Κερδίζει τις εντυπώσεις η Αθλητική Ακαδημία Ηρακλείου

Σπορ
Κερδίζει τις εντυπώσεις η Αθλητική Ακαδημία Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενάμισι χρόνο σχεδόν μετά την δημιουργία της η Αθλητική Ακαδημία Ηρακλείου έχει κερδίσει τις εντυπώσεις στον κλασσικό αθλητισμό της πόλης, έχοντας στις τάξεις της περισσότερα από 120 παιδιά κάθε ηλικίας τα οποία βρίσκονται υπό την προπονητική καθοδήγηση πολύ έμπειρων προπονητών.

«Ο Σύλλογος είναι αυτό που λέμε εμείς: ο πιο καινούργιος Σύλλογος με τους πιο παλιούς προπονητές… Στη δημιουργία της Αθλητικής Ακαδημίας μας ώθησε η ανάγκη να ξεκινήσουμε κάτι διαφορετικό στο στίβο. Κάτι που θα προέρχεται από εμάς, από ανθρώπους που ξέρουν και αγαπούν το στίβο και μπορούν να προσφέρουν κάτι περισσότερο από αυτό που υπήρχε μέχρι τώρα. Είναι σημαντικό ότι μας έχει στηρίξει ο κόσμος, οι αθλητές και οι γονείς και τους ευχαριστούμε γι΄ αυτό», τόνισε στην αθλητική ενότητα της εκπομπής «Κρήτη Σήμερα» ο Χρήστος Λίτσικας που μαζί με τους έμπειρους προπονητές: Αντώνη Τσατσάκη, Μανώλη Πλουμάκη και Μανώλη Μαυράκη, με την προσθήκη και του νεότερου Γιώργου Κουρτικάκη, αποτελούν έναν ισχυρό πόλο στον κλασικό αθλητισμό της πόλης αφού η παρουσία τους στο χώρο είναι πολύχρονη και η προσφορά τους πολύ σημαντική! 

«Ο στίβος είναι από τα αγαπημένα αθλήματα στην Κρήτη γι΄ αυτό και έχει μεγάλη ανάπτυξη, με πολλές επιτυχίες διαχρονικά. Ελπίζουμε να προσθέσουμε και εμείς κάτι σε όλο αυτό».

Η Αθλητική Ακαδημία σε αυτό το σύντομο χρόνο παρουσία της αριθμεί περισσότερα από 120 παιδιά, τα μισά εκ των οποίων ανήκουν στα τμήματα υποδομής ενώ τα υπόλοιπα στα προαγωνιστικά και αγωνιστικά τμήματα. «Τα παιδιά μπορούν να ξεκινήσουν τον στίβο στην ηλικία των 7-8 ετών. Στο Δημοτικό είναι στο τμήμα της Ακαδημίας όπου και παίρνουν μία σφαιρική εικόνα για το στίβο ώστε να μάθουν όλα τα αγωνίσματα σε παιγνιώδη μορφή στην αρχή, με τη βασική τεχνική του κάθε αγωνίσματος και τελειώνοντας το Δημοτικό αφού τα δούμε και εμείς περνούν στα προαγωνιστικά και αγωνιστικά τμήματα όπου θα καταλήξουν στο αγώνισμα στο οποίο έχουν κλίση», επισημαίνει ο έμπειρος τεχνικός.

Η Αθλητική Ακαδημία δραστηριοποιείται σε όλο το φάσμα των αθλημάτων. Στα αγωνίσματα του δρόμου (ταχύτητες, αντοχή, εμπόδια, σκυταλοδρομίες), τα άλματα (μήκος, ύψος, τριπλούν, επί κοντώ) και στις ρίψεις (ακόντιο, σφαίρα, δίσκο και σφύρα).

Όπως πάντως εξηγεί ο Χρήστος Λίτσικας, δεν υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις που θα πρέπει να πληροί ένα παιδί για να ασχοληθεί με τον στίβο αφού υπάρχει χώρος για κάθε παιδί… « Στο στίβο το κάθε παιδί θα βρει αυτό που του ταιριάζει. Είναι βέβαιο ότι θα βρει το χώρο του. Αυτό που μας ενδιαφέρει αρχικά είναι τα παιδιά να μυηθούν στον αθλητισμό γενικά. Να δουλέψουν τη φυσική τους κατάσταση, να αγαπήσουν τον αθλητισμό και την άθληση. Μεγαλώνοντας κάθε παιδί θα βρει αυτό που του ταιριάζει. Όλα τα παιδιά χωράνε στο στίβο…».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Αθλητική Ακαδημία υπάρχει και εφηβικό τμήμα για παιδιά που δεν θέλουν να κάνουν πρωταθλητισμό, απλά θέλουν να αθληθούν. Τους αρέσουν οι εγκαταστάσεις του Παγκρητίου Σταδίου και ο τρόπος εκγύμνασης μέσω του στίβου και συμμετέχουν στο συγκεκριμένο τμήμα το οποίο έχει σημαντική μάλιστα απήχηση.

Και σε επίπεδο πρωταθλητισμού πάντως η Κρήτη διατηρεί υψηλά τα σκήπτρα αφού έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε Πανελλήνιο επίπεδο. Ο Χρήστος Λίτσικας που γνωρίζει καλά τις υποδομές και το μέλλον του κλασικού αθλητισμού του νησιού είναι αισιόδοξος και για αυτό που θα ακολουθήσει… «Η Κρήτη διαχρονικά έχει παρουσιάσει πολύ υψηλό επίπεδο στον κλασσικό αθλητισμό, με σημαντικές επιτυχίες. Συνεχώς βγαίνουν καινούργια ταλέντα. Υπάρχει πολύ καλή φουρνιά αθλητών που θα αναδειχθεί τα επόμενα χρόνια. Οι εγκαταστάσεις μας είναι πολύ καλές όπως και το προπονητικό δυναμικό στην Κρήτη. Είναι βέβαιο ότι το άθλημα του στίβου θα έχει πολύ καλή πορεία τα επόμενα χρόνια».

Δείτε το σχετικό βίντεο: 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News