Εμπειρότερος επιστρέφει από το Πανευρωπαϊκό Πάλης ο Μιχελάκης

Σπορ
Εμπειρότερος επιστρέφει από το Πανευρωπαϊκό Πάλης ο Μιχελάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την 11η θέση στην κατηγορία των 85κ. της Ελευθέρας Πάλης κατέκτησε ο 15χρονος Κρητικός Γιάννης Μιχελάκης -αθλητής του ΠΑΛ.ΕΥ.Ε.- στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πάλης 2018 που διεξήχθη . Ο Ηρακλειώτης αθλητής είχε να συναγωνιστεί πολύ σπουδαίους αθλητές και σίγουρα η παρουσία του σε αυτούς τους αγώνες υψηλού επιπέδου, μόνο κέρδος ήταν αφού πρόσθεσαν στο ενεργητικό του σημαντικές εμπειρίες.

Στον πρώτο γύρο κληρώθηκε και αποκλείστηκε από τον «σαρωτικό» S.Ungor από την Τουρκία, ο οποίος έφτασε με ευκολία στον τελικό, «τραβώντας» τον Μιχελάκη στα ρεπεσάζ. Εκεί ο Γιάννης Μιχελάκης συνάντησε τον Ιταλό G. Sgherza και νικώντας τον με 7-5 πέρασε στον επόμενο γύρο όπου αποκλείστηκε από τον Ρώσο Kadilov.

Οι Παγκορασίδες της Εθνικής Ομάδας Αναστασοπούλου Αλέξια (Α.Σ. «Τιτάν Πύργου») και η Μούχα Δήμητρα (ΠΑΑΠ «Όγχηστος») κατατάχθηκαν 10ες στις κατηγορίες 39 και 50 κιλών αντίστοιχα, δίνοντας βαθμούς στην Εθνική Ομάδα η οποία κατέλαβε την 15η θέση στην Ευρώπη, ενώ η Έμμα Κούνκεν (42kgr, Γ.Α.Σ.«Ολύμπιοι Κατερίνης»), Μπαλαμπάνη Ευθυμία (50kgr, Α.Σ. «Μιλτιάδης Μαραθώνας), Βάχλα Ελένη (54kgr, Π.Ο.Π. Χαλκίδας), Κωνσταντοπούλου Παναγιώτα (58kgr, Α.Σ. «Τιτάν Πύργου»), Καζάλα Ευαγγελία (62kgr, Α.Σ. «Πύργος Τρικάλων») και Μπάρμπα Νικολέτα (66kgr, Α.Σ. «Δημοκρίτειο Κομοτηνής») αγωνίστηκαν με πάθος και η παρουσία τους ήταν αναμφισβήτητα αξιοπρεπής.

«Η προσπάθεια όλων των κοριτσιών ήταν αξιόλογη. Θα μπορούσαν να είχαν πάει και καλύτερα, όμως αν λάβουμε υπόψη μας την απειρία και την κούραση μπορούμε να δικαιολογήσουμε εν μέρη το αποτέλεσμα.

Για τον Μιχελάκη ήταν η πρώτη του συμμετοχή με τα χρώματα της Εθνικής μας και η νίκη του επί του Ιταλού που του έδωσε την ευκαιρία να παλέψει και τρίτο αγώνα και μάλιστα με Ρώσο αθλητή του πρόσεφερε σπουδαία εμπειρία», δήλωσε ο Ομοσπονδιακός Τεχνικός κ.Δεσκουλίδης Παράσχος και συνέχισε: «Η δουλειά συνεχίζεται. Η όρεξη όλων των παιδιών είναι αμείωτη.Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον συνάδερφο ομοσπονδιακό και φίλο Ανδρέα Χριστοδουλάκη για την άριστη συνεργασία μας, καθώς και τους σωματειακούς προπονητές που βρέθηκαν στην Ουγγαρία και στήριξαν την ομάδα.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News