Εύκολη νίκη του Τσιτσιπάς στο US Open

Σπορ
Εύκολη νίκη του Τσιτσιπάς στο US Open

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Aνώτερος από τον 36χρονο, Τόμι Ρομπρέδο επικράτησε 3-0 σετ και θα αντιμετωπίσει τον Ντανίιλ Μεντβέντεβ.

Ο Τόμι Ρομπρέδο ήταν ικανοποιημένος και μόνο που κατάφερε να εξασφαλίσει συμμετοχή στο κυρίως ταμπλό του US Open στα 36 του χρόνια. Ο Ισπανός τενίστας δεν βρίσκεται στο επίπεδο του παρελθόντος και το next big thing του τένις, ο δικός μας Στέφανος Τσιτσιπάς, δεν θα μπορούσε να αποκλειστεί τόσο νωρίς από το US Open, αφού ήταν εμφανώς ανώτερος από τον αντίπαλό του.

Ο Τσιτσιπάς επικράτησε εύκολα με 3-0 σετ και όπως νωρίτερα η Μαρία Σάκκαρη, κατάφερε να προκριθεί... αέρα στον δεύτερο γύρο του αμερικάνικου Grand Slam, όπου τον περιμένει ο Ντανίιλ Μεντβέντεβ. Ο Έλληνας πρωταθλητής έχει πάει στη Νέα Υόρκη για να προχωρήσει και να αφήσει το στίγμα του σε ένα ακόμη major τουρνουά, όχι να φύγει πρόωρα.

Η πρώτη νίκη του, λοιπόν, στο US Open είναι γεγονός, με τον 20χρονο να φορτσάρει τις στιγμές που πρέπει και να επικρατεί με με 6-3, 7-6 (1), 6-4 σε 2 ώρες και 33 λεπτά του πολύπειρου και αξιοσέβαστου για την πορεία του στα courts, Ρομπρέδο.

Ο Τσιτσιπάς πέτυχε 8 άσσους και κατάφερε να "σβήσει" τα 6 από τα 7 break point του αντιπάλου του, για να συνδυάσει με μια "καθαρή" νίκη την πρώτη του παρουσία σε κυρίως ταμπλό στο US Open.

Οι συνθήκες, δε, ήταν πολύ δύσκολες στη Νέα Υόρκη, με τις υψηλές θερμοκρασίες και την έντονη υγρασία. Μάλιστα, ζήτησε συγγνώμη από τους φιλάθλους, που δεν μπορούσε να μείνει περισσότερη ώραγια να υπογράψει αυτόγραφα.

Ο Μεντβέντεβ με τη σειρά του, ο οποίος θα βρεθεί στο δρόμο του Τσιτσιπά στην επόμενη φάση του Open, νίκησε τον Εβγκένι Ντονσκόι επίσης με 3-0 σετ (7-5, 6-4, 6-2).

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News