Απόλυτα επιτυχημένο το Πανελλήνιο Σκαφών J24 στο Τυμπάκι

Σπορ
Απόλυτα επιτυχημένο το Πανελλήνιο Σκαφών J24 στο Τυμπάκι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με ιδιαίτερο αγωνιστικό ενδιαφέρον και απόλυτη οργανωτική επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο Πανελλήνιος Διασυλλογικός αγώνας Σκαφών κλάσης J24, που διοργάνωσε ο Ναυταθλητικός Όμιλος Τυμπακίου στο Λιμάνι του Κόκκινου Πύργου, σε συνεργασία με την Ελληνική Κλάση Σκαφών J24 και την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία. Μεγάλος χορηγός των αγώνων ήταν οι Μινωικές Γραμμές που ενισχύουν τέτοιου είδους προσπάθειες.

Ήταν ο πρώτος αγώνας που έγινε από τον Ν.Ο.Τ. στη Νότια Κρήτη και παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες που λόγω των ισχυρών ανέμων επέτρεψαν να γίνουν οι τρεις από τις εννέα ιστιοδρομίες, η συνάντηση στέφθηκε από επιτυχία με διοργανωτές και αγωνιζόμενους να εκφράζουν την ικανοποίηση τους και να δίνουν ραντεβού για το μέλλον.

«Ήταν ο πρώτος αγώνας Ιστιοπλοΐας που γίνεται στη Νότια Κρήτη γενικότερα. Ο Όμιλος μας μέσα στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του επιχείρησε φέτος να κάνει αυτόν τον αγώνα. Πιστεύω ότι τα καταφέραμε αρκετά καλά αφού αθλητές και πληρώματα έμεινα αρκετά ικανοποιημένοι από την διοργάνωση. Ευτυχώς ήταν πάρα πολύ οι εθελοντές παρά της περιοχής που βοήθησαν ώστε όλα να κυλήσουν ομαλά. Οι συμμετέχοντες γνώρισαν τον τόπο μας και ο τόπος μας γνώρισε το άθλημα της ιστιοπλοΐας», τόνισε η πρόεδρος του Ναυταθλητικού Ομίλου Τυμπακίου κ. Στέλλα Λενακάκη που αναφέρθηκε και στον καιρό που δεν στάθηκε σύμμαχος… « Ο καιρός δεν βοήθησε παρόλο που οι ιστιοπλόοι είναι μαθημένοι και στις πιο αντίξοες συνθήκες. Καταφέραμε και βγάλαμε τρεις ιστιοδρομίες ώστε να είναι έγκυρος ο αγώνας. Αποζημίωσε όμως ο χώρος τα πληρώματα που πέρασαν όμορφα και όταν ήταν εκτός στίβου…»

Πρώτη η «Ευνίκη»

Οι αγώνες ξεκίνησαν το Σάββατο και ολοκληρώθηκαν τη Δευτέρα μετά το πέρας τριών ιστιοδρομιών. Την πρώτη θέση και στις τρεις ιστιοδρομίες κατέκτησε το σκάφος «Ευνίκη» του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Αγίου Νικολάου ενώ ακολούθησε το «Κίκα» του Ναυταθλητικού Ομίλου Γαζίου και το «Jmania» του Ναυτικού Ομίλου Παλαιού Φαλήρου.

H υπόλοιπη κατάταξη είχε ως εξής: «Minoan Spirit», «Anassa», «Σήμερα», «Ωκυρόη». Λόγω προβλημάτων δεν αγωνίστηκαν τα σκάφη «Momentum» και «Physalia- Physalia».

«Ήταν μία όμορφη καινούργια εμπειρία για όλους μας. Ο καιρός ήταν αρκετά δύσκολος όμως οι άνθρωποι του Ναυταθλητικού Ομίλου Τυμπακίου ανταποκρίθηκαν στις συνθήκες και καταφέρανε να κάνουν επιτυχημένους αγώνες. Η φιλοξενία ήταν όπως πάντα εδώ στην Κρήτη άψογη. Δημιουργήθηκε μία όμορφη σχέση για τις επόμενες χρονιές», δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Κλάσης Σκαφών J24 κ. Άρη Παλλίκαρης.

