Πανέτοιμος για το Πανευρωπαϊκό Taekwondo της Ιταλίας ο Γραφανάκης

Σπορ
Πανέτοιμος για το Πανευρωπαϊκό Taekwondo της Ιταλίας ο Γραφανάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο αθλητής του Α.Σ. Μινώταυρος θα λάβει μέρος στους αγώνες που θα γίνουν στο Ρίμινι…

Σε εντατικούς ρυθμούς πραγματοποιείται η προετοιμασία της εθνικής αποστολής για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Taekwondo που θα γίνει στο Ρίμινι της Ιταλίας . Στην πενταμελής επιτροπή από την Κρήτη θα βρίσκεται ο Ευστάθιος Γραφανάκης, ένας εξαιρετικός αθλητής που ασχολείται με το άθλημα πάνω από δέκα χρόνια, έχοντας πάντοτε δίπλα στο πλευρό του τον προπονητή του συλλόγου Α.Σ Μινώταυρος, Ιωάννη Γεροντή.

Ο Στάθης Γραφανάκης εργάζεται στην Νομαρχία του Αγίου Νικολάου και στις ελεύθερες ώρες του ασχολείται με τον αθλητισμό και τον πρωταθλητισμό, έχοντας την μαύρη ζώνη και δύο Dan.

Με τον τρόπο αυτό δείχνει σε όλους μας πως ένας άνθρωπος μορφωμένος, αξιόλογος αλλά και πολυάσχολος, είναι δυνατόν να ανταπεξέρχεται σε όλες τις υποχρεώσεις της καθημερινότητας και συγχρόνως να εμπλέκεται δημιουργικά στα πολιτικά δρώμενα του τόπου, συνεισφέροντας όσο μπορεί στο κοινό καλό, ενώ παράλληλα φροντίζει για την πνευματική και σωματική του ευεξία μέσω της ενασχόλησης του με το Taekwondo.

Έχει συμμετάσχει επανειλημμένως σε επίσημα ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα στα οποία έχει ξεχωρίσει παρά τον μεγάλο ανταγωνισμό και έχει αποκτήσει επάξια 2 Dan, επισημαίνοντας με κάθε του προσπάθεια, κάθε αγώνα, κάθε διάκριση ότι ο πρωταθλητισμός και η αγάπη για τον αθλητισμό δεν σταματά ποτέ.

Ο άνθρωπος αυτός αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους νεότερους, δείχνοντας πως μπορεί κάποιος να είναι και καλός ελεύθερος επαγγελματίας και σωστός και άξιος αθλητής, ακόμη και πρωταθλητής καθώς προάγει τύποι και ουσίας το ρητό των αρχαίων ημών προγόνων, ‘νους υγιής εν σώματι υγιει` .

Παράλληλα ο Στάθης συμμετέχοντας για μία ακόμη φορά σε ένα Πρωτάθλημα Πανευρωπαϊκής εμβέλειας, προάγει έμπρακτα αξίες διαχρονικές για τον αθλητισμό και τον κάθε άνθρωπο, όπως αυτήν της ευγενούς άμιλλας, της ισότητας, της υγείας, μέσα από την καλλιέργεια τόσο του πνεύματος όσο και του σώματος.

Αξίζει να τονιστεί επίσης, ότι ο Α.Σ Μινώταυρος είναι για άλλη μια χρονιά ο μοναδικός σύλλογος του Αγίου Νικολάου που εκπροσωπείται επίσημα σε πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Taekwondo Ελλάδος, αυτό που διοργανώνεται σε λίγες μέρες στο Ρίμινι της Ιταλίας, και στο οποίο ο Στάθης Γραφανάκης θα λάβει μέρος, μαζί και με άλλους τέσσερις αθλητές από την περιοχή της Ανατολικής Κρήτης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News