default-image

Δυνατή ελληνική αποστολή στο Ευρωπαϊκό υγρού στίβου

Σπορ
Δυνατή ελληνική αποστολή στο Ευρωπαϊκό υγρού στίβου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με δυνατή αποστολή θα αναχωρήσει η Ελλάδα για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υγρού στίβου ανδρών – γυναικών, το οποίο θα διεξαχθεί 3-12 Αυγούστου στη Γλασκόβη.

Πρώτες θα αναχωρήσουν αύριο Τετάρτη 1/8 οι αποστολές της κολύμβησης και της καλλιτεχνικής (Συγχρονισμένης) κολύμβησης. Ανάμεσά τους βρίσκονται αρκετοί αθλητές-τριες από την Κρήτη όπως οι Κρίστιαν Γκολομέεβ, Άννα Ντουντουνάκη, αλλά και ο νεαρός φέρελπις Απόστολος Παπαστάμος στην κολύμβηση. Εκπροσώπηση θα έχει το νησί και στην καλλιτεχνική κολύμβηση καθώς μετέχουν οι Χανιώτισσες Νικολέτα Παπαγεωργίου, Όλγα Κουργιαντάκη και Βιολέτα Ζουζούνη.

Όπως ανακοίνωσε η ΚΟΕ, με την Εθνική ομάδα της κολύμβησης αναχωρούν αύριο οι Ανδρέας Βαζαίος, Κρίστιαν Γκολομέεβ, Οδυσσέας Μελαδίνης, Απόστολος Παπαστάμος, Γιάννης Καρπουζλής, Απόστολος Χρήστου, Νόρα Δράκου, Άννα Ντουντουνάκη, ενώ την επομένη (2/8) αναχωρούν και οι Νικολέτα Παυλοπούλου, Ανδρέας Γεωργακόπουλος, Γιώργος Σπανουδάκης, Νίκος Σοφιανίδης.

Συνοδοί τους είναι ο Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ Γιώργος Κατσαρός (αρχηγός αποστολής), ο τεχνικός σύμβουλος της ΚΟΕ Χριστόδουλος Χούμας και οι προπονητές Αλέξανδρος Νικολόπουλος, Παναγιώτης Βελέντζας, Άκης Οικονόμου.

Με την Εθνική ομάδα της Καλλιτεχνικής (Συγχρονισμένης) κολύμβησης και την ίδια πτήση  αύριο (1/8), αναχωρούν οι Εβελίνα Παπάζογλου, Ευαγγελία Πλατανιώτη, Αθανασία Τσόλα, Σοφία Μαλκογεώργου, Σοφία Σαραντίδη, Βασιλική Κοφίδη, Άννα – Μαρία Ταξοπούλου, Γεωργία Βασιλοπούλου, Όλγα Κουργιαντάκη, Ιφιγένεια Δίπλα, Βιολέτα Ζουζούνη, Νικολέτα Παπαγεωργίου και Βασίλης Γκορτσιλάς.

Μαζί τους, η ομοσπονδιακή προπονήτρια Ναταλία Τσερνέτσκα, ο συνεργάτης της Κυριάκος Τάσιος, οι διεθνείς Κριτές Ελένη Κουγιά, Μαρία Μαρούγκα, η φυσικοθεραπεύτρια Έφη Βούλγαρη και η έφορος Μαρία Παρασκευοπούλου (αρχηγός αποστολής).

Στις 4 Αυγούστου αναχωρούν στο Εδινβούργο, οι Καταδύτες Νίκος Μόλβαλης και Θάνος Τσιρίκος συνοδευόμενοι από τον ομοσπονδιακό τεχνικό Πέτρο Φυρίγο και στις 6 Αυγούστου οι αθλητές των Μεγάλων Αποστάσεων (OPEN WATER) Κέλυ Αραούζου, Δημήτρης Νέγρης, με τον ομοσπονδιακό τεχνικό Νίκο Γέμελο.

Συνολικά η ελληνική αποστολή αποτελείται από 29 αθλητές και αθλήτριες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News