Έναρξη των εγγραφών για τον Μαραθώνιο Κρήτης

Σπορ
Έναρξη των εγγραφών για τον Μαραθώνιο Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θα διεξαχθεί Απρίλιο του 2019 στη μνήμη του Μακαριστού Μητροπολίτη Κισσάμου και Σελίνου Ειρηναίου...

Με ανακοίνωσή της, η Οργανωτική Επιτροπή του «4ουΜαραθώνιου Κρήτης» ο οποίος θα διεξαχθεί στις 21Απριλίου 2019 και είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Μακαριστού Μητροπολίτη Κισσάμου & Σελίνου Ειρηναίου Γαλανάκη, γνωστοποιεί την έναρξη των εγγραφών για τους Εθελοντές και τους Λαμπαδηδρόμους και καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να δηλώσουν συμμετοχή μέσα από τον δικτυακό τόπο της Διοργάνωσης και να συμβάλουν με αυτόν τον τρόπο στην ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία της 4ης διοργάνωσης του Μαραθωνίου Κρήτης.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Ξεκίνησαν οι εγγραφές των Εθελοντών:

Οι εθελοντές είναι ένας από τους σημαντικότερους συντελεστές μιας αθλητικής διοργάνωσης. Συμμετέχοντας ως εθελοντής σε μια διοργάνωση με μεγάλη κοινωνική απήχηση, συμβάλλετε, να γίνει ο Μαραθώνιος της Κρήτης αλλά και τα άλλα παράλληλα αγωνίσματα, μια σημαντική εμπειρία για όλους.

Εθελοντισμός, στάση Ζωής η οποία πηγάζει από τη βασική ανάγκη του ανθρώπου για αλληλεγγύη... Αποκόμισε μια ξεχωριστή εμπειρία!!!

* Ξεκίνησαν και οι εγγραφές των Λαμπαδηδρόμων:

           Στη μνήμη του Μητροπολίτη Ειρηναίου

Επίσης θα γίνει και λαμπαδηδρομία στην μνήμη του Μητροπολίτη Ειρηναίου Γαλανάκη. Ο Μητροπολίτης Ειρηναίος Γαλανάκης γεννήθηκε στο Νεροχώρι Αποκορώνου Κρήτης στις 10 Νοεμβρίου 1911. Στο πλαίσιο άσκησης των ποιμαντικών καθηκόντων του, ο Ειρηναίος Γαλανάκης υπήρξε εμψυχωτής της ίδρυσης της Ανώνυμης Ναυτιλιακής Εταιρείας Κρήτης (ΑΝΕΚ, στις 10 Απριλίου 1967), της Εταιρείας Ανάπτυξης Αποκορώνου (ΕΤΑΝΑΠ), της εταιρείας Σέλινο ΑΕ και πολλών άλλων εταιρειών λαϊκής βάσης, καθώς και του Αννουσάκειου Γηροκομείου και Θεραπευτηρίου, της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, της Σχολής Κωφαλάλων στην Κίσσαμο, του Ιδρύματος Αγ. Σοφίας Αποκορώνου και του "Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών Ελευθέριος Βενιζέλος", του οποίου υπήρξε πρόεδρος έως το τέλος της ζωής του.

Εκοιμήθη στα Χανιά τη Μ. Τρίτη, 30 Απριλίου 2013, έχοντας συμπληρώσει το 101ο έτος της

ηλικίας του.

* Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν και να αντλήσουν πλήθος πληροφοριών για τον Μαραθώνιο και τα παράλληλα αγωνίσματα των 10 χλμ. (αφιερωμένα στον Σμηναγό Κώστα Ηλιάκη), των 5 χλμ. και των 2,5 χλμ. στον δικτυακό τόπο της Διοργάνωσης: https://crete-marathon.gr/gr/  και https://www.facebook.com/cretemarathon

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News