Διεθνής σκακιστικός προορισμός και το 2019 η Κρήτη

Σπορ
Διεθνής σκακιστικός προορισμός και το 2019 η Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρουσιάστηκαν οι σημαντικές διοργανώσεις σε Ηράκλειο, Χερσόνησο, Ανώγεια και Άγιο Νικόλαο υπό τον γενικό τίτλο «Cretan Chess Tour»

Διεθνής σκακιστικός προορισμός θα είναι και το 2019 η Κρήτη και συγκεκριμένα το Ηράκλειο, η Χερσόνησος, τα Ανώγεια και ο Άγιος Νικόλαος, όπως τονίστηκε στη σημερινή (15/11/2018) συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στο ξενοδοχείο Galaxy εκπρόσωποι τοπικών φορέων και συλλόγων.

Με γενικό τίτλο «Cretan Chess Tour» πέρα των τοπικών ή πανελληνίων πρωταθλημάτων, στο νησί θα διοργανωθούν οι εξής μεγάλες διοργανώσεις:

• 29 Απριλίου – 27 Μαΐου (Ηράκλειο) κλειστό διεθνές τουρνουά GΜ/ΙΜ.

• 8-14 Μαΐου (Χερσόνησος) διεθνές καμπ στο Lyttos Beach.

• 15-23 Μαΐου (Χερσόνησος), 3ο διεθνές ανοιχτό τουρνουά στο LyttosBeach

• 18-25 Αυγούστου (Ανώγεια) 8ο διεθνές τουρνουά.

• 26 Αυγούστου-2 Σεπτεμβρίου (Αγ. Νικόλαος) 1ο διεθνές τουρνουά

• 3-10 Σεπτεμβρίου (Ηράκλειο) 27ο ανοιχτό τουρνουά στο Galaxy

• 11-19 Σεπτεμβρίου (Ανώγεια) G/Μ, Ι/Μ διεθνές τουρνουά.

«Τρεις νομοί, 4 υπέροχοι προορισμοί, ιδανικές συνθήκες για σκάκι» είπε για τις διοργανώσεις του 2019 ο διευθυντής αγώνων Κώστας Κλώκας ενώ ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης ανέφερε: «Ο βασιλιάς της σκακιέρας για Περιφέρεια και Δήμο είναι το σκάκι όσον αφορά τον αθλητικό προορισμό στην Κρήτη. Φυσικά, υπάρχουν κι άλλα αθλήματα. Όνειρό μας είναι να αξιοποιηθεί το Ηράκλειο αθλητικά».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΦΜΑΗ Γιώργος Βουρεξάκης: «Οι προσπάθειες όλων που ασχολούνται με το σκάκι έχουν αποδώσει καρπούς και ως δήμος πάντα στηρίζουμε το άθλημα αυτό».

Ο δήμαρχος Ανωγείων Μανόλης Καλλέργης σημείωσε: «Τα παιδιά, βρίσκουν μια καταπληκτική δραστηριότητα και εμείς είμαστε δίπλα τους και τα στηρίζουμε». Ο συνάδελφός του, δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Μαστοράκης τόνισε: «Με την προτροπή των σωματείων η Χερσόνησος έχει καθιερωθεί ως σκακιστικός προορισμός. Θα παραμείνουμε ενεργοί στο άθλημα προκειμένου να έρθουν κοντά και νέοι φίλοι του».

Ο Χάρης Αλεξάκης, αντιδήμαρχος Αγ. Νικολάου ανέφερε πως μετά από 21 χρόνια θα γίνει στην πόλη του ξανά μια μεγάλη διοργάνωσε σκακιού και τόνισε: «Είμαστε πιστοί στην ανάπτυξη του αθλητισμού στην περιοχή και το σκάκι που μας έχει φέρει σωματειακά αρκετές επιτυχίες το ενισχύουμε με μια μεγάλη διοργάνωση και είμαστε χαρούμενοι γι αυτό». Η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Χερσονήσου Δέσποινα Πλευράκη ανέφερε: «Είναι χαρά μας που κερδίζουμε το αθλητικό στοίχημα στην περιοχή μας μια και αυτός ήταν ο στόχος μας. Χαιρόμαστε για την ανάπτυξη του σκακιού αλλά και από το γεγονός ότι βοηθάει στο να γίνει και αθλητικός προορισμός η Χερσόνησος».

Ο πρόεδρος του «Ηράκλειο ΟΑΑ» Μιχάλης Δελάκης υπογράμμισε: «Είναι σημαντικό που ο αθλητισμός βρίσκεται ψηλά. Μας βοηθάει να μην σκεφτόμαστε την κρίση. Οι κ.κ. Κλώκας, Παπανδρέου, κατάφεραν να δώσουν νέα πνοή στο σκάκι αλλά και να καθήσουν στο ίδιο τραπέζι Δήμοι για την ανάπτυξη του αθλήματος.»

Ο Μανώλης Νταγιαντάς, πρόεδρος του Σ.Ο. Ανωγείων δήλωσε: «Οι διοργανώσεις στα Ανώγεια ήταν επιταχυντές της προσπάθειας ανάπτυξης του σκακιού που όταν ξεκινήσαμε δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι θα φτάσουμε να έχουμε 90 παιδιά στους 2 συλλόγους μας. Η βοήθεια του Δήμου και του «Ηράκλειο» ΟΑΑ ήταν μεγάλη». Ο «παλιός της παρέας», σκαπανέας του αθλήματος, Νίκος Παπανδρέου είπε: «Ζούμε ονειρεμένες στιγμές ανάπτυξης του σκακιού. Το άθλημα γιγαντώθηκε από προσπάθειες πολλών, το σκάκι ενώνει και εύχομαι πάντα να υπάρχει ανάπτυξη».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News