Ζλατιλίδης: Φτιάξαμε ομάδα να διεκδικήσει την άνοδο ανεξάρτητα από το σύστημα

Σπορ
Ζλατιλίδης: Φτιάξαμε ομάδα να διεκδικήσει την άνοδο ανεξάρτητα από το σύστημα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο τεχνικός της κρητικής ομάδας μιλάει για τα δεδομένα του πρωταθλήματος Α2 Βόλεϊ και τον στόχο του ΟΦΗ...

Ο ΟΦΗ κάνει μια εκπληκτική πορεία φέτος στην Α2 του βόλεϊ και μέσα από ένα άδικο και πολύπλοκο σύστημα διεξαγωγής εξασφάλισε την πρωτιά στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος στον Α’ υποόμιλο του Νότου. Πλέον ετοιμάζεται για τις μάχες στα πλέι-οφ, όπου θα παίξει με τις πρώτες 4 ομάδες, για ένα από τα δυο εισιτήρια που οδηγούν στην τελευταία φάση των μπαράζ, για μια ομάδα από το Νότο (και μια από το Βορρά), που θα πετύχει την άνοδο στην Α1.

Ο ΟΦΗ είναι σήμερα στο +7, αλλά στην δεύτερη φάση θα ξεκινήσει στην βαθμολογία με τους 4 αντιπάλους τους με βαθμολογία 4-3-2-1, δηλαδή με προβάδισμα μόλις ενός πόντου (!). Ο τεχνικός της ομάδας Δημήτρης Ζλατιλίδης τονίζει πως όπως και αν έχει το σύστημα πιστεύει στις δυνατότητες των παικτών του: «Εμείς έχουμε θωρακίσει την ομάδα μας, με στόχο την άνοδο στην Α1, με οποιοδήποτε σύστημα. Είναι εφικτό, θέλει καλή διαχείριση από όλους μας, για να μπορέσουμε να αντέξουμε μέχρι το τέλος. Εχουμε τις δυνατότητες να το κάνουμε».

Ο τεχνικός του ΟΦΗ, επισημαίνει ότι «είναι άδικο για μας, το σύστημα, αλλά έτσι είναι. Να σημειωθεί ότι ο Βόρειος όμιλος στην ίδια κατηγορία, έχει άλλο σύστημα διεξαγωγής. Ενας όμιλος 13 ομάδων, στον οποίο ο πρώτος ανεβαίνει κατηγορία. Αν ήταν και σε μας έτσι θα είχαμε εξασφαλίσει το στόχο.

Το ζητούμενο είναι να μην απογοητευτούν κάποιοι επενδυτές, που λείπουν από το βόλει, γιατί πλέον είναι λίγοι οι επιχειρηματίες που επενδύουν στο άθλημα».

Ο ΟΦΗ έχει μπροστά του δυο ανταγωνιστικά παιχνίδια με τη Ρόδο εκτός έδρας και τον Πανιώνιο εντός, ωστόσο, δεν υπάρχει βαθμολογικό ενδιαφέρον, καθώς έτσι και αλλιώς ο ΟΦΗ θα τερματίσει πρώτος. Ωστόσο, όπως λέει ο προπονητής του ΟΦΗ «παίζουμε με τη Ρόδο και τον Πανιώνιο, ομάδες που θα τις βρούμε σε 3-4 εβδομάδες μπροστά μας, στη δεύτερη φάση, που ξεκινάνε τα πλέι-οφ.

Οπότε θα πρέπει να είμαστε σοβαροί και να πάμε να παίξουμε τα παιχνίδια αυτά, γιατί είναι ουσιαστικά για μας παιχνίδια προετοιμασίας, που θα μας βάλουν στα βαθιά που είναι η επόμενη φάση».

Ειδικότερα για το παιχνίδι με τη Ρόδο, επισημαίνει ότι «συνεχίζει να είναι δυνατή ομάδα. Δεν σημαίνει ότι επειδή έφυγε ένας παίκτης, έχει διαλύσει».

Ενώ για την εύκολη νίκη του ΟΦΗ στο τελευταίο παιχνίδι με τον Πανερυθραικό (3-0), όπου ο ΟΦΗ πιστοποίησε την εξαιρετική κατάσταση που βρίσκεται, επισημαίνει ότι «στα πρώτα δυο σετ ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι, πιάσαμε μπλοκ και βγάλαμε άμυνες. Ηταν εύκολο για μας. Στο τρίτο σετ δυσκολευθήκαμε λίγο, αλλά στο κρίσιμο σημείο κάναμε αυτό που έπρεπε για να πάρουμε και αυτό το σετ».  

Από τον Ερασιτέχνη ΟΦΗ έγινε γνωστή και η συμμετοχή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αναλυτικά αναφέρει: 

"Ακολούθησε τον Ερασιτέχνη ΟΦΗ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για να μαθαίνεις αμέσως τα νέα των τμημάτων του ΟΦΗ!  Ο Ερασιτέχνης ΟΦΗ διαθέτει σελίδες στο Facebook (ofierasitechnis official), στο twitter (ΟΦΗ Ερασιτέχνης) και στο instagram (ofierasitechnisofficial) με καθημερινή ενημέρωση για τα συμβαίνοντα στα τμήματα του Ερασιτέχνη ΟΦΗ. Let’s get Social! Follow us! #ofierasitechnis."

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News