Πλήθος κόσμου στην κοπή της πίτας του Ηράκλειο ΟΑΑ

Σπορ
Πλήθος κόσμου στην κοπή της πίτας του Ηράκλειο ΟΑΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τιμήθηκαν για τις επιτυχίες τους οι αθλητές του Συλλόγου αλλά και όχι μόνο…

Παρουσία πλήθους κόσμου, εκπροσώπων φορέων, αθλητών και γονέων πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στις εγκαταστάσεις του «ΗΡΑΚΛΕΙΟ» Ο.Α.Α. η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ομίλου,

Ο πρόεδρος κ. Μιχάλης Δελάκης αναφέρθηκε στην ιστορική λύση που δόθηκε για τον Όμιλο Αντισφαίρισης Αθηνών και την προστασία που απολαμβάνει πλέον για όλα όσα έχει προσφέρει στο αθλητικό ιδεώδες ο πρωτοπόρος σύλλογος Αντισφαίρισης της χώρας. Ζήτησε από τις Αρχές να σταθούν κοντά στο ΗΡΑΚΛΕΙΟ ώστε σε αυτόν τον χώρο που για 90+1 χρόνια καλλιεργεί Αθλητικό Πολιτισμό να συνεχίσει να το κάνει, ξεπερνώντας τα θέματα που υπάρχουν με το ΥΠΠΟ για αμοιβαία ωφέλιμη λύση για το Ηράκλειο, την πόλη και τους αθλητές.

Επίσης ο κ. Δελάκης, τεκμηρίωσε τη θέση, με φωτογραφίες και έντυπο υλικό, των πρώτων γηπέδων τένις της Κρήτης στη περιοχή νότια από το Γιαλί Κίοσκι, ανατολικά του Προμαχώνα του Αγίου Ανδρέα (σημερινή Αρχ. Μακαρίου). Ιστορικά να αναφερθεί ότι στα γήπεδα αυτά αγωνιζόταν περιστασιακά και ο Πρίγκηπας Γεώργιος.

Το ΗΡΑΚΛΕΙΟ κατέθεσε στις αρχές και τους φορείς πρόταση για αξιοποίηση του δημοτικού ακίνητου ΦΑΡΟΣ στην Νέα Αλικαρνασσό ώστε να αποτελέσει ένα κύτταρο Αθλητικού Πολιτισμού για την πόλη .

Στον χώρο αυτό μπορούν να φιλοξενηθούν

• Δυο γήπεδα τοιχοσφαίρισης

• Δύο γήπεδα υαλοσφαίρισης

• Μεγάλη αίθουσα αθλητικών δραστηριοτήτων – κυρίως για μπάσκετ- με δυνατότητα πολλαπλών χρήσεων αθλητισμού και Πολιτισμού

• Γυμναστήριο

• Αίθουσα σκάκι

• Αίθουσα πινγκ-πονγκ

• Αίθουσα εκθέσεων

• Μόνιμη έκθεση εικόνων αθλητικού πολιτισμού της πόλης

• Ανοιχτό θέατρο

• Σκεπαστό ανοιχτό γήπεδο τένις

• Σκεπαστό ανοικτό γήπεδο μπάσκετ

• Καφέ , αθλητικό εστιατόριο, παιδική χαρά

• Στο παραλιακό μέτωπο και στον δημόσιο δρόμο, χώρος ποδήλατου και χώρος περιπάτου

Μεταξύ άλλων ο κ. Ζαννιας στην ομιλία του αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που γίνεται στο σύλλογο και πως όλοι οι φορείς θα πρέπει να σταθούν αρωγοί, ώστε να βρεθεί η λύση στο πάγιο αίτημα του θέματος των τειχών και της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας.

Επίσης ζήτησε από τις αρχές να κάνουν δεκτό το αίτημα του Ιστορικού συλλόγου ώστε να δοθεί η δυνατότητα ο χώρος του δημοτικού ακίνητου ΦΑΡΟΣ να αποτελέσει χώρο αθλητικού Πολιτισμού για την πόλη.

