Ιδανικό ξεκίνημα στα Εμιράτα για τον Μανόλη Στεφανουδάκη

Σπορ
Ιδανικό ξεκίνημα στα Εμιράτα για τον Μανόλη Στεφανουδάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η χρονιά ξεκίνησε με ασημένιο μετάλλιο στο Ντουμπάι για τον Κρητικό παραολυμπιονίκη...

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε η χρονιά για τον χρυσό παραολυμπιονίκη μας Μανόλη Στεφανουδάκη, που βρίσκεται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για να λάβει μέρος σε δύο διεθνή μίτινγκ, όπως κάνει άλλωστε τα τελευταία χρόνια στα πλαίσια της προετοιμασία του. Ο Μεσαρίτης πρωταθλητής συμμετείχε στο Sharjah 9th International Para Athletics Meeting και κατέκτησε τη 2η θέση στον ακοντισμό με επίδοση 27,95 μ., δείχνοντας πως είναι σε αρκετά καλή κατάσταση στο ξεκίνημα μιας νέας χρονιάς.

Το επίπεδο των αγώνων είναι πολύ υψηλό και, παρά το γεγονός ότι ο πρωταθλητής μας ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στη μέση αλλά και η προετοιμασία του εδώ λόγω καιρού δεν ήταν η επιθυμητή, απέδειξε για μία ακόμη φορά ότι βρίσκεται στην ελίτ του παγκόσμιου στίβου. Στόχος του Στεφανουδάκη είναι να εξασφαλίσει το όριο για το Παγκόσμιο που θα γίνει τον Νοέμβριο στο Ντουμπάι, κάτι που είναι θέμα χρόνου να συμβεί, αφού η χθεσινή επίδοση ήταν μόλις 20 εκ. κάτω από το όριο...

«Παρά τον σοβαρό τραυματισμό που έχουμε και μας ταλαιπωρεί τώρα και ένα χρόνο και παρά την κακοκαιρία που αντιμετωπίσαμε και δεν μπορέσαμε να πραγματοποιήσουμε την προετοιμασία που θέλαμε, θεωρώ ότι κάναμε ένα πολύ καλό ξεκίνημα. Αν συνεχίσουμε έτσι θα ανέβει αρκετά ο στόχος μας στο Ντουμπάι, που για φέτος είναι να δώσουμε το πρώτο όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, μιας και η επίδοση αυτή είναι επίδοση τρίτου μεταλλίου βάσει παγκόσμιας κατάταξης... Ευελπιστούμε φεύγοντας από το Ντουμπάι να έχουμε πετύχει το στόχο μας», τονίζει στη “Ν.Κ.” ο Μανόλης Στεφανουδάκης, που δεν ξεχνά να ευχαριστήσει και όσους στηρίζουν την προσπάθειά του. « Ένα τεράστιο ευχαριστώ στους προπονητές μου Ιπποκράτη Σκαντζάκη και Ιάκωβο Ιωαννίδη και στους χορηγούς που με πλαισιώνουν και μου δίνουν δυνατότητα να συμμετάσχω σε όλες αυτές διοργανώσεις».

Ο χρυσός παραολυμπιονίκης συνοδεύεται στα Εμιράτα από τον προπονητή του Ιπποκράτη Σκαντζάκη, ο οποίος είναι εμφανώς ικανοποιημένος από την προσπάθεια του αθλητή του. «Είμαστε ικανοποιημένοι αφού το πρόβλημα στη μέση δεν έχει ξεπεραστεί. Το επίπεδο φέτος είναι πολύ υψηλό γι’ αυτό και το ξεκίνημα είναι πολύ καλό. Ευχαριστούμε πολύ τους χορηγούς μας που μας στηρίζουν», επισημαίνει ο Ιπποκράτης Σκαντζάκης.

Σήμερα στις 14:00 ώρα Ελλάδας ο Μανόλης Στεφανουδάκης αγωνίζεται στη σφαίρα, ενώ ακολουθεί το 11th Fazza International Athletics Dhampionships- Dubai 2019.

Στην αποστολή λαμβάνει μέρος και ο Φίλιππος Παπαδάκης, στην πρώτη του διεθνή εμφάνιση. Χθες ο Φίλιππος ήταν 9ος με επίδοση 14,46 μ. και προσωπικό ρεκόρ στον ακοντισμό στην κατηγορία F55!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News