Υπερηφάνια στους "Gerontis Fighters" για το χρυσό Ευρωπαϊκό του Τζανίδη

Σπορ
Υπερηφάνια στους "Gerontis Fighters" για το χρυσό Ευρωπαϊκό του Τζανίδη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άλλη μία χρυσή σελίδα στην καριέρα του έγραψε ο Αντρέας Τζανίδης στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα taekwon-do itf, το οποίο πραγματοποιήθηκε 26-29 Απριλίου, στο Ταλίν της Εσθονίας. Ο αθλητής των Gerontis Fighters έδωσε τον καλύτερο του εαυτό και στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία tul 3dan εφήβων, ενώ κατέκτησε και το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία Self Defence Junior male hero.

Ήταν άλλη μία διάκριση στο πλούσιο βιογραφικό του καθώς το 2016 ήταν 3ος στο Πανευρωπαϊκό και πέρυσι είχε σαρώσει τα χρυσά μετάλλια στην κατηγορία tul στο πρωτάθλημα King of Taekwondo, ενώ φέτος κέρδισε και τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας.

Περήφανοι για την επιτυχία είναι και οι καθηγητές του στο Γενικό Λύκειο Γουβών, οι οποίοι με ανακοίνωση που εξέδωσαν συγχαίρουν το νεαρό αθλητή για τον οποίο αναφέρουν επίσης ότι «ασχολείται 15 χρόνια με το Taekwon-Do (ITF) στον Αθλητικό Σύλλογο Παγκρήτια Ακαδημία Taekwon-Do Ηρακλείου και είναι κάτοχος μαύρης ζώνης 3 dan. Με την κατάκτηση της 3ης θέσης στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Τaekwon-Do (ITF) τον Απρίλιο του 2016 ο μαθητής μας, έχει ήδη εξασφαλίσει την εισαγωγή του, χωρίς εξετάσεις, στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (Α.Ε.Ι.-Τ.Ε.Ι.) στη σχολή ή το τμήμα της αρεσκείας του. Ωστόσο, αυτή η επιτυχία δεν κατασίγασε την επιθυμία του για ακόμα μεγαλύτερες διακρίσεις στο άθλημα, στο οποίο επί μακρόν έχει αφοσιωθεί».

Κι άλλες επιτυχίες

Οι επιτυχίες δε σταμάτησαν στον Τζανίδη καθώς ο Ευστάθιος Γραφάκης με την ομάδα των βετεράνων κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα tul 1o dan στη silver κατηγορία. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου όμως ανέβηκε και ο Γιώργος Πυνηρτζής στα tul 1 dan στην gold κατηγορία πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις.

Σχολιάζοντας τις επιτυχίες τον αθλητών του, ο Γιάννης Γεροντής τόνισε: «Για ακόμη μία φορά η προετοιμασία των αθλητών μας στέφθηκε με επιτυχία. Όσο πιο σκληρά δουλεύουμε στην προπόνηση τόσο η απόδοση θα είναι κορυφαία. Χαίρομαι που έχω αθλητές που η μεγάλη προσπάθεια και η ταπεινή συμπεριφορά είναι χαρακτηριστικά τους, και δεν ξεχνούν πως τα αποτελέσματα έρχονται μέσα από την αυτοβελτίωση και τη σταδιακή εξέλιξη. Δουλεύουμε σκληρά με πρόγραμμα και πάντα θέτουμε υψηλούς στόχους γι’ αυτό και οι αθλητές μας βρίσκονται πάντα στην κορυφή».

Επόμενος στόχος των Gerontis Fighters είναι το Πανελλήνιο τουρνουά Πολίχνης που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Μαΐου. Ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό τουρνουά που θα αποτελέσει καλό τεστ πριν το Πανελλήνιο εφήβων-νεανίδων, όπου οι Gerontis Fighters θα δώσουν και εκεί το «παρών» διεκδικώντας εισιτήριο για μία θέση στην Εθνική ομάδα για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα taekwon-do itf.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News