default-image

Τρίτος στην Ελλάδα ο ΝΟΧανίων στη συγχρονισμένη κολύμβηση

Σπορ
Τρίτος στην Ελλάδα ο ΝΟΧανίων στη συγχρονισμένη κολύμβηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρωταγωνιστής ήταν ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα καλλιτεχνικής κολύμβησης νεανίδων, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στο Ομαδικό και στο Κόμπο, ενώ αναδείχτηκε και τρίτο σωματείο στην Ελλάδα πίσω από τον πρωταθλητή ΑΝΟ Μεταμόρφωσης και το δευτεραθλητή ΝΟΒΑ.

Την 3η θέση στο Ομαδικό με 79,2344 βαθμούς κατέκτησαν οι Γαυγιωτάκη Ευαγγελία, Ζουζούνη Βιολέτα, Κουργιαντάκη Όλγα, Κρομμυδάκη Ιφιγένεια, Μαρκουλάκη Αθηνά-Μαρία, Μαυρομμάτη Στυλιανή, Παπαγεωργίου Νικολέτα, Τζιτζικαλάκη Στυλιανή (αναπλ. Αλατζά Αθηνά, Παπαδοκωνσταντάκη Ηλέκτρα).

Στο Κόμπο αγωνίστηκαν οι Αλατζά Αθηνά, Βομβολάκη Αικατερίνη, Γαυγιωτάκη Ευαγγελία, Ζουζούνη Βιολέτα, Κουργιαντάκη Όλγα, Μαυρομμάτη Στυλιανή, Παπαγεωργίου Νικολέτα, Παπαδοκωνσταντάκη Ηλέκτρα, Τζουβαδάκη Αναστασία (αναπλ. Κρομμυδάκη Ιφιγένεια, Τζιτζικαλάκη Στυλιανή), οι οποίες με 80,2333 β. ήταν επίσης 3ες.

Από εκεί και πέρα, στο Ντουέτο οι Κουργιαντάκη Όλγα-Παπαγεωργίου Νικολέτα ήταν 5ες (79,8569 β.) και οι Γαυγιωτάκη Ευαγγελία-Ζουζούνη Βιολέτα 8ες (76,1720 β.).

Στο Σόλο, η Ζουζούνη Βιολέτα ήταν 6η (79,2873 β.) και η Κουργιαντάκη Όλγα 7η (78,3619 β.).

Από τις παραπάνω αθλήτριες, οι Βιολέτα Ζουζούνη, Όλγα Κουργιαντάκη και Νικολέτα Παπαγεωργίου κλήθηκαν στο καμπ της Εθνικής.

Ώρα για πλέι οφ

Ξεκινούν σήμερα τα πλέι οφ της Α1 υδατοσφαίρισης των γυναικών, με τον Ναυτικό Όμιλο Ρεθύμνου να διεκδικεί την 3η θέση απέναντι στον Εθνικό με μειονέκτημα έδρας, ενώ για μια ακόμη χρονιά Ολυμπιακός και Βουλιαγμένη θα παλέψουν για τον τίτλο.

Η σειρά των τελικών αρχίζει απόψε στις 21:00 από τον κολυμβητήριο του Πειραιά, ενώ η μάχη της 3ης θέσης θα ξεκινήσει στις 19:00 με τον Εθνικό να υποδέχεται το ΝΟΡ στο ίδιο κολυμβητήριο. Το δεύτερο παιχνίδι έχει οριστεί για μεθαύριο Κυριακή 13/5, στις 16:00, στο κολυμβητήριο Ηρακλείου και το τρίτο (εάν χρειαστεί, καθώς η 3η θέση κρίνεται στις 2 νίκες) για την Τετάρτη 16/5 στις 19:00, στο κολυμβητήριο του Πειραιά.

Για την τελική φάση

Την πρόκριση στην τελική φάση του πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής κατηγορίας υδατοσφαίρισης των γυναικών θα διεκδικήσει το σαββατοκύριακο 12-13 Μαΐου ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων, καθώς διεξάγεται ο β’ γύρος της προκριματικής φάσης του πρωταθλήματος. Οι Χανιώτισσες ολοκλήρωσαν τον α’ γύρο έχοντας ως απολογισμό δύο νίκες και μία ήττα και βρίσκονται στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Στους αγώνες του σαββατοκύριακου θα επιδιώξουν να παραμείνουν στην πρώτη δυάδα, προκειμένου να προκριθούν στην τελική φάση (13-15 Ιουλίου) εξασφαλίζοντας την παραμονή και αποφεύγοντας τον όμιλο καθόδου.

Το πρόγραμμα: Σάββατο (12/5) 1η αγωνιστική: 18:30 Ηλιούπολη-Ν.Ο. Χανίων, 19:30 Ηλυσιακός-Χίος. Κυριακή (13/5) 2η αγωνιστική: 10:00 Ηλιούπολη-Χίος, 11:00 Ηλυσιακός-Ν.Ο. Χανίων. 3η αγωνιστική: 17:00 Ν.Ο. Χανίων-Χίος, 18:00 Ηλυσιακός-Ηλιούπολη.

Η βαθμολογία: Χίος 9, Ν.Ο. Χανίων 6, Ηλυσιακός 3, Ηλιούπολη 0.

Εντωμεταξύ, πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής, το οποίο θα διεξαχθεί 1-3 Ιουνίου και την Κρήτη εκπροσωπεί ο ΟΦΗ. Η ηρακλειώτικη ομάδα κληρώθηκε στον όμιλο Αθήνας μαζί με τους Μίλωνα, Ν.Ο. Πατρών, ΑΚΟ Χαλκίδας και Γ.Σ. Περιστερίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News