Την Κυριακή ο 5ος Δρόμος στα μονοπάτια της Κνωσού και του Γιούχτα

Σπορ
Την Κυριακή ο 5ος Δρόμος στα μονοπάτια της Κνωσού και του Γιούχτα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

O Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Κρήτης και ο Δήμος Αρχανών Αστερουσίων διοργανώνουν τον «5ο Δρόμο στα μονοπάτια της Κνωσού και του Γιούχτα». Ένας αγώνας που συγκεντρώνει την προσοχή των φίλων των μεγάλων αποστάσεων, προσφέροντας μία αξέχαστη εμπειρία.

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο ημιορεινό αγώνα 22.5χλμ ξεκινώντας από τις αρχαιότητες της Κνωσού, ανεβαίνει από το Κνωσσανό φαράγγι, περνά από τρείς ενετικές υδρογέφυρες μέσα από ένα καταπληκτικό τοπίο. Στη συνέχεια με κατεύθυνση μέσω της περιοχής Μυριστεί ανεβαίνει στο Μινωικό-νεκροταφείο Φουρνί, επιστρέφει πάλι στου Μυριστεί και με κατεύθυνση δυτική μέσω της Ανεμόσπηλιας μπαίνει στο μινωικό μονοπάτι ανεβαίνει το ιερό βουνό Γιούχτας και τερματίζει στις Αρχάνες. Ο μικρός ορεινός αγώνας 6 χλμ. αρχίζει από τον αρχαιολογικό χώρο Ανεμοσπήλια και ακολουθεί το τελευταίο κομμάτι της μεγάλης διαδρομής πάνω στο Γιούχτα με τερματισμό στις Αρχάνες.

Πιο συγκεκριμένα οι διαδρομές της διοργάνωσης είναι :

A) Αγώνας απόστασης 22,5 χλμ. +1150μ υψομετρικής διαφοράς (ώρα έναρξης 10:00).

Β) Αγώνας απόστασης 6,0 χλμ. +430μ. υψομετρικής διαφοράς(ώρα έναρξης 11:00)

Γ) Αγώνας για παιδιά 1.000μ.(ώρα έναρξης 13:00)

Δ) Πεζοπορική-Φυσιολατρική Διαδρομή 18,5 χλμ.

Ο τόπος συνάντησης των αθλητών- πεζοπόρων είναι: 08:00 Πλατεία Αρχανών όπου θα γίνει αρχικά η αναχώρηση των πεζοπόρων για Κνωσό και εν συνεχεία των αθλητών της μεγάλης διαδρομής για Κνωσό.09:00 Πλατεία Αρχανών θα γίνει η αναχώρηση των αθλητών της μικρής διαδρομής με προορισμό την περιοχή Ανεμοσπήλια όπου θα γίνει η εκκίνηση του μικρού αγώνα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στην ιστοσελίδα www.knossosrun.gr όπου μπορείτε να βρείτε και όλες τις πληροφορίες για τον αγώνα. Το κόστος συμμετοχής είναι: +Α) Διαδρομή 22,5 χλμ. 10 Ευρώ, Β) Διαδρομή 6,0 χλμ. 6 Ευρώ, Γ) Παιδικός Αγώνας Δωρεάν, Δ) Πεζοπορική Διαδρομή 5 Ευρώ

Οι παροχές στους συμμετέχοντες αφορούν:

Τροφοδοσία στην διαδρομή για όλους (Νερά, Ισοτονικά, Μπανάνες κ.τ.λ), Τεχνικό T-Shirt για τον αγώνα 22,5χλμ., Αναμνηστικό μετάλλιο για του αγώνες 22,5 & 6,0 χλμ., Αναμνηστικό δίπλωμα για τον παιδικό αγώνα & την πεζοπορία, Μεταφορά στην αφετηρία από Αρχάνες, Ηλεκτρονική Χρονομέτρηση.

Η παραλαβή των αριθμών και αναμνηστικών γίνεται σήμερα και από ώρες 10.00-14.00 & την παραμονή του αγώνα Σάββατο 17/03/18 από ώρες 10:00 έως και 14:00 στην Πύλη Ιησού (Έκθεση Νίκου Καζαντζάκη του Δήμου Ηρακλείου τηλ.2810344774) οδός Έβανς & Πλαστήρα γωνία. Η παραλαβή των αριθμών ΜΟΝΟ για τους αθλητές εκτός Ηρακλείου μπορεί να γίνει την ημέρα του αγώνα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News