Τιμητικές βραβεύσεις για Στεφανουδάκη και Καπελλάκη

Σπορ
Τιμητικές βραβεύσεις για Στεφανουδάκη και Καπελλάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τιμήθηκαν οι μεταλλιούχοι σε Παραολυμπιακούς Αγώνες από το 1980 έως και το 2016 και Κρήτη δε θα μπορούσε λείπει...

Πέρασαν 20 χρόνια Παραολυμπιακού αθλητισμού στην Ελλάδα και στο Μέγαρο Μουσικής το βράδυ της περασμένης Τετάρτης πραγματοποιήθηκε μια πολύ όμορφη εκδήλωση

Υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλόπουλου, τιμήθηκαν οι μεταλλιούχοι σε Παραολυμπιακούς Αγώνες από το 1980 έως και το 2016 και Κρήτη δε θα μπορούσε λοιπόν να μην είναι εκεί!

Μέσα στους αθλητές που κέρδισαν τα 93 Παραολυμπιακά μετάλλια, που συνέθεσαν αυτά τα 20 έτη της Παραολυμπιακής οικογένειας και βραβεύτηκαν ήταν οι Γιώργος Καπελλάκης και Μανόλης Στεφανουδάκης. Αναλυτικά βραβελυτηκαν οι:

ΣΤΙΒΟΣ: Στέφανος Αναργύρου, Αθανάσιος Μπαράκας, Δημήτριος Κωνσταντάγκας, Πασχάλης Σταθελάκος, Τσε Τζον Φερνάντες, Μανώλης Στεφανουδάκης, Αθανάσιος Κωνσταντινίδης, Χρήστος Αγγουράκης, Γιώργος Τοπτσής, Ευάγγελος Μπακόλας, Ελένη Σαμαριτάκη, Παράσχος Στογιαννίδης, Ευθύμιος Καλαράς, Ανθή Καραγιάννη, Γεώργιος Καραμηνάς, Αλεξάνδρα Δημόγλου, Δημήτριος Σενικίδης, Γιώργος Μουζάκης, Συμεών Παλτσανιτίδης, Παρασκευή Καντζά, Μαρία Σταματουλά, Αναστάσιος Τσίου, Ιωάννης Πρώτος, Δημήτριος Ζησίδης, Δήμητρα Κοροκίδα

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ: Κωνσταντίνος Φύκας, Χαράλαμπος Ταϊγανίδης, Χρήστος Ταμπαξής, Γιώργος Καπελλάκης, Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης, Μαρία Καλπακίδου, Αλέξανδρος Ταξιλδάρης, Ανδρέας Κατσαρός, Αριστείδης Μακροδημήτρης, Αντώνιος Παπουντζής, Ιωάννης Κωστάκης. Το βραβείο του εκλιπόντος Παραολυμπιονίκη, Κυριάκου Γριβέα, θα παραλάβει η σύζυγός του Μαρία Αβραμίδη.

ΜΠΟΤΣΙΑ: Γρηγόρης Πολυχρονίδης, Νικόλαος Πανανός, Μαρία Ελένη Κορδαλή, Άννα Ντέντα / Δανιήλ Πολυχρονίδης, Κατερίνα Πατρώνη, Ανδρέας Κεραμιδάς, Χριστίνα Ντέντα

ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ ΣΕ ΠΑΓΚΟ: Παύλος Μάμαλος, Δημήτριος Μπακοχρήστος

ΞΙΦΑΣΚΙΑ ΜΕ ΑΜΑΞΙΔΙΟ: Παναγιώτης Τριανταφύλλου

«Η ιστορία μας ήταν εκεί»

Ο Γιώργος Καπελλάκης που άνοιξε ουσιαστικά τον δρόμο για μεγάλες επιτυχίες της Κρήτης σε παραολυμπιακό επίπεδο σχολίασε στη «Ν.Κ.»: « Είδα αθλητές που ήταν πρωτοπόροι. Η ιστορία μας ήταν εκεί. Ήταν μια όμορφη βραδιά με μια σπουδαία εκδήλωση». Στο ίδιο μήκος κύματος και όσα μας είπε ο Μανόλης Στεφανουδάκης:

«Ήταν μια πολύ όμορφη εκδήλωση. Συγκινηθήκαμε και χαρήκαμε γιατί είδαμε όσους έβαλαν το θεμέλιο λίθο να είναι εκεί. Όσους έκαναν την αρχή για τον αθλητισμό σε επίπεδο ΑμΕΑ».

Να σημειωθεί πως η κυρία Μαριάνα Βαρδινογιάννη, η οποία πραγματοποίησε βράβευση αθλητών κολύμβησης τόνισε ότι «τα παιδιά μας, που έχουν την ανάγκη και την ικανότητα πρέπει να στηριχθούν στην πορεία τους για το Τόκιο». Η κυρία Βαρδινογιάννη είναι στο πλευρό της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής στηρίζοντας αθλητές και αθλήτριες που προετοιμάζονται για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Γιώργος Καπελλάκης και Μανόλης Στεφανουδάκης προετοιμάζουν πλέον την ετήσια γιορτή του σωματείου «Μεγαλόνησος» που θα γίνει στις 13 του μήνα (ημέρα Τετάρτη) στο Ηράκλειο και εκεί θα γίνουν βραβεύσεις αθλητών που διακρίθηκαν μέσα στο 2018…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News