Εντυπωσίασαν οι μικροί σκακιστές του ΟΦΗ

Σπορ
Εντυπωσίασαν οι μικροί σκακιστές του ΟΦΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

45 συμμετοχές και 8 προκρίσεις στην τελική φάση είχε η ομάδα του ΟΦΗ

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα Ατομικά Νεανικά Κρήτης στις ηλικίες 8-16 ετών.Η προκριματική φάση της Περιφέρειας Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Βουτών με τη συμμετοχή 85 παιδιών.

Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία του ΟΦΗ, που είχε 45 συμμετοχές και 8 προκρίσεις στην τελική φάση.

Ιδιαίτερα εντυπωσιακό είναι ότι στην κατηγορία Α<08 είχαμε 14 από τις 15 συμμετοχές που δείχνει την απήχηση του σκακιστικού ΟΦΗ στις μικρές ηλικίες.

Πιο συγκεκριμένα από πλευράς ΟΦΗ και ΟΦΗ 2000 συμμετείχαν οι :

Α<08 : Χαμηλάκης Ηλίας, Χατζηαντωνίου Νίκος, Χριστοδουλάκης Αλέξανδρος, Καπνιστός Αλέξανδρος, Καρτσάκης Γιάννης, Κηλαιδάκης Γιάννης, Κονιός Άγγελος, Παλιούρας Βασίλης, Παπαδάκης Νικόλας, Παπαχρόνακης Έκτορας, Παρασύρης Θάνος, Μολυμπάκης Κωνσταντίνος , Τζιράκης Στέλιος και Βοριάς Στέλιος.

Κ<08 : Νικολουδάκη Ελευθερία, Νικολουδάκη Αντωνία και Βιανιτάκη Μιχαέλα.

Α<10: Γοραντωνάκης Γιώργος, Μπακάλης Κωνσταντίνος, Δασκαλάκης Άγγελος, Χναράκης Γιώργος, Χναράκης Χρήστος και Ψυκάκος Γιάννης.

Κ<10: Μελισουράκη Νίκη, Νύκταρη Άννα-Μαρία και Σακλαμπανάκη Ελένη.

Α<12: Καζάκος Νίκος, Σακλαμπανάκης Δημήτρης , Ροδιτάκης Μάνος, Δασκαλάκης Μάνος, Αντωνακάκης Γιώργος, Νύκταρης Μηνάς, Πατρουδάκης Δημήτρης και Ψυκάκος Νικήτας.

Κ<12: Καρούζου Μελίνα, Μελισουργάκη Κατερίνα και Φραγκιαδάκη Ουρανία.

Α<14: Παπιδάκης Γιώργος και Φραγκιαδάκης Νίκος.

Κ<14: Εργαζάκη Ειρήνη

Α<16: Κουβίδης Γιάννης, Μπροκαλάκης Χρήστος και Κοτσίνης Αλέξανδρος

Κ<16: Ματθαιάκη Νεφέλη και Μπαντά Διονυσία.

Κάθε κατηγορία έδινε 2 προκρίσεις για την τελική φάση όπου προκρίθηκαν οι Καρτσάκης Γιάννης, Καπνιστός Αλέξανδρος, Καζάκος Νίκος, Καρούζου Μελίνα, Παπιδάκης Γιώργος, Εργαζάκη Ειρήνη, Μπροκαλάκης Χρήστος. Επίσης να επισημάνουμε την πρόκριση της Κάλλιας Ορφανάκη (Κ<10) από τον Άγιο Νικόλαο η οποία προστέθηκε φέτος στο δυναμικό του ΟΦΗ.

Στην τελική φάση οι σκακιστές του ΟΦΗ κατέκτησαν 3 προκρίσεις για το Πανελλήνιο Ατομικό (26 Ιουνίου με 2 Ιουλίου στην Πάτρα), 7 μετάλλια και μια 4η θέση, μακράν η μεγαλύτερη συγκομιδή από τους υπόλοιπους συλλόγους του Ηρακλείου.

Εξαιρετική εμφάνιση από τους οκτάχρονους Γιάννη Καρτσάκη που κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο και την πρόκριση και τον Αλέξανδρο Καπνιστό που κατέκτησε την 4η θέση. Και τα δύο παιδιά άφησαν πολύ καλές εντυπώσεις στην πρώτη τους εμφάνιση στο πρωτάθλημα και δείχνει ότι το μέλλον τους ανήκει.

Πολύ καλή εμφάνιση και για Κάλλια Ορφανάκη που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα Κ<10 και για την Μελίνα Καρούζου που κατέκτησε επίσης το χάλκινο στα Κ<12.

Πολύ κοντά στην πρόκριση ήταν ο Νίκος Καζάκος κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο, ενώ ισοβάθμησε στην 2η θέση και έχασε το αργυρό μετάλλιο και την πρόκριση με ελάχιστη διαφορά στο 3ο κριτήριο ισοβαθμίας. Ωστόσο έδειξε ότι έχει κάθε δυνατότητα να διεκδικήσει μεγαλύτερες διακρίσεις.

Σε συνέχεια των καλών της εμφανίσεων η Ειρήνη Εργαζάκη κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο και την πρόκριση στο Πανελλήνιο Ατομικό και φαίνεται να συνεχίζει την ανοδική της πορεία.

Στα Α<14 ο Γιώργος Παπιδάκης έκανε εξαιρετική εμφάνιση με 8 συνεχόμενες νίκες σε προκριματικά και τελική φάση και τελευταίο γύρο ισοβάθμησε στην πρώτη θέση.

Τέλος στα Α<16 ο Χρήστος Μπροκαλάκης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο ενώ έπαιξε δυνατές παρτίδες με τους δύο πρώτους και θα μπορούσε να είχε πάρει και την πρόκριση.

Θα θέλαμε να δώσουμε τα συγχαρητήριά μας στους μέχρι πέρυσι σκακιστές του ΟΦΗ : Τερζάκη Γιώργο (Α<10, αργυρό μετάλλιο) και Καλαϊτζάκη Μάνο (Α<10, χάλκινο μετάλλιο) που συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία και τους ευχόμαστε τα καλύτερα για το μέλλον.

Αξίζουν συγχαρητήρια και στους προπονητές του Ο.Φ.Η. τον FM Παναγιώτη Χριστοδούλου, τον Νίκο Παναγιωτάκο και τον Τάκη Παπαθανασίου για την πολύ καλή πορεία των παιδιών και την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής του συλλόγου.

ΘΕΡΜΑ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ

Το Διοικητικό συμβούλιο του Ερασιτέχνη ΟΦΗ, εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στον δημοσιογράφο και διευθυντή αθλητικού τμήματος της εφημερίδας "Πατρίς" Αντώνη Παπουτσάκη, για τον θάνατο του πατέρα του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News