Ο κ. Ζανιάς, έχει την πεποίθηση ότι, το Ηράκλειο μπορεί να διοργανώσει ένα μεγάλο ATP επαγγελματικό τουρνουά τένις, αρκεί να εξασφαλιστεί ότι στα Δυο Αοράκια μπορούν να γίνουν 4 γήπεδα τένις (δυο κεντρικά και δυο βοηθητικά) με ειδικό τάπητα.

Το Δ.Σ., που αποτελείτε από τον Πρόεδρο- κ. Μιχάλη Δελάκη, Αντιπρόεδρο και Έφορο Μπάσκετ- κ. Θανάση Καλατζή, Αντιπρόεδρο και Έφορο Τένις- κ. Κώστα Μπόγρη, Γεν. Γραμματέα- κ. Στέφανο Περδικογιάννη, Ταμία- κ. Τάσο Μαχλή, Ειδ. Γραμματέα- κ. Δημήτρη Μπλαβάκη, Έφορο Πινγκ- Πονγκ- κ. Νίκο Ζερβάκη, Έφορο Σκάκι- κ. Γιώργο Πρινιανάκη και Έφορο Κυλικείου- κ. Μανόλη Κληρονόμο, τίμησε τους αθλητές και αθλήτριες του «ΗΡΑΚΛΕΙΟ» για τις επιτυχίες που είχαν το 2018 τόσο σε ατομικό, όσο και σε ομαδικό επίπεδο.

Το 2018 ήταν μια ιδιαίτερη χρονιά για το μπάσκετ που έκλεισε τα 50 χρόνια από την ίδρυση του (1968) και χάρισε πολλές και σημαντικές επιτυχίες στο σύλλογο. Το «ΗΡΑΚΛΕΙΟ» πανηγύρισε την κατάκτηση δυο Πρωταθλημάτων Κρήτης στους Έφηβους και στους Παίδες καθώς και την 6η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων και Παίδων.

Τιμητικές βραβεύσεις

Το «ΗΡΑΚΛΕΙΟ» τίμησε το Δήμο Ηρακλείου, στο πρόσωπο του Δημάρχου κ. Βασίλη Λαμπρινού, για την εξασφάλιση χώρων για την κατασκευή των γηπέδων του.

Τον Ιωάννη Τζοβενή, Διευθυντή της τότε Εμπορικής Σχολής αλλά και προέδρου του συλλόγου «Γυμναστικών Οργανώσεων Ηρακλείου», ο οποίος παραχώρησε το 1928 τον χώρο που λειτουργούν μέχρι σήμερα οι εγκαταστάσεις του Ομίλου. Το βραβείο παρέλαβε η εγγονή του κ. Μιράντα ΤΖοβενή, Συντονίστρια των Παιδικών Χωριών SOS- Κρήτης.

Τον Πρόεδρο της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης (ΕΦΟΑ) κ. Σπύρο Ζαννιά, για την σημαντική του προσφορά τόσο στο τένις, όσο και τον αθλητισμό σε ελληνικό και διεθνές επίπεδο.

Τον πρώην αθλητή του ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΟΑΑ και αθλητή του Ο.Α.Αθηνών Στέλιο Περδικογιάννη που διακρίνεται τόσο στο τένις – δεύτερη θέση στα διπλά στο Πανελλήνιο Διασυλλογικό 2018 με τον Ο.Α.Α- όσο και στον ακαδημαϊκό στίβο αφού είναι τελειόφοιτος της Νομικής Αθηνών

Στην συνέχεια της εκδήλωσης βραβευθήκαν οι αθλητές τένις του Ομίλου για τις επιτυχίες του το 2018: Χάρης Καπόγιαννης, Βαγγέλης Μπόγρης, Κωστάκη Ελένη, Σπύρος Καρακώστας, Κατερίνα Ζαφειροπούλου, Αναστάσης Μανδαλενάκης, Βασίλης Βολτυράκης, Γιάννης Νικολιδάκης, Δημήτρης Μπουνάκης, Εβελίνα Λαμπράκη, Χρυσή Νταμπακάκη, Ευαγγελία Δερμιτζάκη.

