Με μετάλλια επέστεψε στη βάση της η Α.Λ. Μεσσαράς

Σπορ
Με μετάλλια επέστεψε στη βάση της η Α.Λ. Μεσσαράς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύο μετάλλια ο Γιάννης Γρηγοριάδης- Σημαντική παρουσία για τους αθλητές-τριες του Δημήτρη Φουστανάκη στους αγώνες που έγιναν στη Θεσσαλονίκη …

Με σημαντικές επιτυχίες και πλουσιότεροι σε εμπειρία επέστρεψαν από τη Θεσσαλονίκη οι αθλητές και αθλήτριες της Αθλητική Λέσχης Μεσσαράς έχοντας καταφέρει να ανέβουν στο βάθρο αλλά και να πλασαριστούν σε ικανοποιητικές θέσεις. Πιο συγκεκριμένα: Στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ξιφασκίας έως 14 ετών στο Ξίφος Μονομαχίας όπου συμμετείχαν 56 αθλητές από Ελλάδα, Βουλγαρία, Σκόπια, Αγγλία και Κύπρο ο Γιάννης Γρηγοριάδης που πέρυσι είχε πάρει το ασημένιο μετάλλιο κατάφερε και φέτος να ανέβει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου αφού έχασε μόνο στον τελικό από το Ρασπόψη (ΟΞΙΦλώρινας ).

Οι 12χρονοι Νίκος Μουρτζάκης και Κώστας Λιονάκης στη πρώτη διεθνή τους παρουσία έκαναν αξιοπρεπή εμφάνιση κι αφού πέρασαν στα νοκ άουτ έχασαν στις λεπτομέρειες την είσοδο στους «32» . Έτσι ο Μουρτσάκης κατετάγη 36ος και ο Λιονάκης 41ος.

Στα κορίτσια όπου συμμετείχαν 48 αθλήτριες, η μόνη εκπρόσωπος της ΑΛΜεσσαράς, η Εβελίνα Σφακιανάκη πέρασε νικηφόρα τις πουλ και αφού νίκησε σε δύο νοκ άουτ μπήκε στις 16 καλύτερες αθλήτριες.

Ο δρόμος για τα μετάλλια σταμάτησε στη Καραουσόγλου (Οδυσσέα Χαλανδρίου) από την οποία έχασε μετά από ένα συναρπαστικό αγώνα 15-12και κατέλαβε την 14η θέση.

Ο ΟΞΙΦλώρινας διοργάνωσε παράλληλα και το τελευταίο κύπελλο στη κατηγορία Εφήβων -Νεανίδων στο Ξίφος Μονομαχίας για το 2018 και πριν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του 2019 .Στους αγώνες συμμετείχαν 44 αθλητές και η Αθλητική Λέσχη Μεσσαράς έδωσε και σε αυτούς τους αγώνες το παρών με τέσσερις αθλητές.

Ο Γιάννης Γρηγοριάδης "ζεστός "ακόμα από το ασημένιο μετάλλιο του Σαββάτου κατάφερε να ξανανεβεί στο βάθρο κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο. Στους «8» σταμάτησε ο αδελφός του Παύλος που έπεσε μπροστά στο αδιαφιλονίκητο φαβορί Αβραμίδη που κατέκτησε και το κύπελλο. Ο Παύλος Γρηγοριάδης κατετάγη τελικά 7ος.

Ο Νίκος Χατζηγεωργίου αφού πέρασε νικηφόρα δύο νοκ άουτ βρέθηκε στους «16» και έχασε στο πόντο την είσοδο στην 8αδα από το Ρασπόψη (ΟΞΙ Φλώρινας )και κατετάγη 10ος. Ο Ανδρέας Μπουχαλάκης αφού έκανε ένα καλό πρώτο γύρο νίκησε και ένα νοκ άουτ Και πέρασε στους «32» όπου έχασε από το Ρασπόψη την είσοδο στην 16αδα. Η τελική θέση του Μπουχαλάκη ήταν η 22η.

Η Αθλητική Λέσχη Μεσσαράς συγχαίρει τον ΟΞΙ Φλώρινας για την άψογη διοργάνωση και ευχαριστεί τους γονείς που πάντα συμπαραστέκονται στον προπονητή και στο σωματείο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News