Παγκόσμιοι ξιφομάχοι αύριο στα «Δύο Αοράκια»

Σπορ
Παγκόσμιοι ξιφομάχοι αύριο στα «Δύο Αοράκια»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέντε αθλητές από τον «Θησέα» και την «Α.Λ. Μεσσαράς» θα συμμετάσχουν στους αγώνες…

Περισσότεροι από 200 αθλητές από 31 χώρες θα βρεθούν το Σαββατοκύριακο στα «Δύο Αοράκια» για να διασταυρώσουν τα ξίφη τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο ξίφους μονομαχίας Νέων Ανδρών, που συνδιοργανώνει η Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας με την Περιφέρεια Κρήτης και το Δήμο Ηρακλείου.

Τη χώρα μας εκπροσωπούν 17 αθλητές μεταξύ αυτών και πέντε κρητικοί: Ο λόγος για τους Παύλο Γρηγοριάδη και Νίκο Χατζηγεωργίου από την Αθλητική Λέσχη Μεσαράς και τους Στέλιο Παπαδάκη, Μανώλη Μπινιχάκη και Νίκο Πανταζόγλου από τον Θησέα Ηρακλείου.

«Είναι η δεύτερη χρονιά που κάνουμε τους αγώνες. Θα είναι περισσότεροι οι αθλητές και το επίπεδο τους είναι ότι καλύτερο διαθέτει η Παγκόσμια Ξιφασκία στους Νέους Άνδρες μέχρι 20 ετών. Ελπίζουμε και φέτος η διοργάνωση να πάει το ίδιο καλά και του χρόνου που η Παγκόσμια Ομοσπονδία θα αποφασίσει για το που θα μοιράσει τα οκτώ Παγκόσμια Κύπελλα να είμαστε μέσα στις περιοχές που θα πάρουν ένα από αυτά…», τόνισε στην χθεσινή εκπομπή «Κρήτη Σήμερα» ο προπονητής της Αθλητικής Λέσχης Μεσσαράς κ. Δημήτρης Φουστανάκης.

Αύριο Σάββατο οι ατομικοί αγώνες θα ξεκινήσουν στις 9:00 το πρωί ενώ στις 7:00 το απόγευμα θα γίνει ο τελικός. Την Κυριακή θα γίνουν οι ομαδικοί αγώνες και προμηνύεται φοβερή μάχη καθώς θα συμμετάσχουν 24 ομάδες με επικεφαλής την ομάδα της Ουγγαρίας και ακολουθούν Ιταλία και Γαλλία. Τόσο η Εθνική μας όσο και οι υπόλοιπες ομάδες λαμβάνουν μέρος με τρεις βασικούς αθλητές και έναν αναπληρωματικό.

«Καλούμε τον κόσμο να έρθει στο κλειστό στα «Δύο Αοράκια» το Σαββατοκύριακο για να δει αγώνες υψηλού επιπέδου και να στηρίξει τα δικά μας παιδιά», επισημαίνει ο κ. Φουστανάκης.

Δείτε τις δηλώσεις του προπονητή της Α.Λ. Μεσσαράς αλλά και των αθλητών του: Γιάννη Γρηγοριάδη, Παύλου Γρηγοριάδη, Νίκου Χατζηγεωργίου και της αθλήτριας Δήμητρας Σφακιανάκη στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα» μετά τις επιτυχίες τους σε Πανελλήνιο επίπεδο…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News