Η ομάδα Ανδρών που κατέλαβε την τρίτη θέση στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Τένις: Χάρης Καπόγιαννης, Φρέντυ Γεωργούδας, Βαγγέλης Μπόγρης και Γιαννης Μπροκάκης, Προπονητής Μανόλης Δολιανίτης.

Η ομάδα Γυναικών που πέτυχε την άνοδο της στην Α’ Εθνική Κατηγορία: Βερονίκη Γιορταμή, Ελένη Κωστάκη και Κατερίνα Ζαφειροπούλου, Προπονητής Μανόλης Δολιανίτης.

Την Εφηβική Ομάδα Μπάσκετ για την κατάκτηση του Πρωταθληματος Κρήτης 2018 και την 6η Θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2018: Γρηγόρης Μαραγκουδάκης, Γιάννης Κυπριωτάκης, Μιχάλης Γεωργόπουλος, Δημήτρης Βιδάκης, Δημήτρης Βολιτάκης, Γιάννης Κίτσος- Καλυβιανάκης, Μανόλης Μηλαθιανάκης, Μάνόλης Αλεξάκης, Νίκος Σπυριδάκης, Αντώνης Στιβακτάκης, Κων/νος Καλλέργης, Αλέξανδρος Βαρβεράκης, Κων/νος Νησιώτης, Κων/νος Γκίζης και Βαγγέλης Φλουρής, Προπονητής Γιάννος Τζάνης, Έφοροι Φώτης Κίτσος, Κατερίνα Καλυβιανάκη.

Την Παιδική Ομάδα Μπάσκετ για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος Κρήτης 2018 και την 6η Θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2018: Γιάννης Βαμβουκάκης, Μιχάλης Καψάλης, Μιχάλης Βασιλάκης, Παύλος Ηλιάκης, Δημήτρης Ινιωτάκης, Οδυσσέας Κουνετάκης, Γιώργος Ματθαιάκης, Αντώνης Βογιατζάκης, Μιχάλης Κουκιαδάκης, Αλέξανδρος Νταής, Αντώνης Περαντωνάκης, Μάριος Γκίζης, Αντώνης Καραπάνος και Γιάννης Καρεμφυλλάκης. Προπονητής Αντώνης Πινακουλάκης, Έφοροι Γιώργος Βαμβουκάκης και Μανόλης Κουκιαδάκης.

Τους αθλητές Σκάκι για τις επιτυχίες του το 2018: Ασημένια Τσαπάκη ( 1η θεση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κάτω των 10 ετών και στο Σχολικό Πρωτάθλημα Δ΄ Δημοτικού), Αριάδνη Κουτσουράκη, Χαράλαμπο Φαρσάρη, Γιάννη Κουτσουράκη και Άσπα Δαγκωνάκη

Τους αθλητές πινγκ- πονγκ για τις επιτυχίες του το 2018: Βαγγέλης Κεφαλογιάννης, Γιάννης Φίλιππας και Γιάννης Βαρδάκης.

Τέλος βραβευθήκαν οι αθλητές του Ομίλου που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα Ανώτερα και Ανώτατα εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας την προηγούμενη χρονιά, ενώ παράλληλα αγωνίζονταν στα αντίστοιχα ηλικιακά πρωταθλήματα. Τον Κών/νο Κίτσο Καλυβιανάκη που εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, τον Γρηγόρη Μαραγκουδάκη για την εισαγωγή του στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων- ΟΠΑ, τον Μιχάλη Γεωργόπουλο για την εισαγωγή του στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, τον Δημήτρη Βιδάκη για την εισαγωγή του στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας), τον Δημήτρη Βολιτάκη για την εισαγωγή του στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΤΕΙ Κρήτης και τέλος τον Γιάννη Κυπριωτάκη για την εισαγωγή του στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Κρήτης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News