Στις δυσκολίες του καιρού αλλά και στην επιτυχημένη προσπάθεια του Ν.Ο.Τυμπακίου αναφέρθηκαν και δύο μέλη του πληρώματος «Κίκα» του Ναυταθλητικού Ομίλου Γαζίου, που κατέλαβε την 2η θέση. «Ο αγώνας ήταν αρκετά δύσκολος από άποψη καιρού όμως ο στόχος επετεύχθη. Βγάλαμε τις κούρσες ώστε να είναι έγκυρος ο αγώνας. Δοκιμαστήκαμε σε δύσκολες συνθήκες, είχε και κάποιες ζημιές ο στόλος όμως αυτό είναι ιστιοπλοΐα», δήλωσε ο Γιώργος Κασαπάκης ενώ ο Γιάννης Διαλεκτάκης συμπλήρωσε: « Επειδή ήταν ο πρώτος αγώνας στη Νότια Κρήτη, έπρεπε να τον στηρίξουμε. Η αλήθεια είναι ότι μείναμε ευχαριστημένοι και συνεχίζουμε. Ήταν δύσκολος στίβος όμως το θέμα για μας είναι να γίνονται αγώνες. Θα ήταν χαρά μας να έρθουμε ξανά…».

Πολύτιμος αρωγός οι Μινωικές Γραμμές!

Από το 2016, όταν και ξεκίνησε τη δράση του ο Ναυταθλητικός Όμιλος Τυμπακίου έχει έναν πολύτιμο αρωγό στην προσπάθεια του! Ο λόγος για τις Μινωικές Γραμμές, που στήριξαν τον Όμιλο στο ξεκίνημα του με την αγορά των πρώτων εκπαιδευτικών σκαφών και στη συνέχεια με ένα εκπαιδευτικό φουσκωτό πλήρως εξοπλισμένο ενώ είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει και συνέχεια …

«Οι Μινωικές Γραμμές αποφάσισαν στα πρώτα βήματα του Ναυταθλητικού Ομίλου Τυμπακίου να σταθούν αρωγοί και να βοηθήσουν αυτή την προσπάθεια. Βρισκόμαστε σε ένα σημείο στο Νότο όπου δεν υπάρχει άλλος Όμιλος πέραν από αυτόν. Σε αντίθεση με το Ηράκλειο ή άλλους Νομούς όπου η δραστηριότητα εξελίσσεται, εδώ είμαστε στα πρώτα βήματα. Αποφασίσαμε ως Μινωικές Γραμμές, με κοινό όραμα τη θάλασσα να βοηθήσουμε να δραστηριοποιηθούν τα νέα παιδιά και να ασχοληθούν με αυτό το άθλημα ώστε να αγαπήσουν τη θάλασσα. Ο στόχος μας είναι βοηθήσουμε τον Όμιλο να εξελιχθεί…», τόνισε η κ. Κατερίνα Αποστολίδη, Διευθύντρια Μάρκετινγκ των Μινωικών Γραμμών, στο πρόσωπο της οποίας τιμήθηκε η εταιρία για την προσφορά της στον Ν. Ο. Τυμπακίου. «Κάνουμε μάλιστα μία προσπάθεια με την βοήθεια του Νίκου Κακλαμανάκη, επισκεπτόμαστε σχολεία και ενημερώνουμε για το αγώνισμα, τους αγώνες ιστιοπλοΐας και το Ναυταθλητισμό.

Όπως μάλιστα τόνισε η κ. Αποστολίδη, μέσω των αγώνων που έγιναν στο λιμάνι του Κόκκινου Πύργου, η Κρήτη έδειξε στην υπόλοιπη Ελλάδα ότι μπορούν να υποστηριχτούν με επιτυχία τέτοιες ενέργειες.

*Φωτογραφίες- Κάμερα: Στέλιος Χανιωτάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News