Για πρώτη φορά στον Μαραθώνιο Κρήτης - για πρώτη φορά νικητής

Σπορ
Για πρώτη φορά στον Μαραθώνιο Κρήτης - για πρώτη φορά νικητής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι ανέφερε ο νικητής ενώ για μία ακόμη φορά τις εντυπώσεις έκλεψε ο Ηρακλειώτης Μανόλης Σηφάκης.

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η φετινή διοργάνωση του 3ου Μαραθωνίου Κρήτης που πραγματοποιήθηκε στα Χανιά με περισσότερες από 3000 συμμετοχές.

Ένας Βρετανός, ο Πόλ Ματελέτι τερμάτισε πρώτος στον 3ο Μαραθώνιο Κρήτης που φέτος είχε και διεθνή χαρακτήρα.

«Είναι η πρώτη φορά που έτρεξα στην Κρήτη , πρώτη φορά εδώ. Έπρεπε να τρέξω» αναφέρει ο βρετανός συγκινημένος, ενώ στη δεύτερη θέση ο Ηρακλειώτης Μανόλης Σηφάκης που και φέτος συγκίνησε τους θεατές, κερδίζοντας την αγάπη και το θαυμασμό των θεατών.

«Ωραία διαδρομή ,ωραίος κόσμος .Εν πάση περιπτώσει αυτή την εμφάνιση θέλω να την αφιερώσω στο φίλο μου τον Παναγιώτη το Συγκελάκη ο οποίος δε ζει ,στο Μανόλη τον Αγριμάκη που τον πάτησε ένα αυτοκίνητο, κρίμα τον άνθρωπο, στο φίλο μου το Γιώργη τον Καράτζη από το Μελιδοχώρι που είπε : Πάντα την κούπα τση ζωής γεμάτη θα την πίνω ,κι ούτε σταγόνα του φονιά του χρόνου δεν αφήνω» ανέφερε ο Ηρακλειώτης αθλητής.

Ξεχωριστή παρουσία στον 3ο Μαραθώνιο Κρήτης είχαν οι ένοπλες δυνάμεις με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη να βρίσκεται στα Χανιά δηλώνοντας τη στήριξη του στο κορυφαίο αθλητικό και κοινωνικό γεγονός.

"Νομίζω ότι η προσπάθεια που έχει καταβληθεί και από πλευράς ενόπλων δυνάμεων και για τη συμμετοχή αλλά και για τη βοήθεια που προσφέρει στους οργανωτές είναι κάτι που θα συνεχιστεί, το υποσχόμαστε αυτό", ανέφερε ο κ.Αποστολάκης.

Στον αγώνα των 10 χιλιομέτρων που ήταν αφιερωμένος στον ήρωα σμηναγό Κώστα Ηλιάκη συμμετείχαν σπουδαστές και αξιωματικοί της Σχολής Ευελπίδων.

«Έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία μας και η συμμετοχή και ο ενθουσιασμός και επιπλέον η παρουσία πολλών ανθρώπων των ενόπλων δυνάμεων, του διεθνούς αθλητισμού και αυτό μας κάνει περήφανους» ,ανέφερε ο κ. Αλογδιανακης, πρόεδρος Συλλόγου Δρομέων Χανίων.

Ενώ από την πλευρά του ο κ. Βάμβουκας Δήμαρχος Χανίων υποστήριξε : Πάμε πάνω στο στόχο μας, ο στόχος μας ήταν να κάνουμε μια μεγάλη γιορτή για την πόλη μας ,μια μεγάλη γιορτή για την Κρήτη μας ,να βγούμε ψηλά στις διοργανώσεις του μαραθωνίου, το έχουμε ήδη κατακτήσει.

Αφιερωμένος στο μακαριστό μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου Ειρηναίο Γαλανάκη ήταν  ο 3ος Μαραθώνιος Κρήτης που εξελίχθηκε με απόλυτη επιτυχία ενώ μεγάλοι νικητές του Μαραθωνίου Κρήτης ήταν τα παιδιά που έτρεξαν στη διαδρομή των 2,5 χιλιομέτρων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News