική ομάδα, σαν Εθνική αποστολή συνόλου 125 ατόμων, η οποία αγωνίστηκε επάξια και κατέπληξε όλους τους γνώστες του αθλήματος στην εξαιρετική αυτή διοργάνωση. Η Ελλάδα βρέθηκε έτσι δεύτερη στη γενική κατάταξη του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Taekwondo ITF στο Ρίμινι 2019 μία επίδοση που για όσους γνωρίζουν το αντικείμενο είναι το λιγότερο εντυπωσιακή.

Αναλυτικότερα:

Η Αλεξάνδρα Μυλωνά προχώρησε σε δύο αγώνες με μία εκπληκτική παρουσία αν και πρώτη φορά σε διεθνές πρωτάθλημα, κατακτώντας την 3η θέση στο αγώνισμα των Tull 1 dan και το χάλκινο μετάλλιο.

Ο Στάθης Γραφανάκης έδωσε μία εξαιρετική παρουσία στο αγώνισμα των Tull 1 dan, χάνοντας στον προημιτελικό από τον Τσέχο πρωταθλητή , ξεχνώντας μία κίνηση, αν και βρισκόταν με μεγάλη διαφορά πιο μπροστά στη βαθμολογία από εκείνον και κατακτώντας έτσι την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο.

Ο προπονητής των Gerontis Fighters, Γιάννης Γεροντής προχώρησε δυναμικά στον τελικό και έπαιξε στα ίσια τον εδώ και 10 χρόνια αήττητο Ρώσο παγκόσμιο πρωταθλητή Gulyaev Alexey, χάνοντας και παίρνοντας την 3η θέση στο αγώνισμα των Tull 6 Dan στην Ευρώπη ενώ στην συνέχεια κατέκτησε την 3η θέση στο ατομικό αγώνισμα των Τull και την 2η θέση στα Ομαδικά Tull των ανδρών.

Ο Δημήτρης Κουτάντος διακρίθηκε κατακτώντας την 5η θέση στη μάχη στα -90 κιλά.

Ο Γεώργιος Πετούσης σημείωσε και αυτός μια εξαιρετική επίδοση παίζοντας με τον Σκωτσέζο, τον Ιρλανδό και χάνοντας τελικά από τον Ρώσο Dimitrov Ivan στα ημιτελικά σημειώνοντας έτσι την 3η θέση στα -80 κιλά.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να τονίσουμε ότι η Εθνική Ελλάδας αποτελούνταν από ένα εξαιρετικό team με εννέα ομοσπονδιακούς προπονητές με αρχηγό ομάδας τον Νικόλαο Λεούση, που με το αγωνιστικό και φίλαθλο πνεύμα τους προσπάθησαν να κοντράρουν την Τσεχία και τη Ρωσία για να ανέβουν από την τρίτη στη δεύτερη θέση της κατάταξης και κατάφεραν αυτή τη στιγμή όλοι όσοι γνωρίζουν και ασχολούνται με το άθλημα να τους υπολογίζουν σαν μία από τις σημαντικότερες δυνάμεις στο Taekwondo ITF στην Ευρώπη.

Όλοι οι προπονητές και όλα τα μέλη της ομοσπονδίας που συνόδευσαν την εθνική ομάδα και τους Gerontis Fighters ήταν δίπλα στα παιδιά κάθε λεπτό και απέδειξαν την αφοσίωσή τους στις αρχές του αθλητισμού και την αγάπη τους για το Ταε Κβο Ντο. Οι παράγοντες της ομοσπονδίας με την εξαιρετική δουλειά τους, σε συνδυασμό με το υψηλό επίπεδο των ομοσπονδιακών προπονητών αλλά και των συλλόγων κατάφεραν να φέρουν την Εθνική μας ομάδα στη 2η θέση στη γενική κατάταξη μεταξύ όλων των χωρών της Ευρώπης και μάλιστα με διαφορά περίπου 10 χρυσών μεταλλίων από την τρίτη θέση της Ουκρανίας για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού Ταεκβοντό.

Οι άνθρωποι των Gerontis Fighters συγχαίρουν θερμά την Αθλητική Ομοσπονδία Ταεκβοντό Ελλάδος και όλους τους αθλητές, προπονητές και παράγοντες!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News